ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θέλει ο Βενιζέλος

Καλλιεργούν ένα δραχμοφιλικό μικρόβιο που τρώει τις σάρκες της κοινωνίας

Κανένα καλό σενάριο για την Οικονομία της χώρας αλλά και για την προοπτική της και την εθνική ισχύ, δεν βλέπει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που θήτευσε και ως υπουργός Οικονομικών το 2011.
«Πιστεύω ότι η ίδια η παρουσία της κυβέρνησης και οι αντιφάσεις της πολιτικής της, οι οποίες από ένα σημείο και μετά είναι σκόπιμες και τροφοδοτούνται, δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί καμία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική», είπε στον ρ/σ Αθήνα 9,84, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει μια επιλογή τύπου «εφαρμόζω τη συμφωνία, βγάζω τη χώρα από το μνημόνιο γιατί έχω εκπληρώσει τις υποχρεώσεις, επαναδιαπραγματεύομαι, τη στιγμή που πρέπει, μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο έναντι μεταρρυθμίσεων και δίνω μια προοπτική στον τόπο ,γιατί κινητοποιώ όλες τις δημιουργικές δυνάμεις και δίνω την αίσθηση ότι υπάρχει φως». Αντίθετα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί μία εικόνα αδιεξόδου και φθοράς, ενώ μεταφέρει αυτή τη φθορά στην Ευρώπη, κρατώντας ενεργό και καλλιεργώντας ένα «δραχμοφιλικό μικρόβιο» το οποίο ‘τρώει τις σάρκες της κοινωνίας’, όπως είπε. Περιέγραψε δε, μία κατάσταση, κατά την οποία στην Ευρώπη αλλάζουν τα πάντα και η Ελλάδα είναι απούσα και εκλιπαρεί εν είδει παρία, αφού έχει πάντα ανάγκη από βοήθεια και χρηματοδότηση. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι οι κυβερνώντες όταν θα αναγκαστούν να προσφύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία, θα πάνε με συγκρουσιακό χαρακτήρα, προκειμένου ‘να διασώσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι της τεχνητής επιρροής που έχουν αποκτήσει.
Μη διαχωρίζοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ, αλλά κάνοντας αντίθετα λόγο για ‘ενιαίο μόρφωμα’, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως μόνη λύση είναι η συσπείρωση και η αλλαγή συσχετισμών. «Αν δεν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, αν δεν πάμε σε άλλη Βουλή και σε άλλη κυβέρνηση, δεν μπορούμε να πάμε σε εθνική στρατηγική η οποία βγάζει νόημα», είπε, θυμίζοντας ότι η εθνική στρατηγική είναι αυτή για την οποία αγωνίστηκαν οι κυβερνήσεις ως τον Δεκέμβριο του 2014 και στην οποία προσχώρησαν όλοι. «Αλλά το θέμα είναι να την πιστέψεις και να την ολοκληρώσεις, και να την επαναδιαπραγματευθείς και να πείσεις τον κόσμο ότι αυτή είναι η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα λύση για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, κι έτσι να αλλάξεις τους συσχετισμούς και να πας σε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών, ευρωπαϊκών δυνάμεων», συνέχισε, κάνοντας λόγο για μία ‘κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης’, που δεν θα είναι εξάρτημα κανενός. «Πρέπει να είναι οι συσχετισμοί τέτοιοι που να αναγκάσουν τα κόμματα να μπουν σε αυτή τη συνεργασία, και κυρίως ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρέπει να πληρώσει το κόστος αυτής τη βλάβης που έχει προκαλέσει. Της βλάβης της οικονομικής, θεσμικής, κοινωνικής, ηθικής. Πρέπει να κληθεί και αυτός, αλλά ως ηττημένος, να μετάσχει στο νέο συσχετισμό και στη νέα εθνική προσπάθεια», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μιλά για μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, αλλά για μία κυβέρνηση που θα προωθεί μία εθνική στρατηγική…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΑι ! να μαζευτούμε και να πάτε Βαγγελάκη ,
    εσύ με την Σαμαροδεξιά σου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.