ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ...

"Εγώ, σε όλους εύχομαι υγεία, αγάπη και λεφτά" μου είπε ένας φίλος, με τον οποίον τηλεφωνηθήκαμε πριν την Πρωτοχρονιά για να ανταλλάξουμε ευχές. "Η υγεία γιατί είναι πάνω απ' όλα. Την αγάπη γιατί όλοι την χρειαζόμαστε και ειδικά στις σκληρές και γεμάτες κακία μέρες που ζούμε. Και τα λεφτά επειδή είναι αυτά που ψάχνουμε όλοι και ειδικά εμείς οι νεόπτωχοι".

Ξέχασα να σας πω ότι ο φίλος είναι πολιτικός. Ήταν βουλευτής για περισσότερο από τριάντα χρόνια, ενώ απέκτησε και την προσφώνηση: "κύριε υπουργέ". Δυστυχώς, γι' αυτόν, δεν έκανε λεφτά, παρότι πέρασε κι από 3-4 υπουργεία. Και τώρα πρέπει να τη βγάλει με περίπου 1.500 ευρώ ή και κάτι λιγότερα καθώς η βουλευτική του σύνταξη έχει περικοπεί τουλάχιστον 50%.

Θα μου πείτε, άλλοι συνταξιούχοι παίρνουν 400 και 600 ευρώ και διαμαρτύρεται κάποιος που παίρνει 1300 ή 1500 ευρώ; Σωστή η παρατήρηση μόνο που ο φίλος πολιτικός δεν διαμαρτυρήθηκε. Διαπίστωσε μια κατάσταση. Την έλλειψη χρημάτων. Και την εξάπλωση του φαινομένου της φτώχειας ακόμη και σε κατηγορίες πολιτών, που μέχρι πρότινος ανήκαν στις ανώτερες εισοδηματικές τάξεις.

Το σημερινό μου άρθρο δεν αφορά όμως την οικονομική κατάσταση ενός πρώην βουλευτή και υπουργού, αλλά την αναζήτηση νέων τρόπων για να βγάλει κάποιος λεφτά. Λεφτά που σε όλους μας πλέον λείπουν και ολοένα και περισσότεροι ψάχνουν να βρούν δουλειά (και δυστυχώς δεν βρίσκουν) για να τα αποκτήσουν. Όσοι πάντως χρειάζεστε λίγα παραπάνω χρήματα στο χέρι, νά μερικοί πρωτότυποι τρόποι -που σκέφτηκαν οι Αμερικανοί και μπορείτε να τους ακολουθήσετε και σεις- για να τα κερδίσετε:

• Νοικιάστε χώρο στο μέτωπό σας (ή σε άλλα σημεία του σώματός σας) για διαφημιστικές καταχωρήσεις: 777 δολάρια. Η Air New Zealand προσέλαβε τριάντα άτομα που ξύρισαν το κεφάλι τους και "χτύπησαν" προσωρινά τατουάζ στο κρανίο τους με σύνθημα: "Χρειάζεσαι μια αλλαγή; Η Νέα Ζηλανδία σε περιμένει".

• Γίνετε πειραματόζωο μιας φαρμακευτικής εταιρείας και δοκιμάστε την ασφάλεια ενός φαρμάκου: 7.500 δολάρια. Η αμοιβή μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη, ανάλογα με τον επεμβατικό χαρακτήρα της διαδικασίας που χρησιμοποιείται και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται.

• Πολεμήστε στη Σομαλία ή στο Αφγανιστάν για μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία: 250 δολάρια τον μήνα έως 1.000 δολάρια την ημέρα. Η αμοιβή ποικίλλει ανάλογα με τα προσόντα, την πείρα και την εθνικότητα.

• Καθήστε στην ουρά όλη τη νύχτα έξω από το Καπιτώλιο, για να κρατήσετε θέση σε έναν λομπίστα που θέλει να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση του Κογκρέσου: 15 με 20 δολάρια την ώρα. Οι λομπίστες πληρώνουν εταιρείες που ειδικεύονται στην αναμονή στην ουρά (line-standing companies), και οι οποίες προσλαμβάνουν αστέγους και άλλους για να κάνουν αυτή τη δουλειά.

• Αν είστε μαθητές Β' Δημοτικού σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο του Ντάλας, διαβάστε ένα βιβλίο: 2 δολάρια. Για να ενθαρρύνουν το διάβασμα, πολλά σχολεία αμείβουν τα παιδιά για κάθε βιβλίο που διαβάζουν.

• Αν είστε παχύσαρκος, χάστε επτά κιλά σε τέσσερις μήνες: 378 δολάρια. Επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν οικονομικά κίνητρα για απώλεια βάρους και άλλες μορφές υγιεινής συμπεριφοράς.

• Αγοράστε την ασφάλεια ζωής ενός ασθενούς ή ηλικιωμένου, πληρώστε τα ετήσια ασφάλιστρα για όσο ζει και εισπράξτε την αποζημίωση όταν πεθάνει: έως και πολλά εκατομμύρια (ανάλογα με την ασφαλιστική κάλυψη). Αυτή η μορφή επένδυσης στη ζωή αγνώστων έχει μετατραπεί σε μια βιομηχανία 30 δις δολαρίων. Όσο πιο γρήγορα πεθάνει ο άγνωστος, τόσο περισσότερα βγάζει ο επενδυτής.

