ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφορμή, οι εξελίξεις στον ΔΟΛ

Επίθεση στην κυβέρνηση με «γάτες Ιμαλαΐων» και συμπτώσεις…

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης έφεραν οι εξελίξεις στον ΔΟΛ, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ασκούν την κριτική τους από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. Στην ίδια ‘όχθη’ βρέθηκαν, ως αναμενόταν εξάλλου, επί του θέματος, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Αφού δεν καταφέρατε να κάνετε το ΣΥΡΙΖΑ channel προσπαθείτε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ NEWS. Αφού δεν καταφέρατε να κάνετε τον κ.Μουλόπουλο αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ τον επιβάλατε στο ΔΟΛ . Και μην μας λέτε για τη δήθεν άΔΟΛη σχέση του με το Συγκρότημα», είπε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για ‘μία ακόμη μάταιη προσπάθεια’ των κυβερνώντων να στήσουν καθεστώς, την ώρα που καταρρέουν.
Μιλώντας για ένα υπερχρεωμένο Μέσο που γίνεται υποχείριο της κυβέρνησης, μέρος του τραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα από την Κυβέρνηση για τον έλεγχο της ενημέρωσης, ελευθερία του Τύπου που πάει …περίπατο, δημοσιογράφους σε ομηρία και έναν πρωθυπουργό που ‘βρυχάται’ περί διαφάνειας και διαπλοκής να γίνεται …γάτα Ιμαλαΐων, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι μετά από τις εν λόγω μεθοδεύσεις «το πιο σύντομο ανέκδοτο θα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολέμιος της διαπλοκής». Παραφράζοντας δε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για ‘πρώτη φορά Αριστερά’, υποστήριξε ότι πρόκειται για «πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την Αριστερά», προειδοποιώντας τους κυβερνώντες ότι η κρίση του ελληνικού λαού για αυτούς θα είναι αμείλικτη.
Για μία κυβέρνηση που περνάει σε άλλη …πίστα, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι μετά από προσπάθειες συνεννόησης με την διαπλοκή, γεύματα, καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους καναλάρχες - μιντιάρχες και με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και πλέον αναλαμβάνει η ίδια τους δημοσιογραφικούς ομίλους! Σημειώνοντας λοιπόν ότι η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε στον κ.Μουλόπουλο, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «έμπιστο του κ.Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής», ο πρόεδρος της ΚΟ του Ποταμιού, παρέθεσε μία «μεγάλη σύμπτωση», όπως την ονόμασε : «Σήμερα (σ.σ. χθες) ο κ.Ψυχάρης -με αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες- πέρασε την πόρτα του ανακριτή, αφού πρώτα χθες το βράδυ παρέδωσε το συγκρότημα του στον έμπιστο του κ. Τσίπρα . Και χθες επίσης η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του φαληρικού Δέλτα στον Άκτωρα του κ. Μπόμπολα με έκπτωση -αυτά που καταγγέλατε -53%! Ο κ. Μπόμπολας είναι γνωστό ότι θέλει κάποια στιγμή να αναλάβει αυτός τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών».
Όσο για τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, που κατά τον κ.Θεοδωράκη ήταν κάτι σαν τη φράση «δεν είναι αυτό που νομίζετε», απάντησε : «Ε βέβαια! Άλλωστε είναι σύνηθες ένα κυβερνητικό κόμμα να αναλαμβάνει να λύσει τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα ενός δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Έχει συμβεί στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Βόρεια Κορέα, στη Βενεζουέλα... Σε όλες τις χώρες-πρότυπο». Κατήγγειλε άλλωστε, μεταξύ άλλων, κυβερνητική …επέλαση στα ΜΜΕ, με στόχο «να μιλούν όλοι με μια φωνή ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.