ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πιλάφι με αρνί

Υλικά
1 κιλό αρνί, ωμοπλάτη ή πλευρά
1 κιλό ρύζι
200-250 ml φυτικό λάδι
1 κιλό καρότα
2-3 μέτρια κρεμμύδια
1-1 1/2 κ.σ. κύμινο
2-3 κεφάλια σκόρδο (προαιρετικά)
1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
αλάτι, κατά βούληση

Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό και το βάζουμε σε μπολ.

Σκεπάζουμε το ρύζι μας με νερό και το αφήνουμε για λίγο να μουλιάσει.

Τεμαχίζουμε το κρέας με τα κόκκαλα σε τετράγωνα κομμάτια.

Τεμαχίζουμε τα καρότα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια κρέατος μέχρι να ροδίσουν.

Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε πάλι το κρέας μας στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας για να μην καεί το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το καρότο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε και 2/3 από το κύμινο, τρίβοντάς το λίγο με τα χέρια μας για να αφήσει τα αρώματά του.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύψει το φαγητό, ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 40 λεπτά έως 1,5 ώρα, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Δεν ανακατεύουμε.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή.

Σουρώνουμε καλά το ρύζι μας και το απλώνουμε σε μία στρώση πάνω από το κρέας και τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ολόκληρες τις πιπεριές και προσεκτικά ρίχνουμε βραστό νερό. Προσέχουμε μη χαλάσουμε τη στρώση ρυζιού. Καλύπτουμε το ρύζι με 2 εκ νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Όταν χαμηλώσει η στάθμη του νερού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Σβήνουμε τη φωτιά και βγάζουμε τα σκόρδα και τις πιπεριές σε ένα πιάτο. Ανακατεύουμε προσεκτικά το κρέας με το ρύζι και τα καρότα, αλατίζουμε αν χρειάζεται και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Πηγή : www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.