ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Τα δημοσκοπικά ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Η διαφορά στην παράσταση νίκης είναι θηριώδης. Σχεδόν όλοι ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κλειδώσει την πρωτιά στις επόμενες εκλογές. Τα ποσοστά δημοφιλίας του κατρακυλάνε. Από ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει αδύναμος κρίκος. Από την πρώτη θέση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη.

Πάντως αυτά είναι μάλλον τα εύκολα. Υπάρχει η δεύτερη αξιολόγηση που όταν κλείσει, όχι πάντως σήμερα που ήταν προγραμματισμένο, θα έχει ως αποτέλεσμα και νέα επαχθή μέτρα χωρίς ταυτόχρονα να δίδεται, όπως ανέμενε ο πρωθυπουργός, οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους. Υπάρχουν τα όσα δυσμενή για φόρους, συντάξεις και εισφορές θ' αρχίσουν να ισχύουν από το νέον έτος. Υπάρχει η επιχειρηματική καταβαράθρωση και  η απέραντη μελαγχολία των πολιτών για τα συμβαίνοντα και τα επερχόμενα. Υπάρχουν, και μάλιστα σε έξαρση, ο αναθεωρητισμός του Ερντογάν και η προσφυγική-μεταναστευτική βόμβα. Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά χάνονται και πολύτιμοι σύμμαχοι, όπως ο Ομπάμα και ο Ολάντ που είχαν απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τον Τσίπρα και τη χώρα. Και μέσα στο 2017 το ευρωπαϊκό πεδίο, ως βασίμως πιθανολογείται, θα γίνει ακόμη πιο βαλτώδες για τον πρωθυπουργό.

Κάποιος άλλος στη θέση του Τσίπρα το πιθανότερο είναι πως θα είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια, αφήνοντας να βγάλει τα φίδια από την τρύπα ο επόμενος. Ο συνέταιρος όμως του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση όμως όχι μόνον δεν τα εγκαταλείπει, αλλά σχεδιάζει, λένε οι πληροφορίες από στενούς του συνεργάτες, και να αντεπιτεθεί. Ο Αλέξης είναι υπέρ το δέον αισιόδοξος. Θεωρεί πως και τώρα θα γίνει ό,τι έγινε και τον Μάϊο. Με πολιτική διαπραγμάτευση θα κλείσει πριν εκπνεύσει το 2016, ενδεχομένως και πριν τα Χριστούγεννα, η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς να ισοπεδωθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ή να συμφωνηθούν μέτρα 4,5-6 δις που θέλει το ΔΝΤ και φυσικά χωρίς τέταρτο μνημόνιο όπως υποστηρίζει η ανατιπολίτευση. Οι εταίροι-δανειστές δεν θα περιοριστούν στις βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις για το χρέος, αλλά στις αποφάσεις τους θα περιέχεται και τμήμα των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων, ενώ θεωρεί σίγουρο πως ο Ντράγκι θα εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE).

