ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμακώνει επικίνδυνα τις λεκτικές προκλήσεις η Άγκυρα

Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

tsavou

Η άποψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κατατέθηκε γραπτώς σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή για το καθεστώς νησιών του Αιγαίου - Θέσεις σαν αυτή υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο, απαντά η Αθήνα

Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Η προκλητική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται ως συνέχεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP Κιλιτσντάρογλου ότι δήθεν η Ελλάδα έχει... καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.

Το ανησυχητικό με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως τα Ίμια (σαν Καρντάκ τα αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών) είναι δήθεν τουρκικό έδαφος είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς -δεν είναι δηλαδή απλώς μια λεκτική... υπερβολή- σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.

Θέσεις σαν αυτή υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο, απαντά η Αθήνα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 18:51 01/12/2016

    Όλα αυτά με τούς Τούρκους είναι απόνερα τών πολιτικών : Αναγνωρίζουμε τη ύπαρξη ζωτικών
    συμφερόντων τής Τουρκίας στο Αιγαίο- Σημίτης, Πάρτε την σημαία καί πέστε οτι την πήρε ο
    άνεμος- Πάγκαλος, Ευχαριστώ τους Αμερικανους -Σημίτης, τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο- Πάγκαλος .Όλοι τιτανοτεραστιοι πολιτικοί ,γράφουν δε και καινούργια βιβλία και έχουνε άποψη
    για τα πράγματα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.