ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ (ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΧΕΡ ΣΟΪΜΠΛΕ...

Ο γερμανικός φιλελληνισμός ήταν το αρχαιότερο και διαρκέστερο κίνημα φιλελληνισμού στην Ευρώπη. Ξεκίνησε τον 10ο αιώνα μ.Χ. αιώνα, όταν η βυζαντινή πριγκίπισσα Θεοφανώ παντρεύτηκε τον διάδοχο του γερμανικού θρόνου Όθωνα Β', και συνεχίστηκε με διαρκώς αυξανόμενη ένταση ως την επανάσταση του '21, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γερμανία εμφανίζεται ως μεγάλη κοιτίδα φιλελληνισμού: Πανεπιστήμια, Ακαδημίες, σύλλογοι επιστημονικοί έγιναν τα κέντρα της μεγάλης φιλελληνικής κίνησης.

Τότε, βέβαια, δεν υπήρχε κυβέρνηση γερμανική που να εκπροσωπεί το κοινό αίσθημα αλλά πολλά γερμανικά κράτη στα οποία επέβαλλε τη βούλησή της η "ψευδογερμανική" κυβέρνηση της Αυστρίας. Τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις, πλην Ρωσίας, είχαν απολύτως αρνητική στάση απέναντι στον ελληνικό αγώνα και μόνον η Πρωσία τάχθηκε από την αρχή υπέρ των ελληνικών δικαίων, με έμμεσο βέβαια τρόπο, από φόβο σύγκρουσης με την Αυστρία.

Συγκεκριμένα, επιδοκίμαζε τη λύση του ελληνικού προβλήματος ως ευρωπαϊκού ζητήματος με ευρωπαϊκό συνέδριο, τη στιγμή που η επίσημη εφημερίδα της γαλλικής κυβέρνησης Moniteur και οι αγγλικές εφημερίδες χλεύαζαν τον ενθουσιασμό των "νεαρών Τευτόνων". Ο ίδιος ο βασιλιάς της Πρωσίας Φρειδερίκος Γουλιέλμος Γ' και ο τότε επίδοξος διάδοχος Φρειδερίκος Γουλιέλμος ανεπισήμως φάνηκαν θερμοί φιλέλληνες, όπως όλοι σχεδόν οι Γερμανοί ηγεμόνες, και προσέφεραν και γενναίες χρηματικές δωρεές υπέρ του αγώνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του γερμανικού φιλελληνισμού αποτελεί και ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α', πατέρας του βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα. Ακόμη και πριν την έκρηξη της Επανάστασης του 1821 ο Λουδοβίκος ως διάδοχος του βαυαρικού θρόνου, με την κλασική του παιδεία και γεμάτος θαυμασμό για το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας, έγραφε: "Θα προτιμούσα να είμαι απλός πολίτης αρχαίας ελληνικής πόλεως παρά διάδοχος βασιλικού στέμματος".

Και όταν το 1820 βρέθηκε το αριστούργημα της Μηλίας Αφροδίτης στη Μήλο, ο Λουδοβίκος αγόρασε το χώρο για να κάνει ανασκαφές, με την ελπίδα να βρεθούν τα κομμάτια του αγάλματος που έλειπαν. Ακόμα, όταν ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση, για την οποίαν έγραψε πλήθος ποιημάτων, εργαλστηκε πρόθυμα υπέρ του ελληνικού αγώνα, παρά την αντιδραστική αυστριακή πολιτική, που υπαγόρευε στους ηγεμόνες της Γερμανίας τη στάση που έπρεπε να κρατήσουν. Έτσι, ενθάρρυνε την ίδρυση του Φιλελληνικού Συλλόγου του Μονάχου, αλλά και προσέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά υπέρ του ελληνικού αγώνα.

Εκτιμάται ότι τα σχετικά ποσά που δαπανήθηκαν από τον Λουδοβίκο έφτασαν τα 2 εκατομμύρια φράγκα, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών των Γερμανών εθελοντών που έστειλε ανεπισήμως στην Ελλάδα το 1826, για να ενισχύσουν τον ελληνικό αγώνα υπό τον διακριθέντα στον ισπανικό πόλεμο βαυαρό εθελοντή συνταγματάρχη Κάρολο Έϊντεκ.

