ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μυστικός κρυμμένος «παράδεισος» ανοίγει για πρώτη φορά σε τουρίστες

Στην μαλαισιανή πλευρά του νησιού Βόρνεο και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία Sabah κρύβεται ένας από τους τελευταίους παραδείσους του πλανήτη μας.

Με την άγρια ζούγκλα και τους επιβλητικούς καταρράκτες, η περιοχή Maliau Basin παραμένει ακόμα καλά κρυμμένη από τις παρεμβάσεις του υπόλοιπου κόσμου.

paradeisos2

Ο βασικός λόγος που η περιοχή έμεινε κρυφή είναι πως δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι το 1947, όταν ένας πιλότος κινδύνευσε να πέσει με το αεροπλάνο του εκεί. Ωστόσο, η πρώτη καταγεγραμμένη φορά που κάποιος άνθρωπος βρέθηκε στην περιοχή Maliau ήταν τη δεκαετία του 1980.

paradeisos3

Από τότε, το μαγευτικό μέρος έχει ανακηρυχθεί ως προστατευόμενη τοποθεσία, ενώ επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε επιστήμονες και ερευνητές.

Ωστόσο, πρόσφατα δόθηκε άδεια σε είσοδο τουριστών, οι οποίοι μπορούν πλέον να λαμβάνουν μέρος σε καθοδηγούμενες περιηγήσεις και σε πεζοπορίες.

paradeisos4

Όσον αφορά την πλούσια πανίδα του μαγικού αυτού τόπου, μπορούν να εντοπιστούν μεταξύ άλλων ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις και αρκούδες.
Η περιοχή Maliau έχει εγκριθεί ως υποψήφια για να ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Πολιτειακή Κυβέρνηση Sabah.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.