ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίγο μετά την απόφαση συνεργασίας με το Κίνημα…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ

Νέες αναταράξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρά την ‘πανστρατιά’ που διεφάνη σε γεύμα των πρώην βουλευτών το Σάββατο και την ενδυνάμωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με δύο ακόμα βουλευτές, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον Ιλχάν Αχμέτ νωρίτερα. Δεν πέρασαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα από την απόφαση σύμπραξης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να καταστήσει σαφή τη …διαφωνία του, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο παραμονής του στο κόμμα. Πρόσθεσε έτσι, έναν ακόμα ‘πονοκέφαλο’ στην Φώφη Γεννηματά, μετά την ταυτόχρονη με τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, εκδήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιώργου Φλωρίδη και του Γιάννη Ραγκούση στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη δημιουργία νέου κόμματος στον χώρο.

«Η ενότητα και η συσπείρωση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Ξέρω καλύτερα από κάθε άλλον τη σημασία τους, γιατί τη βίωσα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες το 1989, το 2007, το 2011, το 2012, το 2015. Ναι, συνεπώς στην ενότητα και τη συσπείρωση. Όμως μιλώντας στο όνομα σας, στο όνομα αυτών που έμειναν πιστοί στη θέση τους και έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη», είπε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της ΚΠΕ, αφήνοντας αιχμές για τη συμφωνία συμπόρευσης με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. «Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση», είπε, μη μπορώντας να δεχθεί την πραγματικότητα και ζητώντας αντίθετα ‘μία εξήγηση’ και ‘μία συγγνώμη’, από ‘κάποιους’. «Αν τον Ιανουάριο του 2015 είχαν μπει και αυτοί στη Βουλή, όλα θα ήσαν διαφορετικά! Αλλά δεν μπήκαν παρά τις λυσσώδεις διασπαστικές προσπάθειες και τους πρόθυμους Ποντίους Πιλάτους, τους οπαδούς των ίσων αποστάσεων», συνέχισε, φωτογραφίζοντας το Κίνημα και υποστηρίζοντας λίγο μετά την ένταξή του στο σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πως το τελευταίο, όπως διαμορφώνεται, δεν μπορεί να πάει μακριά. Για αυτό και ζήτησε νέα πρόσκληση εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα.

Αναφερόμενος στην χώρα, υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, τονίζοντας πως αυτό δε σημαίνει αλλοίωση του DNA της παράταξης και αναρωτώμενος «πώς νοιώθουν αυτοί που υπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον» και πώς αυτός που «παρακαλούσε τον αρχηγό της ΝΔ να συμπράξει μαζί του και συνέπραξε τον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος πως αν το πλαίσιο που περιγράφει, θολώσει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμπιεστεί στην τεχνητή πόλωση που θα οξυνθεί σκοπίμως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό το πλαίσιο είναι το μόνο που μπορεί να υπηρετήσει και αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου του από το κόμμα με το οποίο εκλέγεται επί δεκαετίες…

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πάντως, δεν έχουν σκοπό να απαντήσουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ή να ανοίξουν οποιαδήποτε αντιπαράθεση με εκείνον. Αντίθετα, επιμένουν στα όσα είπε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι δηλαδή δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον κ.Βενιζέλο και πως αντίθετα επικεντρώνει στην ανάγκη να βάλουν όλοι κάτω τις πολιτικές τους προτάσεις και να συνδιαμορφώσουν μία αξιόπιστη πολιτική, προκειμένου να την προτείνουν στον ελληνικό λαό ως εναλλακτική λύση. Πρόκειται εξάλλου για την πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού που εδώ και μήνες καλεί σε ενότητα του χώρου, στη βάση πολιτικών και στρατηγικής αλλαγών της χώρας.

18 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. John 15:41 16/01/2017

    Οι ψηφοφόροι του ΚΙΔΗΣΟ κοιμούνται και ξυπνούν εδώ και ενάμιση χρόνο (εκλογή Γεννηματά και μετά) με την ελπίδα ότι ο Μπένι θα παρει τα μπογαλάκια του και θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Το τι παραπολιτικό έχει γραφτεί για προσχώρηση του Βενιζέλου στη ΝΔ, δεν λέγεται.