Με όπλο αυτά περιμένει, κυρίως από Αμερικανούς και Ισραηλινούς, σημαντικές, όπως λένε συνεργάτες του, επενδύσεις, οι οποίες θα αλλάξουν το κλίμα, θα ξανακάνουν τη χώρα ελκυστική και θα τη βοηθήσουν  στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 να βγει για δανεισμό στις αγορές. Εκ παραλλήλου, πιστεύει πως μετά το Brexit, την εκλογή Τραμπ και την ελαύνουσα απειλή της Λεπέν το διευθυντήριο των Βρυξελλών, για λόγους προστασίας της Ένωσης και του ευρώ, θα αναγκαστεί να χαλαρώσει την αυστηρή δημοσιονομική επιτήρηση και τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας. Εάν όλα αυτά συμβούν ο πρωθυπουργός πιστεύει πως όχι μόνον θα ανακοπεί η κατολίσθηση της κυβέρνησης, αλλά το πρόβλημα θα μεταφερθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρεί δε πως έχει τουλάχιστον δύο χρόνια για να ανακάμψουν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια, έχει λειάνει τις αντιθέσεις με τους περισσοτέρους της λεγόμενης διαπλοκής συμφερόντων, ενώ διαμορφώνεται και πεδίο συναντίληψης με τους μεγάλους επιχειρηματίες για τις συμφωνίες που πρέπει να υπάρξουν και τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. "Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να κατανοήσει ο Τσίπρας ότι στην εποχή μας και ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα το κυρίαρχο, και πολιτικά, είναι η παραγωγή νέου πλούτου και ότι η προλεταριακή επανάσταση μπορεί να περιμένει και δεν χρειάζεται να την κάνει ο ίδιος, αλλά οι επόμενοι κομμουνιστές" μας λέει επιχειρηματίας που διατηρεί καλές σχέσεις με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Αν κλείσει η αξιολόγηση, πάρει κάτι -κι ας μην είναι τόσο σημαντικό- για το χρέος, μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, γίνουν κάποιες επενδύσεις, προχωρήσουν κάποιες δουλειές και έχοντας κλείσει τα μέτωπα με τη διαπλοκή, ο Τσίπρας θα ρίξει, λένε οι συνεργάτες του, όλο του το βάρος στην δημιουργία, υπό την ηγεσία του, της νέας μεγάλης Κεντροαριστεράς. Βλέποντας ότι οι υπάρχουσες ηγεσίες του κεντρώου και προοδευτικού χώρου δεν μπορούν να ανασυγκροτήσουν την ιστορική Δημοκρατική  Παράταξη και προκειμένου να ανακόψει την επέλαση της Δεξιάς προς την εξουσία το σχέδιο του Αλ. Τσίπρα, όπως μας το εξηγεί συνομιλητής του πρωθυπουργού, είναι "να δημιουργηθεί ένα μέτωπο δυνάμεων ενάντια στη συντήρηση, το νεοφιλευθερισμό και τη δεξιά παλινόρθωση". Ένα μέτωπο, το οποίο εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει -τουλάχιστον αυτό θέλει-  οπωσδήποτε τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ ή έστω μέρος του εάν αρνηθεί η Φώφη Γεννηματά, το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου, παράγοντες από το χώρο της λαϊκής δεξιάς που έχουν καραμανλικές αναφορές και πολιτικές ομάδες και προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου.

Ο πρωθυπουργός θα προτιμούσε αυτό να μην είναι ένα εκλογικό μέτωπο, αλλά να προκύψει μέσα από ένα προσκλητήριο που ο ίδιος θα απευθύνει προκειμένου να συγκροτηθεί ένα Κίνημα για Δημοκρατική Πατριωτική Ανόρθωση. Φυσικά κατανοεί πως κάτι τέτοιο είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα λόγω της ετερογένειας των δυνάμεων που θέλει να συνενώσει, όπως επίσης κατανοεί ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με όρους επίθεσης και όχι άμυνας. Σήμερα, που ίδιος και η κυβέρνησή του είναι στα κάτω τους, οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα κατέληγε σε φιάσκο. Αν όμως τα πράγματα αρχίσουν -όπως ελπίζει και περιγράψαμε στην αρχή- να διορθώνονται τότε οι πιθανότητες ευδοκίμησης είναι μεγάλες. Και γίνονται πολύ μεγαλύτερες εάν όντως ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου, ο Φλωρίδης και άλλοι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, έχοντας και την ευλογία Σημίτη, ιδρύσουν, όπως λέγεται και γράφεται μετ' επιτάσεως, κόμμα προκειμένου να συνεργαστεί κυβερνητικά με τον Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας δεν διανοείται πως η πορεία του στο πολιτικό στερέωμα μπορεί να τελειώσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αρνείται ακόμη και να σκεφθεί πως μπορεί να επιστρέψει από κει που ξεκίνησε° ηγούμενος ενός κόμματος του 4%. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να είναι ένα δημοψήφισμα ανάμεσα σ' αυτόν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επειδή οι εκλογές, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Μαξίμου θα γίνουν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2018, θα είναι πολωτικές στο έπακρο. Και επειδή οι πολίτες θα κληθούν, σύμφωνα και με την παλαιά θεωρία Κουτσόγιωργα, να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, ο Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες πιστεύουν πως ο νέος προοδευτικός πόλος, που θα επιχειρήσουν να συγκροτήσουν, έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας καθώς οτιδήποτε ενδιάμεσο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. εκτιμούν ότι θα σαρωθεί.

Ο πολιτικός μεγαλοϊδεατισμός του Τσίπρα εν πολλοίς είναι αντιγραφή του σχεδίου του Ανδρέα Παπανδρέου, πασπαλισμένος με μπόλικη αστερόσκονη από τον κεντροαριστερό γαλαξία που ονειρεύτηκαν στη δεκαετία του '90 οι Μίμης  Ανδρουλάκης και Κώστας Λαλιώτης. Επειδή όμως στηρίζεται σε πολλούς παράγοντες που στην πλειοψηφία τους είναι αστάθμητοι δεν είναι σίγουρο πως μπορεί και να ευοδωθεί. Βεβαίως, η πολιτική είναι μιά συνεχής προσπάθεια επίλυσης εξισώσεων, όμως επειδή είναι τόσες πολλές οι προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρωθούν, δύσκολα μπορεί να επιτύχει. Είναι υπερβολικά πολλές οι άγνωστες μεταβλητές που έχει η "μεγάλη ιδέα" του Τσίπρα ώστε το πιθανότερο είναι να έχει την κατάληξη την οποίαν είχε και η αντίστοιχη του Βενιζέλου, το 1920, με το κράτος των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Η συνθήκη των Σεβρών ουδέποτε εφαρμόστηκε και οι Έλληνες προτίμησαν την "μικρή, αλλά έντιμη Ελλάς"...