Ζούμε σε μια εποχή όπου σχεδόν τα πάντα μπορούν να αγοραστούν και να πουληθούν. Τις τελευταίες δεκαετίες οι αγορές -και οι αξίες που διέπονται από τους νόμους της αγοράς- έχουν φτάσει να εξουσιάζουν τη ζωή μας όσο ποτέ άλλοτε. Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί εκούσια επιλογή μας. Σχεδόν μας επιβλήθηκε. Και με τα μνημόνια, σε μας τους Έλληνες, διαγράψτε το "σχεδόν".

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Τα ανωτέρω περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Michael J. Sandal "Τι δεν μπορεί να αγοράσει το χρήμα" (εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, μετάφραση: Μιχάλης Μητσός. Με το βιβλίο του ο Sandal -το οποίο σημειωτέον διαβάζετε ευχάριστα και γρήγορα- θέτει το καίριο ερώτημα της εποχής μας: ποιός είναι ο πραγματικός ρόλος των αγορών σε μια δημοκρατική κοινωνία και πως μπορούμε να προστατέψουμε τα ηθικά και συλλογικά αγαθά που οι αγορές δεν σέβονται και ο χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει; Ερώτημα, που, ενόψει και της δεύτερης αξιολόγησης, αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για τη δημόσια συζήτηση που επιβάλλεται να γίνει και συνεχώς αναβάλλεται στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όπως σημειώνει και ο Sandal, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε έχουμε φτάσει από το να έχουμε μια οικονομία της αγοράς να είμαστε μια κοινωνία της αγοράς. Δυστυχώς...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Υποθέτω πως οι Έλληνες, εκτός από το να ..βαράνε μ@λ@κί@ στους κουλούς ή να κλέβουν το δημόσιο, θα έχουν ανακαλύψει κι άλλους τρόπους για να βγάζουν λεφτά. Υποθέτω...

20 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Παπανδρέου προς Τσίπρα: Ρώτα τους Ευρωπαίους για το έλλειμμα
    ===================================================
    Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Τσίπρα
    να ρωτήσει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του ποιο ήταν το έλλειμμα του 2009, ποιος έφταιγε για τα χάλια της χώρας, αν ρώτησε τον κ. Γιούνκερ, για παράδειγμα, να μάθει τελικά ποια κυβέρνηση έπαιξε εγκληματικά παιχνίδια με το έλλειμμα της χώρας;
    Και ρώτησε τον κ. Τσίπρα, αν φοβόταν την απάντηση, γιατί μετά από αυτή δεν θα έβρισκε υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
    Του ζήτησε επίσης, να ρωτήσει τους υπεύθυνους του ΔΝΤ και να τους ζητήσει να του πουν την αλήθεια «για το άλλο παραμύθι που κυκλοφόρησε και ο ίδιος στην Ελλάδα, ότι όλα ήταν δήθεν προσχεδιασμένα από τον Παπανδρέου»;
    Και συνέχισε: «Γιατί δεν τους ρωτάει πότε αποφασίστηκε το Μνημόνιο, ποια βοήθεια είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από το ΔΝΤ μέχρι τον Απρίλιο του 2010;
    Γιατί δεν τους ρωτάει αν υπήρχε τότε, με τα τότε δεδομένα, άλλη εφικτή λύση από αυτή που επιλέχθηκε;
    Να τους ρωτήσει – και να έρθει να μας πει τι του απάντησαν.
    ΣΧΟΛΙΟ: ΕΜΠΡΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ !!!!

