ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία

Η HSBC θα μεταφέρει προσωπικό από τη Βρετανία στο Παρίσι μετά το Brexit

Η HSBC θα μεταφέρει στο Παρίσι προσωπικό που αποφέρει περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων από συναλλαγές χαρτοφυλακίων στη Βρετανία ύστερα από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Στιούαρτ Γκάλιβερ.
«Δεν μεταφερόμαστε φέτος και ίσως ούτε και τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Γκάλιβερ σε συνέντευξη στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. «Θα μεταφερθούμε σε περίπου δύο χρόνια όταν εφαρμοστεί το Brexit», πρόσθεσε ο Γκάλιβερ.
Η HSBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, έχει όλες τις άδειες που χρειάζεται για μια τέτοια κίνηση, δήλωσε ο Γκάλιβερ, και θα χρειαστεί να συστήσει μόνο μια ενδιάμεση, όπως ονομάζεται, εταιρία συμμετοχών στη Γαλλία, μια κίνηση που αναμένεται να είναι θέμα μερικών μηνών.
Το τμήμα παγκόσμιας τραπεζικής και αγορών της HSBC, στο οποίο υπάγονται αυτές οι θέσεις εργασίας, είχε κέρδη ύψους 384 εκατ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας.
Ο Γκάλιβερ ήταν ένα από τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη που μίλησαν ξεκάθαρα για τον αντίκτυπο μιας ψήφου υπέρ του Brexit, λέγοντας αμέσως μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου ότι η τράπεζα θα μπορούσε να μεταφέρει περίπου 1.000 εργαζομένους στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.