23 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Συριζα καταρρέει δημοσκοπικά διότι σε σύγκριση με την ΝΔ/Σαμάρα αποδεικνύεται ανεπαρκής.
    Η σύγκριση με την κυβερνηςη Σαμάρα που έριξε με πρόωρες εκλογές εκμεταλλευόμενος την εκλογή του ΠτΔ ειναι συντριπτική εις βάρος του.
    Η ΝΔ/Μητσοτάκη ξεκινάει με δυο ευνοϊκούς οιονους.
    1.- Την παρακαταθήκη της διακυβέρνησης Σαμάρα η οποία αναγνωρίζεται πλέον απο την πλειοψηφία οπαδών
    και μη οτι θα ειχε βγάλει την χώρα απο τα μνημόνια αν το εκλογικό σώμα την ειχε ψηφίσει στις 25/1/15.
    2.- Την ανυπαρξία ουσιαστικής αντιπολίτευσης μετα την κατάρρευση της ψευδαίσθησης ΣΥΡΙΖΑ οτι μπορεί
    ταχα η χώρα να παραμείνει στην ΕΖ αρνούμενη μεταρρυθμίσεις κ δημοσιονομικη σταθεροποίηση
    (μνημονια) .
    3.- Έλαχε στην επόμενη Κυβερνηςη της χώρας (πιθανότατα κυβερνηςη Μητσοτακη) να αποδείξει αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ΕΖ με όρους κοινωνικά, οικονομικά και χρονικά αποδεκτούς απο ένα πολιτικα κακομαθημένο εκλογικό σώμα .

    • freeman 11:52 08/12/2016

      Oι ΣαμαροΚαραμανοΜητσοτάκηδες ΣΟΥ , ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΝ ο Γ.Παπανδρέου είχε το 2010 βάλει ΠΡΩΤΑ τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ το ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ και ΜΕΤΑ την ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ 2004-2009 (ποινικά κλασικές πλαστογραφίες Δημοσιονομικών δεδομένων ) ΚΑΙ ΚΑΤΈΡΡΕΥΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ το 2009 .
      Λανθασμένα και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια , ο Γαπ πίστεψε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ , ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΏΣ πλάτη για να σώσουμε την Κοινή μας Πατρίδα , ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΊΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ Πορτογαλοι-Ιρλανδοί -Κύπριοι . . . ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΨΥΧΗ και την ΔΟΜΙΚΗ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ του ΚΑΘΕ ΔΟΛιου ψυχαροΝΤΑΒΑΤΖΉ και των ΑΛΛΗΤΑΡΑΔΩΝ αρσενικοθήλυκων πορνών του , πολιτικών κληρονόμων του ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ .
      ΦΥΣΙΚΑ ο Παπανδρέου ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ που λούφαζε σαν το φίδι για να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία ανατροπής του Παπανδρέου , ΑΡΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ Ραφήνιου Κόπρου , καθώς τότε ο ΓΑΠ θα γινόταν ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΓΙΑ 10 ΧΡΌΝΙΑ . . .η ίδια ΔΟΛια ΣΚΕΨΗ που τον κινητοποίησε για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ για Χώρα-ΜΑΧΗΣ στην ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τον 11/2011.
      ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ . . . Τεράστιο λάθος του Ανδρέα που ΕΒΑΛΕ από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ του Δημόσιου Βίου τον Δικηγόρο και τον Γιατρό του , ΑΠΛΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΟΦΛΟΥΣΕ ΜΕ ΛΕΦΤΑ-ΜΕΤΡΗΤΑ για τις επαγγελματικές τους υπηρεσίες .
      O ΕΞΟΦΘΑΛΜΟΣ ΔΟΛιος υπαρξιακός ρόλος Τουρκογλου (ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΨΥΧΑΡΟ-ΒΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΣΈΛΙΔΟ ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ!!!) είναι , ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ, τότε ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ και να περιμένει , μετά τον Μητσοτάκη, να αναλάβει την ΝΔ . . .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΡΑΦΗΝΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ στις διαρροές για ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΔ . . . που ο Ραφήνιος την προορίζει για το ανιψάκι του για να τον βάλει αυτόν ΠτΔ .

