ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές της κυκλοφορίας και στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Χιονοθύελλα σαρώνει τη Φθιώτιδα - Αποκλεισμένο ακόμη και το κέντρο της Λαμίας

Μόνο με αλυσίδες κινούνται στην πόλη τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με κατάγματα από πτώσεις στο νοσοκομείο.

Στο έλεος της χιονοθύελλας βρίσκεται από τα ξημερώματα η Φθιώτιδα. Από την ένταση του χιονιά είναι αδιάβατο τις τελευταίες ώρες ακόμη και το κέντρο της Λαμίας, όπου από το πρωί έχουν προκληθεί πολλαπλά προβλήματα από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που κινούνται μόνο με αλυσίδες δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν τραυματίες κυρίως με κατάγματα μετά από πτώσεις στο χιόνι.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Λαμιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη, στο facebook, ο οποίος αναφέρει ότι έως τις 12 το μεσημέρι περισσότερα από είκοσι περιστατικά είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ όπως γράφει, τα ασθενοφόρα, κάποια στιγμή, μετέφεραν τα περιστατικά δύο - δύο.

Στη διάρκεια των προηγούμενων ωρών πολλά λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κινούνταν στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του δικτύου στη Φθιώτιδα με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των επιβατών τους. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές είναι το δημοσιογράφου Γιώργου Παλαμιώτη:

lam1

Περισσότερα από 30 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί τις τελευταίες 3 ώρες στο εθνικό δίκτυο της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο δόθηκε το πράσινο φως να αρχίσουν να κινούνται προς Θεσσαλονίκη . Κλίμα έντασης σε διάφορα σημεία από τους εγκλωβισμένους επιβάτες.

lam2

Οι Κινέζοι έλεγαν ότι μια εικόνα είναι 1000 λέξεις. Δεν είναι εικόνα από την κόκκινη πλατεία της Μόσχας . Από τον κόμβο της οδού Βασιλικών είναι και η οποία αποτυπώνει ακριβώς τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Λαμίας. Αποτυπώνει ακριβώς το μέγεθος των παρεμβάσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. Μόνο τολμηροί και έμπειροι,   εξοπλισμένοι με αλυσίδες μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν.

lam4

Συναγερμός στην εθνική οδό αυτή την ώρα. Έντονη χιονόπτωση από το 200 χιλιομέτρων στο ύψος των Θερμοπυλών έως το 225 μετά τη Στυλίδα . Ήδη ο δρόμος έχει καλυφθεί από χιόνι ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα που είχαν διατεθεί για αυτά τα σημεία δείχνει πλέον ότι δεν επαρκούν. Από το συντονιστικό της εθνικής οδού δόθηκε εντολή να μετακινηθούν εκχιονιστικά μηχανήματα από άλλα σημεία για να την ένταση του φαινομένου. Με την ίδια ένταση συνεχίζεται ο χιονιάς και μέσα στη Λαμία. Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της ολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα για το επόμενο διάστημα για όσο χρειαστεί για τον εκχιονισμό του τμήματος αν τα φαινόμενα συνεχίσουν με την ίδια ένταση.

lam7

Ακινητοποιήθηκαν ακόμη και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία πλέον δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς αλυσίδες μέσα στην πόλη της Λαμίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε εντολή όλα τα ασθενοφόρα να περάσουν αλυσίδες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά από διάφορα σημεία μέσα στην πόλη της Λαμίας προς το νοσοκομείο.

Στο περιθώριο των εξελίξεων που τρέχουν αυτή την ώρα με σκυμμένο το κεφάλι είναι οι αγρότες καθώς βλέπουν πως οι ζημιές στο φυτικό τους κεφάλαιο αναμένεται να είναι μεγάλες. Το χιόνι μαζί με τις πολικές θερμοκρασίες απειλούν αν δεν έχουν ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στους ελαιώνες της περιοχής (φωτό κάτω).

lam8

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας και η Σκόπελος

Στο έλεος του χιονιά, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται και η Σκόπελος. Σε δεκάδες περιπτώσεις, μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να προσεγγίσει αποκλεισμένους από δυσπρόσιτα σημεία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, καθώς και το βίντεο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Πυροσβεστική και προέρχονται από επιχειρήσεις απεγκλωβισμών που έγιναν τις προηγούμενες ώρες. Για μια ακόμη φορά, μάλιστα, οι Πυροσβέστες έδειξαν την ευαισθησία τους, αφού απεγκλώβισαν και ένα σκυλάκι:

skope1

skope2

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.