ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πίτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ανθότυρο και δυόσμο

pita

Υλικά
10 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μισοφέγγαρο
500 ml ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό ή ψυγείου)
200 ml ξίδι μπαλσάμικο
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
500 γρ. ανθότυρο, σε κομματάκια
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
½ κ.σ. μαυροκούκι
½ κ.σ. σουσάμι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με τον ζωμό να βράσουν έως ότου εξαντληθούν όλα τα υγρά. Αμέσως μετά προσθέτουμε το ξίδι και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια «καραμέλα». Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μπολ σπάμε με πιρούνι το ανθότυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα αβγά, τον δυόσμο, το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε να μη ρίξουμε πολύ αλάτι, γιατί το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό. Ενσωματώνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Λαδώνουμε το ταψί με ένα πινέλο και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αφού πρώτα τα λαδώσουμε ένα ένα. Αδειάζουμε το μείγμα και απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή κρύα.

Πηγή : xrisizimi.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.