    Είναι προφανές ότι ο Μπένι δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη. ΠΟΤΕ. Όχι πως τον συμπαθώ, το αντίθετο, αλλά ο άνθρωπος είναι σήμερα εξυπνότερος και πιο διορατικός από πολιτικούς όπως ο ΓΑΠ. Τουλάχιστον έγινε εξυπνότερος μετά τις πατάτες που έκανε το 2007 με τα Ζάππεια…Δεν έχει καμία τύχη σε κόμμα εκτός ΠΑΣΟΚ, συμβολίζει τα χειρότερα για πάρα πολύ κόσμο. Το ξέρει καλά ο ίδιος. Με τον ίδιο τρόπο που συμβολίζει για τον πολύ κόσμο ΚΑΙ ο ΓΑΠ την καταστροφή, και μεταφέρω αντικειμενικά τι λένε οι έρευνες κοινής γνώμης.

    Εδώ, βρε, κοτζάμ Γρηγοράκος που τον χαρακτήριζε η Φωφη διασπαστή, επέστρεψε! Εσείς περιμένετε ότι θα φύγει ο Βενιζέλος; Κούνια που σας κούναγε…Με αυτούς θέλετε να συνεργάζεστε, χάρισμά σας!

    • Manos 16:34 16/01/2017

      John ο διαχρονικος ο γνωστος τρολακιας σε βαθμο ψυχοπαθειας κατα ΓΑΠ. Συγουρα εισαι ενας απο αυτους. Θα σου περασει και σενα και των αλλων ομοιων σου.

      http://pelasgia.blogspot.gr/2017/01/blog-post_64.html#more

      • John 10:34 17/01/2017

        Εγώ μιλάω μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Σε αντίθεση με τα τρολ του ΚΙΔΗΣΟ που βρίζουν ασύστολα τους πάντες, ακόμα (ή και κυρίως!) τους…συμμάχους τους, αποδεικνύοντας το μέγεθος της πολιτικής τους υποκρισίας και καιροσκοπισμού. Συνεπώς, οι χαρακτηρισμοί περί ψυχοπάθειας και τρολ σου επιστρέφονται, ώσπου να μάθεις να απαντάς με επιχειρήματα και όχι με «ουγκ»

  2. NMan. 12:42 16/01/2017

    Γενέθλια στο Πασόκ χωρίς..Πασόκ !

    Πέρασαν τόσες γιορτές ίδρυσης του Πασόκ , κι ο κόσμος του, ο κόσμος εκείνος που έδωσε και την ψυχή του για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες είναι φέτος ορφανός, ξεσπιτωμένος. «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί»!

    Τη χρονιά που πέρασε συνέβησαν τόσα πολλά και τόσο απροσδόκητα στο χώρο της Οικονομίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, του Πασοκ.
    Τούτη τη μεγάλη μέρα ο κόσμος του Πασόκ νιώθει έρημος, πληγωμένος και απογοητευμένος. Δόλιοι καταληψίες, συνεργαζόμενοι με δεξιούς εφιάλτες..τακίμιασαν .
    Από κοινού, οργάνωσαν το σχέδιο αποδομής του Γιώργου Παπανδρέου, του εκλεγμένου Προέδρου του Πασοκ και Πρωθυπουργού της Ελλάδας ώστε να τον «ρίξουν» και ο μεν Σαμαράς να πάρει την έδρα του πρωθυπουργού, ο δε έτερος των εσωτερικών πολιτικάντηδων να του ΑΡΠΑΞΕΙ την προεδρία του Πασοκ. Ήθελαν ένα θύμα για του φορτώσουν τις εγκληματικές του φιλοδοξίες

    Αδίστακτοι, άφιλοι, άνεργοι, ανίκανοι πολιτικοί, πίστεψαν πως με τη βοήθεια «άλλων» ..δυνάμεων θα έπαιρναν την πόλη!
    Πίστεψαν και υπακούουν στη φωνή της διαπλοκής, στη φωνή των ιδιοκτητών των ΜΜΕ , στη φωνή της εθνικής παραφωνίας.