  2. XYZ 18:30 05/01/2017

    Άκου νά σού πω Ν.Β εγώ δεν έχω τίποτα μαζί σου και αυτά πού αντιγράφεις απλά γιατί δεν τά διαβάζω, τά βλέπω αναγκαστικά και πιάνει καμιά λεξι τό ματι μου και αυτό είν όλο, κατάλαβα όμως ότι γράφεις και βρίζεις τίς ίδιες «πολικές πόρνες» Βενιζέλο, Τσίπρα, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και πάει λέγοντας αλλά ποτέ μα ποτέ δεν έγραψαν οι καινούριοι και κάτι για την μεγαλύτερη πόρνη καί εδώ είναι πού έχω το πρόβλημα, είναι σαν να μπαίνω στο ίδιο Bordell καθημερινά και εγώ θέλω ποικιλία ακόμα τραβά η μηχανή δουλεύουν τα μπιντόνια.
    Το σάιτ του Ματριξ αγ Ν.Β τώρα δεν το ανοιγω επειδή το θέλω αλλά επειδή ανοίγει από μόνο του και δεν ξέρω τι να κάνω.
    Ανάβω το κομπιουτερ και μπάμ μπροστά μου ο Ν.Β κάτω από τήν φωτογραφία του κ. Φελέκη.
    Παλιότερα πριν σού το πουλήσει ο κ. Φελεκης γιατί φαντάζομαι νά σού η σας το πούλησε, τόν καιρό λοιπόν πού έγραφε ο ίδιος υπό το ψευδώνυμο Φελνίκο και είχε μιά αξία, τότε πού τα θέματα δεν ήταν ξερά και ανούσια και όλο πολιτικάντηκα (είχε και κανένα λογοτεχικό και λίγο ποδόσφαιρο πού μ’αρέσει και όχι φτηνό χιούμορ όπως κάνετε τώρα οι καινουριοι μού άρεσε νά τον διαβάζω.
    Σήμερα μιά γράφει ο ένας μέτοχος και την άλλη ο άλλος και τελικά δεν ξέρεις ποιος παίζει τον ρόλο του δημοσιογράφου υπό το ψευδώνυμο Φελνίκο διαιρωτουμαι πώς γελάστηκε να πουλήσει το ψευδώνυμο.
    Παλιότερα ήμασταν σάν μιά οικογένεια εδώ μέσα παρα τίς πολιτικές διαφορές μας.
    Τότε λοιπόν παρακάλεσα τον γιό μου νά ρυθμίσει το κομπιουτερ έτσι ώστε μόλις το άνοιγα ερχόταν πρώτα η στήλη του κ.Φελέκη. Νά τού δώσεις τους χαιρετισμούς μου άμα τον δεις, φαντάζομαι νά γέρασε και κείνος, έλεγε ότι θα γυρίσει πίσω στο Αγρίνιο, όνειρο του νά αγοράσει ένα μπαξέ ή τόν πήρε κι’ αυτόν η κρίση και αναγκάστηκε να σού πουλήσει το Μπλόκ και το ψευδώνυμο τζάμπα;
    Παλιά εδώ ήμασταν μιά οικογένεια, Κρίμα γιατί διαλύθηκε, και αυτό είναι που έχει σημασία η οικογένεια.
    Τί αξία έχει το ψευδώνυμο Φελνίκο χωρίς τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Νίκο.Φελέκη και χωρίς οικογένεια;
    Εδώ και καιρό προσπαθώ να αλλάξω τήν πρώτη σελίδα αλλά δεν τά κατάφερα. Στά κομκπιουτερ τα λατινικά μου είναι μηδέν.

    • Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε μία μεγάλη,

      δύσκολη και ψυχοφθόρα μάχη τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς τη στήριξη κανενός μηχανισμού. Kοντά του έμειναν λίγοι φίλοι και ένα τσούρμο απλών πολιτών που στάθηκαν στο πλευρό του, είτε γράφοντας στα social media, είτε αρθρογραφώντας σε sites ή blogs, είτε συζητώντας στα στέκια τους, τη δουλειά τους, στο δρόμο. Σε αυτούς τους ανώνυμους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι στάθηκαν κόντρα στο ρεύμα και υπερασπίστηκαν το δίκιο ενός ανθρώπου. Δύσκολα κάποιος μπορεί να τα καταφέρει χωρίς το παραμικρό στήριγμα. Και ο Παπακωνσταντίνου δεν χρειαζόταν πολλά, είναι τόσο ικανός που του έφτανε το ελάχιστο, ένα απλό στήριγμα.
      Σχολιάζοντας την τελική απόφαση με μία φράση, θα λέγαμε ότι κάποια μέλη του δικαστικού σώματος ντράπηκαν να αθωώσουν τον κατηγορούμενο λόγω της πολιτικής πορείας της υπόθεσης. Έτσι, θα εξέθεταν όλους αυτούς που έφτασαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο.
      Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στάθηκε όρθιος στα δύσκολα. Είναι ο μεγάλος νικητής μίας υπόθεσης που θα λεκιάζει για πάντα την ελληνική δικαιοσύνη.

    • Ο αξέχαστος Γάννης Βούλτεψης ,

      (αντάρτης του βουνού και ,,εκπρόσωπος τύπου του Μητσοτάκη) όταν ήθελε να ξεφύγει από δύσκολες πολιτικές ερωτήσεις που ήθελαν να τον τοποθετήσουν πολιτικά, έλεγε το εξής αμίμητο:
      «Εγώ είμαι.. Βασιλοκομμουνιστης «.
      και συνέχιζε, έτσι όπως γίναμε, ΄η καλύτερα όπως είμαστε είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε μπροστά και αχαλίνωτα αφου : «Όσο καθαρό νερό κι αν ρίξεις σε ένα βόθρο, τα σκατά θα παραμείνουν ΣΚΑΤΑ».
      Η Πατρίδα μας, βρίσκεται σε κίνδυνο από τους φονιάδες της Δημοκρατίας.
      Οι τελευταίες δε αφύσικες και παρά φύσει πολιτικές αλλαξοκωλιές και συνευρέσεις των ακροδεξιών και ακροαριστερών, του Πάνου και του Άλεξις, επιβεβαιώνουν απόλυτα, τον μακαρίτη Βούλτεψη, τον άνθρωπο όλων των εποχών και όλων των γραφείων.
      Πόσο άλλο να »αντέξεις» στο πολιτικό αυτοξευτιλισμό των »εκλεκτών» του σημερινού λαού?
      Ψήφισαν τον Πάνο ενώ θεωρητικά είχαν κόψει το χέρι τους. Οι κοψοχέρηδες επιλέγουν τα ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ !
      Σοφός λαός που τον αδικούν.

