ΚΟΣΜΟΣ

Στο Καζακστάν

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις για επίλυση της συριακής κρίσης

Οι διαπραγματεύσεις στην Αστάνα για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θα ξεκινήσουν αύριο στις 13:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθούν την επομένη την ίδια ώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν.

«Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου στις 13:00 και θα ολοκληρωθούν στις 24 Ιανουαρίου την ίδια ώρα (που μπορεί να αλλάξει)», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Rixos κεκλεισμένων των θυρών.

Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα έχουν ήδη φτάσει στην Αστάνα.

Το καθεστώς της Δαμασκού και οι Σύροι αντάρτες θα συναντηθούν στην Αστάνα αύριο για τις πρώτες άμεσες διαπραγματεύσεις μετά την έναρξη του πολέμου, υπό την αιγίδα των συμμάχων τους.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές - οι πρώτες μεταξύ των απεσταλμένων του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και μιας αντιπροσωπείας των ανταρτών που μάχονται στο πεδίο και ελέγχουν εδάφη-αναμένεται να είναι πιο στρατιωτικές από πολιτικές, με τους Σύρους αντιπολιτευόμενους να περιορίζονται σε έναν ρόλο συμβουλευτικό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.