    Στη φωνή όχι της Ελλάδας αλλά της παγκόσμιας εβραιοπληξίας , στη φωνή της προσωπικής τους ιδιοτέλειας
    Η Ελλάδα ΕΑΛΩ ! το ΠΑΣΟΚ ΕΑΛΩ! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΑΛΩ!

    Οι Κερκόπορτες άνοιξαν. Τα κάστρα στην Ελλάδα πέφτουν ΠΑΝΤΑ από μέσα !

    Οι εφιάλτες ζουν και..βασιλεύουν.

  3. N Bράχος 12:35 16/01/2017

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!

    *Απεδείχθη περίτρανα, ότι ο Γιώργος ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, άρα δεν εξουσιάζεται.

    *Απεδείχθη περίτρανα, ότι είναι ο μόνος που θυσίασε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα.
    *Απεδείχθη περίτρανα, ότι είναι ο μόνος που αγωνίστηκε εναντίον της διαπλοκής και των εκπροσώπων της.
    *Απεδείχθη περίτρανα , ότι είναι ο μόνος που ΜΠΟΡΕΙ και θέλει να αλλάξει την Ελλάδα σε μια χώρα ευνομούμενη, δημοκρατική, ειρηνική και ανθρώπινη.
    Τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε !
    Αρκεί να κοιτάξουμε τα παιδιά μας κατάματα.
    Σήμερα ΟΛΗ αυτή η πολιτική ,παραπολιτική και εξωθεσμική σαβούρα βλέπουν ότι ο λαός ΞΥΠΝΗΣΕ ! Ο λαός κατάλαβε την αιτία και τα αίτια και ανασκουμπώνει τα μανίκια του.
    Ένιωσε στο πετσί του, ότι τον Παπανδρέου τον υπονόμευσαν τα κυκλώματα. Βλέπουν σήμερα ότι έρχεται η ώρα της ισονομίας και οργιάζουν από μίσος.
    Ναι, ήλθε η ώρα να πληρώσουν οι φοροκλέφτες και οι πατριδοκάπηλοι. Γνωρίζουν και φοβούνται, ότι αν αυτοί αρχίσουν να πληρώνουν, θα ελαφρύνει η θέση των φτωχών και των αδύναμων και θα θυμηθούν ΞΑΝΑ, ότι το μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι στο πλευρό όλων των Ελλήνων.
    Η ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει. Το ομολογούν ακόμη και οι εχθροί του Γιώργου, οι διαπλεκόμενοι .

  4. Ξεχνάς ή ξεχνάτε και αυτό έχει σημαςία αφού στήν μεςη Βρίσκεται το φάντασμα «Β» καί τα κατοχικά στρατεύματα του, πού ό Λαός γνωρίζει μέν τήν ύπαρξη τους χωρίς να ξέρει τήν δύναμη τους. Ας υποθεςουμε ο «Β» δέχεται να τα εγκαταλύψει αφού πάρει μαζί του και τά ανάλογα «λάφυρα». ..
    See more στο «Φελνίκος αυτό προέβλεπε το Γουρούνι τις προάλλες.

  5. Είτε έτσι είτε αλλιώς αν δεν ζητήσετε «συγνώμη» όπως προέβλεπε το «γουρούνι τις προάλλες:
    «Ξεχνάς ή ξεχνάτε και αυτό έχει σημαςία αφού στήν μεςη Βρίσκεται το φάντασμα «Β» καί τα κατοχικά στρατεύματα του, πού ό Λαός γνωρίζει μέν τήν ύπαρξη τους χωρίς να ξέρει τήν δύναμη τους. Ας υποθεςουμε ο «Β.» δέχεται να τα εγκαταλύψει αφού πάρει μαζί του και τά ανάλογα «λάφυρα»….. – See more at: http://www.matrix24.gr/2017/01/den-arki-to-prikosimfono-giorgou-fofis-ta-iper-ke-ta-kata-tis-simfonias/#sthash.CZaxX5GT.dpuf
    Ο Βενιζέλος αγαπητέ μου Αλεξάντερ μεγάλωσε στο ίδιο»μαντρί» με τον Γ.Παπανδρέου. Το ένα «σκυλί» έπιασε τους δρόμους νωρίτερα το άλλο το σκυλί απομένει να το δούμε.