  3. N Bράχος 22:12 04/01/2017

    Ούτε μιας βραδιάς …..λουλούδια δεν έδιναν στο Ι.Κ.Α
    Ν.Βράχος

    Διάσημοι τραγουδιστές στην εξαετία 2007-2012 είχαν κολλήσει λιγότερα ένσημα και από τα οικοδομικά, με τις προκαταρκτικές έρευνες που έχουν αρχίσει ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να αποκαλύπτουν υποθέσεις τεράστιας φοροδιαφυγής…
    Επιτόπιοι έλεγχοι σε γνωστές πίστες βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να εντοπιστούν «επί τω έργω» οι παρανομούντες και να βεβαιωθούν τα σχετικά πρόστιμα.

    Τα πρώτα ονόματα της νυχτερινής Αθήνας,
    σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», έπαιρναν τη διετία 2008-2009 από 8.000 μέχρι 12.000 ευρώ τη βραδιά, ενώ για τον μεγαλύτερο αριθμό τραγουδιστών το νυχτοκάματο ήταν 5.000 με 6.000 ευρώ.
    Έτσι το εβδομαδιαίο εισόδημά τραγουδιστή μπορούσε να φτάνει στα 48.000 ευρώ, το μηνιαία στις 192.000 ευρώ και το ετήσιο τις 960.000 ευρώ.

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται η συναυλιακή δραστηριότητα και τα έσοδα από τα δικαιώματα δίσκων, ούτε ποσοστά που φέρεται να εισέπρατταν κάποιοι τραγουδιστές πίστας από την γκαρνταρόμπα των κέντρων και από διαφημιστικά στα τραπέζια.

    Από τις προκαταρκτικές έρευνες προέκυψε ότι σημαντικός αριθμός γνωστών καλλιτεχνών τα έξι τελευταία χρόνια (2007-2012) διαπιστώθηκε με ισχνές ασφαλιστέες αποδοχές στο ΙΚΑ που σε κάποια περίπτωση δεν ξεπερνούσαν σε ετήσια βάση τα 10 ευρώ

    Είναι δε χαρακτηριστικό ότι βάσει των εισφορών κάποιοι καλλιτέχνες δεν δικαιούνται καν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΙΚΑ, καθώς δεν έχουν το μίνιμουμ των 50 ενσήμων που προβλέπει ο
    ————————————————————————————————————————
    νόμος.
    σύμφωνα με τα «Τα Νέα», υπάρχουν καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Πασχάλης Τερζής που δήλωσαν την περίοδο 2007-2008 ημέρες ασφάλισης (με βάση τα έσοδά τους) που ξεπερνούν τις 1.000 και φυσικά είχαν και τις ανάλογες κρατήσεις από το Ταμείο,

    υπάρχουν και άλλοι όπως η Έλλη Κοκκίνου
    που δήλωσε το 2008 μόλις 58 ένσημα, η Άννα Βίσση με 44 ημέρες ασφάλισης το 2007 και 38 το 2008,
    ο Γιώργος Μαζωνάκης με 76 ημέρες το 2007 και 64 ημέρες το 2008,
    αλλά και ο Σάκης Ρουβάς με 93 ημέρες το 2007 και 195 ημέρες το 2008.

    Πολλοί εκ των τραγουδιστών αυτών
    έχουν συστήσει εταιρείες, είτε ΕΠΕ είτε ΟΕ, οι οποίες διαχειρίζονται και εισπράττουν το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική τους δραστηριότητα, όμως όταν είναι διαχειριστές ΕΠΕ ή έχουν ποσοστό μετοχών 3% και άνω στην εταιρεία πρέπει ασφαλίζονται υποχρεωτικά ανεξαρτήτως εισοδήματος στον ΟΑΕΕ.

  4. N Bράχος 20:50 04/01/2017

    Γιατροί Κολωνακίου για επίδομα αλληλεγγύης
    19/11/2009 –

    Σίγουρα δεν πέσαμε από τα σύννεφα από την λίστα που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά άλλο να το ξέρεις γενικά και αόριστα και άλλο να βλέπεις τα στοιχεία.
    Σε έλεγχο λοιπόν που έγινε σε 150 γιατρούς που έχουν την έδρα τους στο Κολωνάκι (σε φτωχογειτονιά δηλαδή) οι 35 δήλωσαν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ!
    Άλλοι 36 μετά βίας φτάνουν στις 20.000 ευρώ, ενώ μόνο 43 δήλωσαν πάνω από 40000 ευρώ, εκ των οποίων μόνο οι 10 ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ.
    Με δυο λόγια οι περισσότεροι γιατροί στο Κολωνάκι είναι εντός του πλαισίου για να τους δοθεί το επίδομα αλληλεγγύης.
    Ο υπουργός έδωσε αυτά τα στοιχεία για να αποδείξει ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή (σιγά το νέο). Το θέμα είναι πως δημιουργείς τους μηχανισμούς για να εντοπίσεις τους φοροφυγάδες…

  5. ΟΛΟΙ ‘’ΑΥΤΟΙ’’ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ
    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;
    ========================================================
    «Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ώστε 3 χιλιάδες ευρώ δήλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαί με την πρόνοια…»