  2. 1. Αποσπάσματα απο το βιβλίο Σόϊμπλε- Σαπεν.

    Αποκαλύψεις Σόιμπλε Σαπέν για την πολιτική ηγεσία

    Αποκαλυπτικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε και της Γαλλίας, Μ. Σαπέν. Στο βιβλίο, που τιτλοφορείται «Διαφορετικά μαζί», γίνονται ιδιαίτερες αναφορές στους κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Σαμαρά και Βενιζέλο.

    Οι δύο υπουργοί αναφέρονται εκτενώς στο βιβλίο τους στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και παρουσιάζουν πολλές από τις συνομιλίες που είχαν με τους Έλληνες ομολόγους τους.

    «Πιστεύω ότι σε έναν βαθμό δεν λαμβάνει υπόψη του τους άλλους. Εγώ πάντως θα δυσκολευόμουν να κάνω έναν εκλογικό αγώνα με ένα κεντρικό μήνυμα και να πραγματοποιήσω κατόπιν το ακριβώς αντίθετο από αυτό. Ήλπιζα ότι θα κέρδιζε τις εκλογές.

    Αφού υπέγραψε, θα πρέπει τώρα να εφαρμόσει.
    ————————————————————————
    Αν υλοποιήσει το πρόγραμμα, η κατάσταση θα προχωρήσει, όπως θα προχωρούσε κατά τα άλλα και με τον Σαμαρά. Αν η Ελλάδα πετύχει, τότε πολύ πιθανόν να γίνω εκεί -αν και τότε θα έχω ήδη πεθάνει- ήρωας, επειδή είχα βοηθήσει να επιλεγεί ο σωστός δρόμος».

    Αυτές είναι μερικές από τις αναφορές που κάνει στο βιβλίο για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπραο κ. Σόιμπλε.

    Μεταξύ άλλων, τονίζει: «Μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίο θα υποσχεθεί ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, αλλά και ότι δεν θα αποδεχθεί καμία μνημονιακή υποχρέωση. Αν είναι έτσι, του απάντησα, σου εύχομαι προσωπικά να μην κερδίσεις τις εκλογές γι’ αυτό και δεν εξεπλάγην όταν ο Τσίπρας τις κέρδισε, ούτε και με ό,τι συνέβη μετά.

    Ήμουν κάπως περίεργος πώς θα έλυνε κατόπιν το πρόβλημα.
    ——————————————————————————————–
    Το έλυσε με το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που υποσχέθηκε στις εκλογές».

    Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη.

    «Μου είπε ότι παρακολουθεί την πολιτική μου δραστηριότητα από εικοσαετίας και ότι είναι της άποψης ότι είμαι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος. Μου είπε και κάποια άλλα και αυτά όλο πάθος. Σκέφτηκα μέσα μου,»δεν κάνει να με υποτιμάς. Τέτοια απλά κομπλιμέντα δεν μπορούν να με επηρεάσουν».

    Για αυτό και του απάντησα αναλόγως: «Κατάγομαι από ταπεινή οικογένεια και μεγάλωσα σε μια κωμόπολη στο Σβάρτσβαλντ. Και έχω πάντα μεγάλο σεβασμό όταν έρχεται να με επισκεφτεί ένας σωστός καθηγητής». Με αυτό ήθελα να του πω ότι δεν θα πρέπει να χαραμίζουμε τον χρόνο μας με τέτοιεςανοησίες».

    Όμως, ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται και στον Αντώνη Σαμαρά και στην Ελλάδα του 2014 η οποία, όπως σημειώνει «ήταν σε έναν καλό δρόμο».

    «Τότε, το 2014, ήταν η Ελλάδα -πάντα με καθυστέρηση- σε έναν καλό δρόμο. Μόνο στα μέσα του 2014, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέβαλε μια παύση στις μεταρρυθμίσεις λόγω των επικείμενων εκλογών, χειροτέρεψε εκ νέου η εξέλιξη. Και τότε η κρίση επέστρεψε».

  3. 2. Αποσπάσματα απο το βιβλίο Σόϊμπλε- Σαπεν.

    Στο βιβλίο υπάρχει, όμως, και αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον κ. Σόιμπλε να παραθέτει έναν διάλογο που είχε μαζί του το 2011:

    «Όταν τον Ιούνιο του 2011 έγινε νέος υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κανόνισα μαζί του μια συνάντηση στο Βερολίνο. Σε ένα πολύωρο δείπνο τον Ιούλιο του έθεσα τότε το ερώτημα, αν θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να πάρει ένα time out από το ευρώ, για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της υποτίμησης. Και αυτό επειδή οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα έπρεπε να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα ήταν δύσκολο να επιβληθούν. Η Ευρώπη θα συμπαραστεκόταν σε αυτό.

