ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω Twitter

Ρ. Σβίγκου: "Κατανοούμε τη δυσκολία του Κ.Μητσοτάκη να αποδεχτεί την επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους"

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει μέσω Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ σχετικά με τις αποφάσεις του χτεσινού Eurogroup για το χρέος: «Κατανοούμε τη δυσκολία του Κ.Μητσοτάκη να αποδεχτεί την επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους. Μέχρι πρότινος το θεωρούσαν βιώσιμο» σημειώνει η κ. Σβίγκου.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 19:19 06/12/2016

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ. !!!

    Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε άσκησε και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.

    «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό.
    Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…)
    Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.
    Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις.
    Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις».

  2. Σε αναζήτησή βρήκα το παρακάτω
    Παρακαλώ κανέναν αρχαιοελληνιςτή ή φιλόλογο να το ερμηνεύσει για την κ.Βιγκου
    για να μην το σκοτώσω εγώ ο αγράμματος :

    Lysis
    users.uoa.gr › plato › dial › LysisOrg
    καὶ ὃς γελάσας, μὰ Δία, ἔφη, ὦ [208e] Σώκρατες, οὐ μόνον γε διακωλύει, ἀλλὰ καὶ τυπτοίμην ἂν εἰ ἁπτοίμην. Ἡράκλεις, ἦν δ᾿ ἐγώ, μῶν μή τι ἠδίκηκας τὸν πατέρα ἢ τὴν μητέρα;. μὰ Δί᾿ οὐκ ἔγωγε, ἔφη …

    • Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος σήμερα…?

      Μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει το Μνημόνιο;
      ==============================
      Σαφέστατα όχι, στην κατάσταση που βρισκόταν η οικονομία στα τέλη του 2009 – αρχές 2010. Κάθε χώρα που μπήκε σε Μνημόνιο μετά την Ελλάδα (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος), και με δεδομένη την οδυνηρή εμπειρία του ελληνικού Μνημονίου, είχε συνολικά καλύτερα οικονομικά μεγέθη και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να αποφύγει την προσφυγή.
      Η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδας ήταν πλήρης και οι δανειακές ανάγκες τεράστιες.
      Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο και μοναδικό, αφού δαπανούσαμε κάθε χρόνο 30δις παραπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προϊόντων. Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος, τα 300 δις ευρώ, σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
      Σήμερα, που η απάτη του επίσημου κυβερνητικού και πολιτικού λόγου έφθασε στο ΖΕΝΙΘ! της κακοπιστίας και της ψευδολογίας, διερωτάται κάθε νομοταγής και λογικός πολίτης: Τι ζητά και τι υπόσχεται η πολιτική αλητεία μείωση του χρέους ΑΦΟΥ(!!!) από την επομένη θα βρισκόμαστε στην ίδια ή και χειρότερη θέση αν δεν υπάρξουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και η εφαρμογή της φοροδοτικής ισότητας?
      Χωρίς ΑΝΑΠΤΥΞΗ και νέες υποδομές, είμαστε καταδικασμένοι και ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να μας… λυπηθεί ή και να πιστέψει την πολιτική απατεωνιά ‘’του άλλα υποσχόμαστε και άλλα εφαρμόζουμε’’.
      Κανείς!!! Δεν εμπιστεύεται την ‘’αριστερή’’ κλίκα σε ότι υπόσχεται, αφού η πατέντα των διεθνών πολιτικών ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ αποτελεί την στολή..υπηρεσίας των Αμερικανικών και άλλων διεθνών ‘’καθαριστηρίων ’’…σαπίλας και διαπλοκής.
      Πόσο καιρό μπορεί να υπομείνει ο ‘’ατυχος’’ λαός μας την φοροκλεπτική ΑΠΑΤΗ της συμμορίας των Αμερικανικών…υποποδίων ?
      Πόσο θα αντέξει να πληρώνει τα κερατιάτικα της ‘’αριστερής ’’ συμμορίας και της ακροδεξιάς συνισταμένης της,της φοροδιαφυγής και της ρεμούλας?
      Και να σκεφθεί κανείς ,ότι από το 2012, θα είχαμε βγεί στις αγορές με μηδενικό σχεδόν έλλειμμα και πρωτογενές πλεόνασμα.
      Τι λοιπόν μας φταίει? Η έλλειψη θάρρους, ΄Η η έλλειψη ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.