  6. nikos 11:06 16/01/2017

    take the boulo fatman…….go to Kyriakos!

  7. κι να πάει στη ΝΔ, εκεί ανήκει άλλωστε

    • XYZ 11:44 16/01/2017

      Λες να φανεί κι’αυτός προδότης; αν το κάνει, την παράταξη νά τήν ξεχάσεις.

  8. Μηπως πρεπει να ζητησειαυτος συγνωμη που εφαιρε πυσοπλατες μαχεριες στον εκλεγμενο πρωθυπουργο του;;; . ΔΙΟΞΤΕΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Eκ «περικοπής προεδρια» αυτό πότε θά το ζητήσετει;
      Ένα πάντως είναι σίγουρο ο οποιαδήποτε τρόπου επαναπατρισμός είναι δυναμίτης για το ΠΑΣΟΚ και αυτό επιδιώκει τήν εξόντωση του ΠΑΣΟΚ.

      Έχω όμως την απορία, πού έχετε γραμμένο το τατουάζ «Παπανδρέου ο Μέγας»
      Ε

  9. Αποχώρηση απο που ;
    Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ποτέ , γιατί παντα προϋπήρχε η δική του ατζέντα .
    Θυμηθείτε τα αφρισμένα του ματια, οταν έβγαινε ο από το Ζάππειο μετά τις εκλογές του 2004 , όπου «άκουσε φωνές στο κεφάλι του που του ελεγαν οτι ηρθε η ώρα του να γίνει αρχηγός του κόμματος » ….
    Δεν ειχαν ακόμη μαθευτεί τ Αποτελέσματα , αλλά » οι φωνές » ήσαν εκεί !
    Ασε τις αλλες της κόρης του αργότερα,

  10. KT 9:10 16/01/2017

    Τι θεωρεί αναπαλαίωση ο κ. Βενιζέλος την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΝΗΜΑ; Από ποιον επιθυμεί το συγγνώμη του; Μήπως ζητάει κάτι ανάλογο με το δικό του συγγνώμη για την περίοδο 2009-20011 της οποίας υπήρξε ενεργό μέλος και μάλιστα υπουργός οικονομικών; Ποιους άλλους θεωρεί κατάλληλους για συμπόρευση και απορρίπτει το 2,5% του δημοκρατικού λαού της παράταξης; Επικαλείται μεταξύ των άλλων και το ΠΟΤΑΜΙ! Ξεχνάει τις προσπάθειες που έγιναν αλλά τράβηξε για αλλού; Όποιος δεν συμφωνεί κύριε παίρνει το καπελάκι του και φεύγει αντί να κάνει αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα του! Είναι περισσότερο έντιμο και αξιοπρεπές!! Αλλά μάλλον αυτές οι δύο λέξεις είναι άγνωστες για σας!!

  11. AMM 9:05 16/01/2017

    Στα τσακίδια να πάει. Η μάλλον, εύχομαι να πάει στο φυσικό του χώρο τη ΝΔ, να τους διαλύσει κι εκεί

    • ΚΤ 9:15 16/01/2017

      Δεν τον θέλουν ούτε εκεί! Ας πάει να κάνει παρέα στον Ραγκούση, του οποίου τα συναισθήματα είναι κάτι περισσότερο από φιλικά! Αν είχε εύκολες εναλλακτικές λύσεις θα είχε ήδη απαλλαγεί η ΔΗ.ΣΥ!!!

  12. AlexV 7:46 16/01/2017

    Πολιτικός Αλήτης!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.