    Η απάντηση του Βενιζέλου ήταν: «Δεν το θέλουμε με κανέναν τρόπο, θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη». Του είπα ότι τότε θα έπρεπε να παραδώσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στους θεσμούς των Βρυξελλών. Και αυτός δήλωσε ότι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στο ευρώ».

  4. freeman 12:16 07/12/2016

    Αφού το Κίνημα είναι ΑΝΤΙ-ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ , πρέπει στον δημόσιο λόγο του να έλθει σε ΠΛΗΡΗ ΡΗΞΗ με την ΔημοσιοΣυνδικαλιστική Μαφία , όπως και ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣυντεχνιοΣυνδικαλιστική Μαφία του Κρατικοδίαιτου Ιδιωτικού τομέα (βλέπε: Επιμελητήρια -Επιστημονικοί Σύλλογοι , ΑΝΔΡΑ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ) . Φυσικά να ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ και ο Εθνοκτόνος Ρόλος του μουλωχτού ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που με τον Υπονομευτικό του Ρόλο ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΥΣΑ ΥΓΙΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μεταποιητική Επιχείρηση ΑΠΛΆ ψαρεύει ψηφαλάκια για ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ώστε να ΒΟΥΛΕΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ . Ο Ρόλος ΤΟΥ ΠΑΡΑ-ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ από μια μεταχουντική Συλλογική Ενοχή ΚΚΕ , ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ τον ΕθνοΠροδοτικό ρόλο του ΤσιπροΚινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ . . . ΑΛΛΑ σε μπολσεβίκικη ΕΚΔΟΣΗ : ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ & ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ .
    Τα ΚΚΕσκυλα Ανακαλύπτουν, Δημιουργούν, Υποδαυλίζουν , Υποθάλπουν τα ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ , ΤΑΧΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ-λαικα , ΑΙΤΗΜΑΤΑ , ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ , ΟΤΙ στο τέλος ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ και θα ΠΆΝΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ , ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ-ΠΕΙΝΑ-ΞΕΣΗΚΩΜΟ στην Ελληνική Κοινωνία ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΈΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΊΑ ΤΗΣ , στην Δικτατορία του Προλεταριάτου , που ΔΕΝ είναι ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ιδεατή Θεωρητική Κατάσταση , ΑΛΛΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ .
    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος σε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ να τους ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ αλλά ΠΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ και η τελευταία φορά που θα πάμε στην Κάλπη ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΛΑ ΚΑΣΤΡΟ . ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ -ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τα Χρυσαυγήτικα καθάρματα .

    • ΛΑΒΑΣ 19:19 07/12/2016

      Αποτυχημένες θεωρίες

      Γιατί άραγε οι έλληνες μαρξιστές μένουν προσκολλημένοι, με αλύγιστο τρόπο, σε ορισμένα δόγματα που διατυπώθηκαν πριν από 100 χρόνια, με βάσει τα δεδομένα της εποχής εκείνης και αρνούνται πεισματικά να προσαρμοστούν στις σημερινές πραγματικότητες;
      Σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα μαρξιστικά τους δόγματα, η αστική οικονομία θα βάδιζε αναπόφευκτα προς την ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση των κεφαλαίων στα χέρια μιας μικρής σε αριθμό τάξης με την παράλληλη εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
      Την εξαθλίωση τελικά την είδαμε όπου επικράτησαν τα μαρξιστικά τους δόγματα και τα βλέπουμε ακόμα στους εναπομείναντες παραδείσους, Κούβας, Βόρειας Κορέας. της Κίνας δεν αναφέρω γιατί εκεί άρχισε να επικρατεί το στυγνό κεφάλαιο χωρίς να ερωτηθεί ο Τσίπρας και η Παπαρήγα

      Η διάψευση όμως των προβλέψεών τους δεν τους αποθάρρυνε.
      Πάνω σαυτήν την αρχή θεμελιώθηκε και η διδασκαλία της βίας, της αντίστασης, της ανυπακοής, του νεολογισμού δεν πληρώνω, δεν αναγνωρίζω το σύνταγμα και τους νόμους.

