ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O εκπρόσωπος της ΝΔ στα «Παραπολιτικά»

Kικίλιας: Ο Τσίπρας θέλει πάση θυσία να μείνει γατζωμένος στη καρέκλα της εξουσίας

Επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν έχει υπάρξει στη μεταπολίτευση τόσο καταστροφική κυβέρνηση όσο αυτή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», και υποστηρίζει ότι «η ελπίδα για τη χώρα, εδράζεται στην "Συμφωνία Αλήθειας" που κομίζει ένα εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενότητας των δημιουργικών δυνάμεων τη χώρας. Αυτό το Πρόγραμμα έχει ανάγκη η κοινωνία, για αυτό και όλες οι δημοσκοπήσεις, στα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, δείχνουν ότι στη χώρα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο κ. Κικίλιας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ένα τεράστιο "εγώ" είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Αλέξη Τσίπρα», καθώς θέλει πάση θυσία να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, φορτώνοντας το κόστος της παραμονής του στους πολίτες» και επαναλαμβάνει ότι γι΄αυτό «η ΝΔ ζητάει άμεσα πολιτική αλλαγή και εκλογές».

Σε ερώτηση για το αν πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, όπως Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, και σχηματισμοί όπως το Ποτάμι, χωρούν στη ΝΔ ή στην μελλοντική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κικίλιας απαντά ότι «η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι μια κυβέρνηση των άξιων και των ικανών. Θα είναι κυβέρνηση της Εθνικής Ελλάδας και τα κριτήρια σύνθεσής της είναι αξιακά, μεταρρυθμιστικά και ηθικά». Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει ότι «είναι τοξικός, δεν υπάρχει κανείς που να ήθελε να αυτοκτονήσει πολιτικά, συνεργαζόμενος μαζί του».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη οι φόροι θα μειωθούν πάση θυσία» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια αξιόπιστη και σοβαρή κυβέρνηση και όχι ψευτοτσαμπουκάδες και τυχοδιωκτισμούς, που κόστισαν και κοστίζουν πολύ ακριβά».
Αναφέρεται στα σενάρια για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου λέγοντας: «Φαιδρά σενάρια που επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταρρέει και θα προσπαθήσει να μετέλθει κάθε μέσου, προκειμένου να μείνει στην εξουσία και, αν δεν το καταφέρει, να ναρκοθετήσει την προοπτική της χώρας». Στην επόμενη Βουλή, λέει, «θα συμφωνήσουμε με τα υπόλοιπα κόμματα, σε έναν βιώσιμο και δίκαιο εκλογικό νόμο, καταργώντας τον "νόμο Τσίπρα"».

Για την τοποθέτηση του κ. Μουλόπουλου στον ΔΟΛ αναφέρει ότι «η αξιοπιστία και οι συμπεριφορές όλων κρίνονται».

Αναφέρει ακόμη ότι «στις Δημοκρατίες, οι δημοσιογράφοι δεν διώκονται, δεν συλλαμβάνονται και δεν φυλακίζονται για τις απόψεις τους και το ρεπορτάζ τους. Είναι πλέον κοινός τόπος πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει πως εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική Δικαιοσύνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.