    *«Μήπως βρίσκεται καμία βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας;»
    «Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»

    *«Αυτό το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις άπορες Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου»
    *Η Γαλάνη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο ;»

    *«Πληροφορίες ότι η Δήμητρα Γαλάνη έκρυβε τα εισοδήματα της σαν αντίσταση στην κυβέρνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»

    «Αληθεύει ότι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δήλωση;»
    ===========================================================
    «Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσό φοροφυγάδες είναι..γιατί ειναι χαλκευμένα από τους μνημονικούς εφοριακούς»

    ΚΑΙ Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ?
    «Η πηγή μου μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»

    «Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»

    «Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»

    «Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν…»
    «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»
    «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»

    «Άντε καληνύχτα Γαλάνη.
    Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο… κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξική μάχη»

  6. XYZ 18:24 04/01/2017

    Για ποιόν τόγραψες τούτο σήμερα;
    Βλέπεις εδώ κανένα που τραβάει μ/λακία οι παραπάνω εδώ στο Ματριξ και ιδιαίτερως στο σαΐτ Σουολοι απασχολουντε Όλοι κερδίζουν τά έξτρα τους, ορισμένοι μάλιστα διπλά και τριπλά.
    Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου, οι άγιοι πού ανακύκλωναν τήν διαπλοκή, ναναι καλά πού πληρώνουν.
    Άλλοι παιρνουν πολλά και άλλοι λιγότεραο πολλά αλλά σημασία έχει τό οτι παίρνουν, εξαρτάται από την ποσότητα στο Βρισίδι κα τις χυδαιότητες πού θα ρίξουν στους Τσίπρα, Καμμένο,και τον άλλο αυτόν τον «εφιάλτη» τής Ν.Δ/κρατίας οπως τόν αποκαλούν και μη ξεχνάς τον Βενιζέλο (εδώ με τις ευλογίες και την βοήθεια σου), και στην ποσότητα των άρθρων ή σχολίων πού θά κοπάρουν και παστάρουν πριν τά ΜνημΩνευσουν και ανάψουν τά καντήλια των αγίων.

    Και εσύ τους συμβουλεύεις να αρχίσουν να ξυρίζουν και τά κεφάλια; Και αν στά κεφάλια ορισμένων φανούν οι σταυροί του Μηχαλολιάκου, λέω αν γιατί άλλοι η και άλλες τα τατουάζ τά κάνουν αλλού, σκέφτηκες ποιές θα ειναι οι συνέπιες; Δέν θα σταματήσουν τα κορόιδα νά πληρώνουν; Σκέφτηκες τί θά γίνουν τα παιδιά τους;

    • N Bράχος 20:40 04/01/2017

      Ο Υπουργός της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ!!!

      «Όχι» δικαστών σε δημοσιοποίηση «πόθεν έσχες»

      Έξι δικαστικές Ενώσεις, με επιστολές τους στον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πέτρο Χριστόφορο, εκφράζουν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που διατρέχει η ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των δικαστών και εισαγγελέων.

      Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4065/2012 (άρθρο 3)
      ========================================================
      θα αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των δικαστών, εισαγγελέων, των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των νομαρχών, δημάρχων, διοικητών οργανισμών, προέδρων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δημοσιογράφων, διοικητών Τραπεζών κ.λπ.
      Όπως είναι γνωστό, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης περιλαμβάνουν λεπτομερειακά περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων να υποβάλλουν τις επίμαχες δηλώσεις, όπως και όλων των συγγενών τους.

      ΠΑΠΑΚ: »ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ» …..

  7. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ EΙΝΑΙ Ο Μ Ο Ν Ο Σ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο υπουργός που πάτησε τα κυκλώματα της διαφθοράς και θεσμοθέτησε ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
    Για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία ένας υπουργός Οικονομικών και μία κυβέρνηση , με ένα πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει να θέσει τις βάσεις για μία νέα Ελλάδα, αποφασίζει να σεβασθεί τον φτωχό, τον αδύναμο το ‘’γνωστό υποζύγιο’’ και να ρίξει φως στα λαμόγια που χρόνια φοροδιαφεύγουν.
    Επί τέλους να πληρώσουν και αυτοί που ΕΧΟΥΝ!!!
    * Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
    • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
    • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
    • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
    • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
    • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
    • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα…
    Και ενώ τα πρώτα «πουλάκια» μπήκαν στο κλουβί, ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, αφού οι φοροφυγάδες, οι λαθροθήρες της κοινωνικής μας γαλήνης, οι έμποροι της υγείας μας και κάθε ..καρυδιάς καρύδι, άρχισαν να φορούν..βραχιόλια και ταυτόχρονα να γεμίζουν τα άδεια ταμεία.
    Όμως οι νταβατζήδες έχουν μάθει να μην πληρώνουν, και πάντοτε οι τράπεζες και τα δημόσια ταμεία, είναι ανοικτά και πρόθυμα να εκτελέσουν τις εντολές τους , αφού στην ουσία αυτοί κυβερνούν.
    Κι όταν είδαν ότι έρχονται οι λίστες με τα μαύρα χρήματα άρχισαν να νιώθουν ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ σε αυτό τον τόπο και οι ίδιοι άρχισαν να χάνουν τα αιμοβόρα ..ενστικτα που τόσα χρόνια τους οδηγούσαν στη ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ!
    Σήμερα, προσπαθούν να εμποδίσουν την διαφάνεια και τη Ελλάδα από το δρόμο της ευνομίας και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που με τόσο κόπο θυσίες όλοι μας περιμέναμε να γίνεται ΘΕΣΜΟΣ!
    Τους φταίει ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου και προσπαθούν να τους μειώσουν, να τους υπονομεύσουν και ει δυνατόν να τους κλείσουν και φυλακή, ώστε ΚΑΝΕΙΣ ! πια στο μέλλον να μη ξανατολμήσει να σκεφτεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα, που θα ελάφρυναν το βάρος των φτωχών των αδύναμων και των συνταξιούχων.
    Ν.ΒΡΑΧΟΣ