      Πάνω σε τέτοια αξιώματα βασίστηκε και η θεωρία της δικτατορίας του προλεταριάτου που εμφανίστηκε σαν ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορικής εξέλιξης.
      Το πόσο αναποτελεσματικά φούμαρα αποδειχτήκανε οι τέτοιες θεωρίες πολύ καλά το γνωρίζουνε οι λαοί που έγιναν ακούσια πειραματόζωα, αλλά και μεις από αφηγήσεις δικών μας, μετά την κατάρρευση.
      Παρά το ότι η ιστορία και του 20ου και του 21ου αιώνα διέψευσε εντελώς αυτή την μαρξιστική πρόβλεψη, οι αυτόχθονες κομμουνιστές και οι αλληθωρίζοντες προσπαθούν με διαλεκτική δεξιοτεχνία να αποκρύψουν το γεγονός.
      Και παρά τις προσδοκίες των Τσιπροκομμουνιστών, στις πιο προηγμένες κοινωνίες- ούτε ο Μαρξ μπορούσε ποτέ να το φανταστεί- ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσει η συγκέντρωση των κεφαλαίων στα χέρια μιας ολιγάριθμης τάξης και να αρχίσει η αποκέντρωσή σε πλήθη μικροκεφαλαιούχων, των μικρομεσαίων που λέμε, ενώ παράλληλα ανέβαινε το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών μαζών.

      Στην 40 θέση η Ελλάδα στη λίστα των πιο πλούσιων χωρών.

      Αυτό το ζήσαμε και το ζούμε και βλέπουμε πια την διαφορά του βιοτικού επιπέδου ζωής μας με αυτών των χορών που ζήσανε σχεδόν 100 χρόνια κάτω από την μαρξιστική θεωρία.

      Αγαθά κόποις κτώνται, έλεγαν οι παλιοί και το γνωρίζουμε όλοι, όπως ξέρουμε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα μέσω της βίας, μέσω του κακού που προπαγανδίζουν ο Τσίπρας, ο Σκουρλέτης, ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνωφ.
      Η βία δηλητηριάζει την ζωή του συνόλου, τραυματίζει την αξιοπρέπεια, κλονίζει το ήθος και την ψυχική ισορροπία.
      Για να γίνει μια καλύτερη κοινωνία χρειάζονται καλύτεροι άνθρωποι. Και αυτούς δεν τους φτιάχνει η βία.

  5. freeman 11:51 07/12/2016

    «έπεα πτερόεντα»
    Τι ακριβώς εννοείς αγαπητέ Δημοσθένη ?
    Τον λάκκο με τα Φωφοπράσινα φίδια ή την σκουλικοΣυριζότρυπα ?

    • «Φωφοπράσινα φίδια» , τι ωραία το περιέγραψες !
      Ας μην τ´αφήνουμε ομως να μας περιζώνουν ,.
      Όταν αποβάλουμε την κόμπρα -Βενιζέλο τα υπόλοιπα θα εξαφανιστούν ,.
      Να βάλουμε φωτιά μετά στα μαύρα φίδια που πήγαν με τον άνευ τσίπας -Τσίπρα …
      Ολα αυτά που ήσαν μεσα στην βαθιά τρύπα του ΠΑΣΟΚ και μείς για τόσα χρονια τους συνδράμουμε !

      • freeman 14:04 07/12/2016

        http://www.capital.gr/story/3174937/blepei-ton-rentzi-o-gap-kai-kanei-ton-stauro-tou
        Ο ΔΟΛιος Νταβάς ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ για ΟΛΑ !!!
        «Ξερασέ τα ΟΛΑ» διατάσσει τον λακέ του !!!
        ΤΑ ΔΟΛια ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ !!!
        Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η Χαρά ΔΕ Ν την αφήνει …
        ΕΝΟΨΗ του ΣημιτοΒενιζελικού κόμματος Τσόντα στο Μητσοτάκη
        ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ Εθνοπροδότη Λακέ τους τον
        10-11/2011

        Βλέπει τον Ρέντζι ο ΓΑΠ και κάνει τον σταυρό του…

        O ΔΟΛιος ρουφιάνος του νταβά του , ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , που Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ :

        Καψής “ Όλα αυτά όμως είναι τώρα ένας μακρινός εφιάλτης. Ένας εφιάλτης που αποφύγαμε αφού ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ευτυχώς, είδε εγκαίρως τον κίνδυνο αυτής της τυχοδιωκτικής απόφασης του ΓΑΠ και έριξε την κυβέρνηση πριν να είναι αργά.”

  6. Chr. Tetr. 23:23 06/12/2016

    Χρόνια πολλά παππού, πολύχρονος…..!!!!!!!!

