31/12/2016@15:42
Σαλάτα παντζάρι-πορτοκάλι με φέτα και καρύδια
Υλικά
Για το ντρέσινγκ:
3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι
1/3 φλ ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα:
4 μέτρια παντζάρια με τη φλούδα τους
1 κ.σ. ελαιόλαδο
170 γρ σπανάκι
1/4 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
2 μέτρια πορτοκάλια, καθαρισμένα
1/2 φλ. φέτα, τριμμένη
1/4 φλ. καρύδια, ψημένα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ:
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για τη σαλάτα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα παντζάρια και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αλουμινόχαρτο τοποθετούμε τα παντζάρια στη σειρά και τυλίγουμε καλά.
Τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.
Τρίβουμε να αφαιρεθεί το δέρμα από τα παντζάρια και τα τεμαχίζουμε.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ντρέσινγκ.
Προσθέτουμε στο μπολ τα παντζάρια , το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια και πασπαλίζουμε με τη φέτα και τα καρύδια.
Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια,
Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα σε ένα: Και cheesecake και παγωτό και ζελέ! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 160
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για ρόφημα για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα του χειμώνα; Σας βρήκαμε μια διαφορετική σοκολάτα, με ροζ χρώμα, λαχταριστή και πεντανόστιμη. Θα
Καθώς ο καιρός δροσίζει -με αργούς βέβαια ρυθμούς- αναζητούμε ζεστά ροφήματα. Και τι πιο comfort και χειμωνιάτικο από μια ζεστή σοκολάτα! Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function ()
Πώς μπορεί να γίνει μια ζεστή σοκολάτα ακόμη πιο νόστιμη; Μα με ουίσκι. Μια πολύ ωραία και cozy πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Υλικά για 6-8 κούπες: 4 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη 1 λίτρο γάλα πλήρες
Αυτές τις γιορτές, ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας προτείνει να βάλουμε στο τραπέζι μας ένα πικάντικο χοιρινό, όπως το αγαπούν στη Σκανδιναβία, όπου λόγω του κρύου, προτιμούν τις έντονες γεύσεις και τα comfort