  8. N Bράχος 14:09 04/01/2017

    ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ==================================================
    Υποικ: Κύριε Πρόεδρε έχουμε ειδική περίπτωση μεγάλου προστίμου και επιθυμώ να σας ενημερώσω.
    Παπανδρέου: Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Στο εξής δεν θα με ρωτάς, αλλά θα πράττεις σύμφωνα με τους νόμους.. Γι αυτό μας ψήφισε ο λαός μας…
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε, επί τέλους, να λειτουργεί, οι επίορκοι τυφλοπόντικες τα ‘’έχασαν’’ !
    Τα ‘’κόκκινα’’ τηλέφωνα κτύπησαν και τα φερέφωνα άκουγαν χωρίς να μιλούν
    Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να σωθεί η χώρα
    Την Ελλάδα ..κατέστρεψαν οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ‘’σιγοψιθύριζε’’ ο πληθωρικά ατάλαντος σε προσωπικούς τους γυμνοσάλιαγκες !!!
    Οι οχετοί της διαπλοκής είχαν ανοίξει..

    * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, και κατόπιν Μπαροζικής οδηγίας και υποστήριξης αποφάσισαν την ανατροπή και την τιμωρία αυτών που αγνόησαν τα αφεντικά τους.
    Για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκαν δύο πολιτικοί και επέβαλαν το πραγματικό πρόστιμο σε λαθροδιακινητές τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου.

    »ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις με τα εκατομμύρια, για να πέσει η κυβέρνηση.

  9. N Bράχος 14:04 04/01/2017

    Ο Κόσμος τόχε ‘’τούμπανο» κι αυτοί κρυφό καμάρι.

    ΠΑΠΑΚ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ…

    ΤΟ ΣΔΟΕ, έκανε διασταυρώσεις και έλεγχο των στοιχείων της Λίστας, υποτίθεται μυστικά και υπηρεσιακά , αλλά Ω! του θαύματος, τα αποτελέσματα ήταν γνωστά και ΟΡΑΤΑ στο διαδίκτυο.
    – Πρόεδρος: Αρκούσαν οι δέκα μέρες για να συγκεντρώσει ο ελεγχόμενος όλο το υλικό 15 ετών; Νομίζω ότι ένας μήνας θα ήταν αρκετός, δεν θα σας μάλωνε κανείς. πρέπει να έχει κανείς επί ποδός πολέμου ένα επιτελείο λογιστών για να συγκεντρώσει όλα αυτά….
    Εισαγγελέας: Γνώριζαν ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και από πότε;
    Μάρτυρας: Έως ότου επικοινωνήσουμε μαζί τους για να μας δώσουν στοιχεία, δεν τους είχαμε ενημερώσει υπηρεσιακά.
    Βέβαια, πρέπει να είχαν γνώση ότι ελέγχονται, γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών για τη διαφορά των αρχείων αλλά και τα ονόματά τους είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

    ]Έδωσαν 10 ημέρες, μετά δεν ΔΕΧΤΗΚΑΝ τα στοιχεία και τους έστειλαν στα Δ.Δικασ. να μη μάθουμε ούτε σε δέκα χρόνια, ότι ο ΠΑΠΑΚ. ΗΤΑΝ ΑΘΩΟΣ.
    ΣΔΟΕ…του Παπαθανασίου και του Ρεγκούζα….

  10. N Bράχος 13:59 04/01/2017

    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ’’ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ’’ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ?

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ’’ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    Πολλοί Έλληνες θα απορούν γιατί οι δανειστές μας, δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ‘’ερμαφρόδιτη’’ πολιτικά συγκυβέρνηση των υποκριτών, των ψευτών, των συκοφαντών και των νονών της δημοσιουπαλληλικής διαπλοκής,

    *όταν ενημερώνονται κάθε στιγμή για κάθε ενέργεια διαχείρισης δημοσίου χρήματος και κάθε απόπειρα συγκάλυψης κάθε ατασθαλίας της παρούσης συγκυβέρνησης ή, κάθε άλλης ιδεολογικά συγγενούς της Καραμανλικής ΚΛΙΚΑΣ!

