ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου είναι η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου;

Ο ψυχολόγος Κλιφ Άρναλ διατύπωσε μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία η σημερινή μέρα είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου, γνωστή και ως «Blue Monday». Για να αποδείξει τη θεωρία του χρησιμοποίησε μαθηματικές εξισώσεις και συμπέρανε ότι πρόκειται για την τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου.

Η μαθηματική εξίσωση από την οποία προέκυψε το συμπέρασμα συνδύασε παράγοντες όπως ο καιρός, τα χρέη, τις γιορτές των Χριστουγέννων που πέρασαν, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν τη νέα χρονιά, το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης.

Σύμφωνα με τη μαθηματική εξίσωση, η φετινή Blue Monday, δηλαδή η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου θα είναι η 16η του Ιανουαρίου, ενώ η πρώτη καταθλιπτική Δευτέρα ήταν αυτή στις 24 Ιανουαρίου του 2005.

Πολλοί θεωρούν το κόνσεπτ επικίνδυνα παραπλανητικό και άκυρο επιστημονικά, καθώς όσοι πάσχουν από κατάθλιψη δεν επηρεάζονται από την συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα οι ειδικοί, ξέχωρα από τη συγκεκριμένη ημέρα συμβουλεύουν, πως αν τα συναισθήματα μελαγχολίας διαρκούν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα της ζωής, αυτός που αισθάνεται έτσι θα πρέπει να απευθυνθεί στους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.