• Μαξίμου: Ξεκινά η προετοιμασία για την ΔΕΘ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γλασαρισμένος σολομός με μέλι, λαχανικά και πορτοκάλι

solomos

 

Υλικά

4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ξυδιού μουστάρδα
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, λιωμένο
450 γρ σπαράγγια
250 γρ πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
1 μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτρμμένο
4 φιλέτα σολομού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την κρέμα βαλσάμικου ξυδιού μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι .

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε μαζί με τα φασολάκια, τις φέτες πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα σολομού.

Αλείφουμε το σολομό με 2 κ.σ. μείγμα μελιού.

Απλώνουμε και το μείγμα με τα σπαράγγια γύρω από τα φιλέτα σολομού.

Ψήνουμε για 4 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με 2 κ.σ. μείγμα μελιού. Επιστρέφουμε στο φούρνο, ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε το σολομό με το υπόλοιπο μείγμα μελιού.

Επιστρέφουμε τα φιλέτα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.