    *Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όταν δηλαδή συγκαλύπτεις τη διαπλοκή και τα λαμόγια,

    *όταν οι αρμόδιοι εκτός Ελλάδας, μπορούν να ΜΑΘΟΥΝ ποιοι είναι οι προηγούμενοι κλέφτες και πόσα λεφτά έχουν στις τράπεζές τους,

    *όταν δεν πάρεις και δεν έχεις εφαρμόσει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και νόμο κατά της δημοσιοϋπαλληλικής ΜΑΦΙΑΣ και αντίθετα !!!

    *ΌΤΑΝ κατήργησες το νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου για τους επίορκους υπαλλήλους και τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που ελάμβανε η διοίκηση για την κάθαρση και τιμωρία, τότε ΠΩΣ(?) είναι δυνατόν να σε εμπιστευθούν και να μας βοηθήσουν.

    *Όταν επανέφερες σαν ‘’άσπιλους’’ και ‘’αμόλυντους’’ στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοσοκομεία όλους τους επίορκους ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ’’, μόνο και μόνο επειδή σε ψήφισαν, τότε να είσαι σίγουρος, ότι ΟΛΗ η Ευρώπη και λαοί της θα μας βλέπουν σαν σιχαμένα σκουλήκια που τρώμε από τις σάρκες τους.

    *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’ και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος… σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τούρκος..Σουλτάνος

    *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?

    Όταν ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ στην παραπομπή του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή επέβαλε πρόστιμο στους λαθρέμπορους –νταβατζήδες πετρελαίου, οι νομικοί σύμβουλοι των οποίων, ανήκουν στην ‘’αριστερά’’ και τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ασύστολα με λίστες από ληστείες του εξωτερικού,
    που έκαναν Γάλλοι, που γνώριζαν έλληνες γαλλόφωνες πολιτικούς και ζήτησαν άσυλο, από Ισπανούς που γνώριζαν τους Έλληνες ’’αριστερούς’’ , αδίστακτους και αιμοβόρους τότε είσαι και εσύ μέρος ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΕΝΤΙΜΗΣ τιμωρίας του ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥ Υπουργού Οικονομικών.
    *Όταν ‘’υπακούς’’ στους εντολείς σου και επιλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πιο αποτυχημένο και πολιτικά και ηθικά επιβαρυμένο ‘’χουντοσυγγενή σου’’ Πάκη , όταν συνεργάζεσαι με τον ακροδεξιό πανηλίθιο ψεύτη και συκοφάντη μπουρδολόγο καΜένο εντελώς φοροφυγά πατριδοκάπηλο, τι νομίζεις ότι οι Έλληνες θα δώσουν ως αντάλλαγμα των εγκληματικά πολιτικών συμβιβασμών σου ?
    *Όταν βλέπουν και ακούν οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος, όπου έχετε πάει, τις κοτσάνες, τις μπαρούφες και την αμέτρητη αγραμματοσύνη και αναισθησία , είναι σίγουρο ότι ‘’Ηλίθιο’’ θα σε ανεβάζουν, ολοκληρωτικά καΜένο και μπουρδολόγο θα σε κατεβάζουνε.
    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

  11. N Bράχος 13:53 04/01/2017

    Βγάζουν μεσάνυχτα σπίτια σε πλειστηριασμό…
    ======================================
    ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ! Βγάζουν, μεσάνυχτα, σπίτια σε πλειστηριασμό…

    Είστε πολιτικοί αγύρτες και απατεώνες που πρέπει να φύγετε σήμερα από την διακυβέρνηση της χώρας
    Από το ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’ καταντήσατε να βγάζετε στο σφυρί τα σπίτια του Ελληνικού λαού ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!
    Μία πολιτική μαφία κυβερνά την χώρα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα.
    Δείτε και απολαύστε διακυβέρνηση ‘’πρώτης φοράς αριστεράς’’ σε αγαστή συνεργασία με τους πατριώτες της καρέγκλας.
    Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, βγάζει ΝΥΧΤΑ στο σφυρί τα σπίτια.

    Διαμέρισμα 47. Τ.μ
    Ημερομηνία πλειστηριασμού : { Μάϊος , 2016 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ]]
    Τόπος πλειστηριασμού ΑΘΗΝΑ
    Θέση: ΣΑΡΚΟΥΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΡΕΥ Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ
    Έκταση : 47 τμ.
    Τιμή πρώτης προσφοράς : 40.0000,Ο Ε

  12. N Bράχος 13:51 04/01/2017

    ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Βουδούρη στον Μουζάλα…
    10/01/2016
    Οδυσσέας Βουδούρης

    Υπουργέ, τι «ταλέντο»!
    …να μιλάς χωρίς να λες τίποτα

    Περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον, την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Βουλή. Ελπίζαμε να απαντήσει, έστω και επιλεκτικά, στα πράγματι δύσκολα ερωτήματα, που με σαφήνεια έχουν τεθεί επίμονα από την ελληνική κοινωνία, εδώ και καιρό. Ερωτήματα, που εξακολουθούν να απασχολούν ελληνικό και διεθνή τύπο, βουλευτές, αλληλέγγυους, οργανώσεις και απλούς πολίτες.

    Πως μια προσφυγική δομή των 2,5 εκ. €, κοστολογείται από το προσωπικό του γραφείο 8,6 εκ. πχ. Γιατί οι δομές, που είχε δρομολογήσει η Γενική Γραμματεία Υποδοχής από τον Ιούλιο, είναι ακόμα… στα «θα»; Μήπως ξέχασε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχεται ο χειμώνας; Και πολλά άλλα.