  7. SPARTA. 5:58 06/12/2016

    Κύριε Φελέκη γειά σας.Δέν μπορεί ο ολετήρας Αλέξης Τσίπρας να αλώσει την κεντροαριστερά γιατί πολύ απλά όλοι πιά ακόμα και τα ζώα και οι ρουφιάνοι που τον ψήφισαν, έχουν καταλάβει ότι ο «άνθρωπος» αυτός είναι ένας στυγνός πολιτικός απατεώνας ένας υπάλληλος της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Σόρος.Κατηγορήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για προδότης υπογράφοντας το πρώτο μνημόνιο, αλλά τι να πεί κανείς για τον αρχιπροδότη και αρχιδοσίλογο Αλέξη Τσίπρα με την οικονομική χρεοκοπία που μαζί με τον υπάλληλο του Σόρος τον οικονομικό εγκληματία Γιάνη Βαρουφάκη έφεραν στους Έλληνες.Όπως οι ίδιοι αυτοί προδότες έφεραν στην Ελλάδα τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες δολοφόνους, βοηθώντας την Τουρκία να κερδίσει Εκατομμύρια Ευρώ από την παράνομη διακίνησή τους, όπως και να έχει εσωτερικό σύμμαχο τους παράνομους ισλαμιστές λαθρομετανάστες στα επεκτικά σχέδια κατά της χώρας μας.Ό Τσίπρας είναι ο χειρότερος, ο πιό ανίκανος και ο πιό προδότης Πρωθυπουργός που κυβέρνησε την Ελλάδα.Μαζί με τον αρχομανή ακροδεξιό λαικιστή συνεταίρο του Καμμένο και παραφράζοντας τον μακαρίτη μεγάλο πεζογράφο Αντώνη Σαμαράκη αποτελούν την αλητεία στην εξουσία.

    • Xyz 2:00 07/12/2016

      Μπράβο ρεεέ…..Γιόμισες «ρουφιάνους» τήν Ελλάδα! Ε ρέ μιαλά που κουβαλά ο Έλληνας καί παραπονιέται. Φούλι καί ντροπή.

      • SPARTA. 0:00 08/12/2016

        Χyz, όχι μόνο ρουφιάνους γέμισε η Ελλάδα που ψήφισαν τον καραγκιόζη Τσίπρα και τον προδότη Καμμένο, αλλά και αγράμματους.Στο σχολείο των αγροίκων ισλαμιστών λαθρομεταναστών του μπουχέσα Φίλη πήγες μεγάλε; Άν είχες λίγο παραπάνω μυαλό ούτε τους πούστηδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψήφιζες και το μυαλό θα το έγραφες με υ και όχι με ι.Αγράμματοι που σας έπιασε κότσο ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας.Ελλάδα μια χώρα μπουρδέλο με ψηφοφόρους μαλάκες που ψηφίζουν με το χέρι που τον παίζουνε.

  8. Vas_Pap 5:29 06/12/2016

    Ετσι για τα χρονια σου πολλα…σου λεω οτι αυτα δεν >»γραφονται» απο Νικους:). Αν τα σκεπτεται αυτα ο Τσιπρας το μονο που δειχνει ειναι ο ποσο λαθος εχουμε κανει ως πολιτες στις επιλογες μας.Σκεχεις για την διασωση του Τσιπρα και της Ελλαδας μιαζουν σαν να λεμε ,οτι η εν πτωσει χιονοστιβαδα θα σταματησει στα μισα του γκρεμου και θα αρχισει να γυριζει στην αφετηρια της.Αλλα εχεις δικιο,μαλον τα σκεπτεται αυτα ,γιατι τελευταια δειχνει εντονα σημαδια οτι δεν καταλαβαινει για το τι μιλαει!!!.Ποτε δεν καταλαβαινε,αλλα δεν τον ειχαμε παρι χαμπαρι.

  9. Από την δική μου πλευρά θεωρώ οτι ο Τσίπρας γενικά , έχει
    προδώσει την αριστερά όλων των αποκλησεων και δογμάτων .
    Η επιμονή του στον αναμένο -Καμμένο και τον Καραμανλή του
    οποίου επαξίως υπήρξε ο «αριστερός ψάλτης» οταν με πλάτες
    Τσίπρα ο φυγάς της Ραφήνας κατρακυλούσε την Χώρα μας στην
    πτώχευση , είναι ενδεικτική .
    Ενδεικτική και η αποστροφή ολων των αριστερών συνεργατών
    του από τις ενέργιες του μετά το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    Ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης τον εγκατάληψε.
    Δεν νομίζω οτι ο ΓΑΠ θα προθυμοποιηθεί να βοηθήσει τον Τσίπρα εντάσσοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας σε έπεα πτερόεντα , σε καρεκλολαγνία και σε αθέτηση κάθε αριστερής έννοιας ή, Δημοκρατικών θεσμών , γιατί το ΚΙΝΗΜΑ μας δεν υπήρξε ποτέ κοπάδι,!
    Στην απίθανη όμως περιπτωση αυτήν, θέλω να γνωρίζει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥ ,ότι
    εγώ δεν θα τον ακολουθήσω !
    Ας έρθει ο Μητσοτάκης τον οποίον να πιεσουμε να αποβάλει τον Καραμανλισμό απο την πατρίδα μας , ακόμη και τον Παυλόπουλο !

