ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων για τους πλειστηριασμούς

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017. Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, εφ’ όσον αφορά τη δηλωθείσα κύρια κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου.
Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.
Εξυπακούεται δε ότι οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.
Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος διαπιστώνει ότι μέχρι και σήμερα η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της ευταξίας κατά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών και για την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες θα παρέχουν καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας. Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα με σκοπό να επανεκτιμήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να επανατοποθετηθεί στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ποιός εχει χάσει τα » καρύδια » του για να τα´βρει ο Τσίππρας και οι συν αυτόν ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ και να πατήσουν πόδι σαν αριστεροί γιά την απεξάρτηση της κοινωνίας μας από τους συμβολαιογράφους , και γιατί οχι, Την κατάργησή τους ;
    Τι μας χρειάζονται αυτοί της » εκλεκτής Ελληνικής Κοινωνίας μας «, που γιά χρόνια υπέθαλψαν την φοροδιαφυγή , οταν πιστοποιούσαν το ποσόν της πώλησης ενός ακινήτου, το οποίο «ποσόν» πάντα, δίδονταν από τον αγοραστή στον πωλητή » εκτός γραφείου του συμβλοιογράφου ! »
    Ετσι για χρονια ποτέ δεν πλήρωσε κανείς φόρο υπεραξίας στα κέρδη των πωλητών και των μεγαλοκατασκευαστών.
    Οταν στην περίοδο των αλλαγών 2009 -2011 ‘ ο ΓΑΠ μίλησε και γιαυτό, όπως και τα αλλα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλαδα που αποτρέπουν την ανάπτυξη , ο Τσίπρας μάζευε τους «Αγανακτησμένους του «στην πλατεία Συντάγματος και έκαιγε τον άγνωστο Στρατιώτη .
    Δεν μπορεί ενας δικηγορος να συντάξει ενα συμβόλαιο ή το πωλητήριο ενος ακινήτου ; Ετσι κί αλλιώς υπάρχουν και τα υποθηκοφυλάκεια για την επικύρωση της πραξης .

    Δεν γουστάρω τον ΤΣΙΠΡΑ για το βλακώδες του ύφος , το διεφθαρμένο του ήθος και τις αδειανές αριστερές τάχα ιδέες και πράξεις του ( που δεν ειναι αλλες απο σκέτη υποταγή του ΣΤΑ μνημόνια ) . ..
    Αν εκανε τουλάχιστον κάτι εναντίον των ειδικών συμφερόντων και της διαπλοκής αντι να φέρνεις τον Μουλόπουλο στην ΔΟΛ ?…
    Κατι που δεν μας το ζήτησαν καν οι δανειστές μας, αλλά το ζητάει η κοινή λογική για να νοικοκυρευτούμε κομμάτι .
    ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.