    Μέχρι τελευταία στιγμή περιμέναμε κάποια ψήγματα απάντησης αλλά φεύ! Ο αναπληρωτής υπουργός ξεστόμισε εν περιλήψει το γνωστό του: «έκανα ότι μπορούσα, δεν μπορούσα και πολλά, αλλά ούτε και εσείς (η αντιπολίτευση) έχετε κάνει ή θα κάνατε καλύτερα, άρα μη με κριτικάρετε».
    Καλό και σύντομο… αλλά εδώ που τα λέμε, μπορεί να έχει και δίκιο!

    Στην συνέχεια, κουνώντας ένα πάκο χαρτιά, δήλωσε: «να, εδώ είναι οι απαντήσεις μου, τις καταθέτω…». Με απλά λόγια: εγώ διάλογο με σας δεν πρόκειται να κάνω!

    Πάλι καλά τα κατάφερε ο υπουργός. Είναι πράγματι «ταλέντο» να μιλάς τόση ώρα, χωρίς να λες τίποτα. Και να κλείνεις μια συζήτηση χωρίς καμία απάντηση, αλλά στέλνοντας τους συνομιλητές για… κατ’ οίκον εργασία.
    Ο σοφός λαός, αυτό το λέει «παλιά μου τέχνη κόσκινο».

  13. N Bράχος 13:47 04/01/2017

    ΕΡΓΟ ΣΠΙΡΤΖΗ! Άλλα 80 εκατ. ευρώ σ’ αυτούς τους εργολάβους…
    10/11/2016 .

    Άλλη μια «ηρωική» (στα λόγια) διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα κατέληξε σε ήττα. Διαβάζω ότι ο υπουργός Σπίρτζης που δήλωνε ότι δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τελικά δέχτηκε να πληρώσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ως «αποζημίωση», παραιτούμενος μάλιστα από τις σχετικές προσφυγές του Δημοσίου!

    Σκέφτομαι ότι μια κλασσική Συριζαίικη διατύπωση θα ήταν:»από νταβατζήδες τα πήραν (τηλεοπτικές άδειες) σε νταβατζήδες (εργολάβους) τα δίνουν».

    Και κάποιοι άλλοι που έκαναν όρεξη από τις δηλώσεις Παππά για το πού θα έδινε τα λεφτά, ας περιμένουν την…επόμενη δόση

  14. N Bράχος 13:44 04/01/2017

    Ίδρυση και νέας Γραμματείας, αλλά… για καλό σκοπό

    Η κυβέρνηση έχει πολλάκις κατηγορηθεί ότι ιδρύει διαρκώς Γραμματείες και διευρύνει το ήδη μεγάλο κράτος. Σε αυτές τις κατηγορίες θα προστεθεί και η ίδρυση μίας… νέας Γραμματείας, που εξήγγειλαν χθες από την Άρτα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. Ο λόγος για την «Γενική διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού για τα δημόσια έργα και δημόσιες υποδομές», όπως θα λέγεται. Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, η ίδρυση της εν λόγω κρατικής δομής είναι για… καλό σκοπό, καθώς από εκείνη θα περνούν όλες οι συμβάσεις και δε θα υπογράφεται καμία, εάν δεν έχουν πρώτα ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και δεν έχουν περατωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες ή στην περίπτωση που δεν θα υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες.

  15. N Bράχος 13:42 04/01/2017

    «Παίρνουν μίζες στο ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις…»
    11/28/2016

    Δήλωση – σοκ έκανε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αποκάλυψε με απόλυτη φυσικότητα ότι τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν… μίζες για τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνουν!
    Μιλώντας συγκεκριμένα στο Top Channel της Κοζάνης στις 19 Νοεμβρίου, πριν από 9 ημέρες, ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δημητριάδης, αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την μεταβίβαση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ. Και υποστηρίζοντας ότι το 51% θα παραμείνει στο δημόσιο, άρχισε να λέει ότι: «…Είχε μεταβιβαστεί το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013. ΤΑΙΠΕΔ ίσον πώληση. Να τα ξεκαθαρίσουμε. Είναι γεγονός ότι είναι προς πώληση. Αυτό σας εξηγώ, είναι προς πώληση… αυτό σημαίνει ΤΑΙΠΕΔ, δεν σημαίνει κάτι άλλο…και μάλιστα πώληση και απευθείας χρέος… πληρώνονται μόνο τις ΜΙΖΕΣ τους οι ΤΑΙΠΕΔιτες αυτοί οι οποίοι έκαναν την πώληση… για να ξέρουμε τι συζητάμε»!

  16. ΑΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ
    ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ) Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ???
    ΑΠΛΟ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ !!!
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ (ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ) ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ, ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥ-ΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ Κ.Λ.Π.

    • Γιώργος 13:54 04/01/2017

      Φίλε Γλύκα πρέπει να είσαι και πολύ …γλυκάνισος. Ήρθες στην παρέα τελευταία (και καλώς ήρθες) αλλά αυτά που γράφεις αδερφέ μου είναι για νόμπελ λαλακίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.