ΚΟΣΜΟΣ

Άμαχοι εγκαταλείπουν την πόλη

Συρία: Ο στρατός κατέλαβε άλλη μια συνοικία στο ανατολικό Χαλέπι

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας άλλη μια συνοικία του Χαλεπίου που ελεγχόταν από τους αντάρτες, έγινε γνωστό από μια μκο.

Με την κατάληψη αυτής της συνοικίας, της Τάρικ αλ-Μπαμπ, το καθεστώς ελέγχει πλέον περίπου το 60% του ανταρτικού τομέα του Χαλεπίου, ο οποίος διέφευγε του ελέγχου του από το 2012, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το καθεστώς εξαφαλίζει έτσι τον έλεγχο μιας οδού που συνδέει τις δυτικές συνοικίες της πόλης που ελέγχονται από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις με το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που ελέγχεται από το καθεστώς και βρίσκεται λίγο νοτιότερα της Τάρικ αλ-Μπαμπ.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος εκδίωξαν τους αντάρτες από την Τάρικ αλ-Μπαμπ έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις που υποχρέωσαν πολλούς αμάχους να καταφύγουν σε γειτονική συνοικία.

Από τις 15 Νοεμβρίου, 307 άμαχοι, εκ των οποίων 42 παιδιά και 21 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Στο δυτικό Χαλέπι, 59 άμαχοι σκοτώθηκαν από τα ανταρτικά πυρά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.