ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Να μην εκδοθούν ακόμη δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, προτείνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

tourkoiaksiomatikoi

Όχι στην έκδοση άλλων δύο Τούρκων αξιωματικών είπε και δεύτερος εισαγγελέας .Συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης εισηγήθηκε να μην εκδοθούν άλλοι δύο Τούρκοι. Η τελευταία ομάδα θα κριθεί την Παρασκευή από τον Άρειο Πάγο.

Για δεύτερη φορά, αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, όπου κρίνονται τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ετάχθη κατά της έκδοσης για δύο από αυτούς, η δίκη των οποίων ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον του Αρείου Πάγου.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, έκλεισε την εισήγησή του με τη φράση "ακόμη και αν είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδος δεν πρέπει να εκδοθούν".
"Θα κρυβόμαστε, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βουρλιώτης, πίσω από το δάκτυλό μας αν πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Τουρκία, αν μείνουμε μόνον στα έγγραφα της δικογραφίας" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει νομικό πολιτισμό και οι έλληνες δικαστές, πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ύψος αυτού του πολιτισμού".
Προηγουμένως οι δυο αξιωματικοί είχαν επισημάνει ,πως ειναι αξιωματικοί με βαθμό λοχαγού και ο ένας μάλιστα ηταν ο πιλότος που προσγειωσε το ελικλοπτερο στην Αλεξανδρούπολη. "Δεν φυγαμε απο τη χώρα μας. Φυγαμε για να αποφυγουμε το θάνατο και το λυντςάρισμα. Αν δεν ερχόμασταν στην ελλλαδα θα ημασταν νεκροί" υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους, ενώ οι μάρτυρες που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν εκτενώς στην κατάλυση του κράτους δικαίου στην Τουρκία, τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα βασανιστήρια υπόπτων και κρατουμένων. Προσκόμισαν μάλιστα και αποφάσεις άλλων ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έχουν αρνηθεί την έκδοση Τούρκων υπηκόων στη γείτονα και μάλιστα την ελληνική δικαιοςύνη να μην αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον ευρωπαικό κανόνα.
Η αποφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαριου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.