  10. harko 1:37 06/12/2016

    Και μετά …ξύπνησες Νικόλα..!!
    Χρόνια Πολλά με την ευκαιρία.

  11. Μνήμων 13:55 05/12/2016

    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Διασυρμός δίχως τέλος

    Αν ο Προκόπης Παυλόπουλος έδειχνε και στο Υπ.Εσωτερικών την ίδια προθυμία που δείχνει για την υπεράσπιση του Κώστα Καραμανλή, ίσως η Ηλεία να ήταν ακόμα ένας πράσινος νομός, ίσως να είχαμε αποφύγει τη λεηλασία της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008.

    Ο άνθρωπος που δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την Πολιτική μετά την αποχώρηση Καραμανλή από την πρωθυπουργία έφτασε σήμερα στο σημείο να πει ότι «ο Κώστας Καραμανλής σεβόταν πάντοτε τους θεσμούς».

    Ειδικά τότε που αποχωρούσε από τις Εξεταστικής Επιτροπής, κυρίως όταν έκλεινε τη Βουλή για να παραγραφούν τα πεπραγμένα των αυλικών του.

    Ο πάλαι ποτέ αξιότιμος καθηγητής σε κάθε του εμφάνιση μας θυμίζει γιατί δικαίως θεωρείται ο χειρότερος των υπουργών της Μεταπολίτευσης…

  12. Μνήμων 13:11 05/12/2016

    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ……

    Πόσο κόστισε τελικά το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα;
    =======================================
    Το κόστος του ταξιδιού του Τσίπρα για δύο μέρες στην Αβάνα, σύμφωνα με το Μαξίμου.
    Κυβερνητικές πηγές σπεύδουν να διαψεύσουν τα σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το κόστος της μετάβασης του πρωθυπουργού στην Κούβα ανήλθε στα 300.000 δολάρια.
    Σύμφωνα με το non paper από το Μαξίμου το κόστος είναι μικρότερο του 1/10, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
    Τι ισχυρίζονται οι πηγές; Λένε πως «δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ’ έναν…πιλότο(!) που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τις 300.000 δολάρια»!».
    Όμως, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ! Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!», καταλήγουν.

  13. Ε.Στ. 12:08 05/12/2016

    Όσοι αισθάνονται κολυμπήθρες, ξεπλύματα, καρεκλομανείς, πέφτουλες, διαδρομιστές και οσφυοκάμπτες ας συνδράμουν τον Τσίπρα και τον συρφετό του.

  14. Θ.Τ. 12:07 05/12/2016

    Ενόσω λιγοστεύουν έξω όσοι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    μας αφήνουν να ΜΗΝ ΤΙΝΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ .
    Ενόσω ο Τσίπρας
    » .. έχει λειάνει τις αντιθέσεις με τους περισσοτέρους της λεγόμενης διαπλοκής συμφερόντων .. » με γυαλόχαρτο μάρκας Βαξ.
    καθόσαστε και γράφετε Κε Φελνίκο μας
    γιά την οπερέττα «Τσίπρας, άλωση,Κεντροαριστερά»
    που προβάρει η ορχήστρα του Τιτανικού,
    την ώρα που η χώρα είναι ξυστά δίπλα σε παγόβουνα .
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
    γιά να πάψει η ΑΝΤΙμεταρρύθμιση,
    να ξεκινήσουν κοινωνικά δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

  15. τον Κολοκοτρώνη -που είναι και της μόδας, μιας κι από αυτόν εμπνεύστηκε ο Κάστρο την επανάστασή του- ούτε νερό, ούτε φαγητό, ούτε ψήφο στον Τσίπρα.

    η θέση του είναι στη φυλακή.

    για να μην πω κάπου χειρότερα…

    • ΛΑΒΑΣ 18:34 07/12/2016

      Ούτε νερό, ούτε ψωμί στον προδότη Βελουχιώτη, έγραφε ο Ριζοσπάστης του ΚΚΕ, τελικά τον αποκαταστήσανε και τον λατρεύουν και τον προσκυνούν όπως τον Στάλιν, εκεί στον Περισσό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.