Έγραψα τα παραπάνω μήπως και η γερμανική πρεσβεία τα μεταφράσει και τα στείλει στον χερ Σόϊμπλε, ο οποίος χθες, για μια εισέτι φορά, μας απείλησε ότι θα μας τιμωρήσει και θα μας πετάξει έξω από το ευρώ αν δεν συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις του.

Βεβαίως, δεν έχω καμμία αυταπάτη: ο υπουργός οικονομικών της Μέρκελ ακόμη κι αν τα διάβαζε δεν θα μετάβαλε στάση στο σημερινό ελληνικό ζήτημα (της υπερχρέωσης). Θα συνέχιζε να ζητάει -με επιμονή που εκπλήσσει και με τρόπο που δεν αρμόζει στη θέση που κατέχει- την κεφαλή μας επί πίνακι. Όχι επειδή δεν είναι Βαυαρός, αλλά Βυρτεμβέργιος, αλλά επειδή, μέσω της οικονομικής διπλωματίας που ασκεί, φαντασιώνεται ότι μπορεί να γίνει ο σύγχρονος Μέττερνιχ.

Ο δεύτερος λόγος που δημοσιεύω το σημερινό κείμενο είναι για να κατανοήσουμε και εμείς οι Έλληνες ότι οι Γερμανοί δεν είναι όλοι Σόϊμπλε ή παλαιότερα Χίτλερ...

14 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. P. no:1 14:11 22/01/2017

    Πάρτε πρώτα απόφαση να δώσουμε μαζί τις μεγάλες μάχες για να αποφύγουμε τήν καταστροφή της χώρας της Πατρίδας, της θρησκείας του Ελληνικού Έθνους έστω «καί για να αποφύγουμε τήν χρεοκοπία» αφού ετι το θέλει κι’ ο Παπανδρέου …..καί τά κόκαλα ή ονόματα Αγίων πού μού ζητούσατε τα λέμε αργότερα με.Μπόγδη.
    Ας δώσουμε πρώτα τόν αγώνα να ξανακάνουμε τήν Ελλάδα Μεγάλη κι’ όταν πάρουμε καί την Πόλη αν Ζώ με Φακελώνετε η δουλειά σας ποιά θά ειναι; Ειναι ανάγκη να με φακελωσετε τώρα;
    Καί παρακαλώ στήν προσφώνηση μη παραλείψετε το no:1 γιά να πάρω αυτό τόν αριθμό στο φανελάκι έπρεπε να ιδρώσω πολύ.

  2. ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ

    Ακριβά μας… πήγε το μαλλί για το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, ως ο μόνος ηγέτης Ευρωπαϊκής χώρας που βρέθηκε στην Αβάνα για τις εκδηλώσεις μνήμης του ηγέτη της χώρας Φιντέλ Κάστρο.
    Όπως ήταν φυσικό εκτός από όλα τα άλλα σχολιάστηκε πάρα πολύ και το κόστος του ταξιδιού αυτού.
    Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια.
    Αναλυτικά όσα γράφει ο Γ. Παπαχρήστος:
    «Το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του «πήγαινε» και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια.
    Με το 1/100 αυτού του κόστους θα μπορούσε να ταξιδέψει σε business θέση μέσω Μαδρίτης ή Παρισιού.
    Μεταξύ άλλων, μαζί με τον πρωθυπουργό, στην Κούβα ταξίδεψαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της ελληνοκουβανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Νίνα Κασσιμάτη αλλά και ο Δημήτρης Καραμάνος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από ένα ρεπορτάζ της Λίνας Παπαδάκη για το protagon.gr και τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη για τα «admins του ΣΥΡΙΖΑ»».

  3. ΝΒ 22:13 21/01/2017

    ΠΑΡΤΙ , ΠΑΡΤΙ , ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    1. ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΟ 2009 ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟΥ 2014.
    Πίστευε ποτέ κανείς, ότι η Ελλάδα μας η πατρίδα μας που το 2004 μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτήν, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα χρεοκοπούσε? (χρέος 100%, έλλειμμα 2,3%). Τι ακριβώς μεσολάβησε και χάθηκε μαζί με το όνειρο και όλη η οικονομική μας υποδομή, και γεμίσαμε φτώχεια και ανεργία? Η κυβέρνηση Καραμανλή με πρωτόγνωρη και ΥΠΟΠΤΗ αδράνεια, οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στη κόλαση . Που ήταν Καραμανλής και Σαμαράς που έκλειναν τα μάτια και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε , αλλά επί πλέον έκαναν και εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστες και περιττές πλην όμως καθαρά κομματικές προσλήψεις .΄ Ηθελαν να χρεοκοπήσουμε ΄η ήθελαν να ‘’χρεοκοπήσουν’’ τον Παπανδρέου που θα γινόταν πρωθυπουργός? Και αφού ο Παπανδρέου ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ, ΤΟΝ ΑΝΕΝΤΡΕΨΑΝ όταν συνεργάστηκαν ΞΕΝΟΙ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ.
    Αυτή η προδοτική ενέργεια δεν θα τύχει της αντίστοιχης πολιτικής και δικαστικής έρευνας και τιμωρίας?

  4. ΠΑΝΤΟΤΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΜΑΝΙΧΑΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
    ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ
    ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΛΩΝ.
    ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ
    ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ » ΣΑΤΑΝΙΚΟ» ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ:
    1/ ΕΑΝ ΕΤΙΘΕΤΟ ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
    ΘΑ ΤΟ ΕΔΕΧΟΝΤΟ ΄Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ? ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
    ΑΕΠ, ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ (ΤΣΕΧΙΑ, ΜΑΛΤΑ,
    ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ Κ.Α.)
    2/ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΓΙΝΕΙ? ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΄Η ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ
    ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ?
    3/ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ
    ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΛ. ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
    ΤΟΥ ΤΕΛΜΑΤΟΣ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΥΡΩ-
    ΠΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΝ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ???
    ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΛΑΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΜΕΜΦΥΤΩΝ ΤΟΥ
    ΠΟΥ ΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    • MANOS 10:37 22/01/2017

      Έναν εντιμο διακανονισμο με όλα τα κρατη κ.Γλυκα για εξωφληση του χρεους σε 30,50 ή και 60 χρονια χωρις να χασουν τα χρηματα τους οι αλλοι Λαοι. επιμήκυνση όπως ειπε και ο ΓΑΠ χωρις τις παλαβομάρες για διαγραφη κλπ αλλα κωμικα της Ζωης. Ότι δηλαδή θα εκανε και ενας νοικοκυρης ζητωντας από μια τραπεζα τις ιδιες διευκολύνσεις για αποπληρωμή του χρεους του αφου διαφορετικα δεν μπορει να το εξυπηρετησει. Εχουμε μεγαλες και πολλες ευθύνες οι Ελληνες σαν Λαος και ακομη μεγαλύτερες οι πολιτικοι μας , αλλα με την τακτικη των Ευρωπαιων κάθε φορα να αναιβαζουν τις απαιτησεις τους με αβάσταχτα μετρα (κοιταξτε πισω από το 2010 και μετα) τι νομιζετε ότι θα γινει??? Απολυτως τιποτα και παμε ολοταχως για φουντο. Τοτε που επρεπε να ομονοησουν οι Ελληνες και τα κομματα το 2010 δεν το εκαναν, τωρα φοβάμαι είναι αργα.

  5. Eκτιμούμε τους φίλους μας εκτός Ελλαδας και θα πρέπει να τους δείχνουμε την
    ευγνωμοσύνη μας οταν χρειάζεται.
    Δεν μας το χρωστούν γιατί οι προγωνοί μας έδωσαν τα Φώτα σε ορισμένους τομείς , όπως στην Έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της πρακτικής της.
    Άλλωςτε κί εμείς, δεν μπορέσαμε ποτέ να φθάσουμε τους προγόνους μας εκείνους.
    Τους επικαλούμεθα εθνικιςτικά παντα χωρίς να να είμαςτε σε θέση και ικανότητα να τους μιμηθούμε καν , οχι να τους ξεπεράσουμε !
    Μόνο σε ελάχιστες περιστάσεις, όπως στην υπόθεση του ανθρωπισμού μας για τους
    πρόσφυγες του πολέμου , δείχνουμε το πνευμα της κραταιάς μας κληρονομιάς.
    Για να βελτιωθούμε θα έθετα σαν αρχή την θέσπιση ΑΡΧΩΝ .
    Αυτές τις αρχές που εχουν αποβάλει τα κομματικά , τα παραταξιακά και προσωπικά
    συφέροντα των πολιτικών στην άσκηση πολιτικής σήμερα.
    Σταγώνα , σταγώνα η προςπάθεια των ανθρώπων της περιόδου 2009 — 2011 μας έδωσαν
    ένα παράδειγμα της δουλειάς που πρέπει να γίνει .
    Ας αλλαξουμε λοιπόν για να μην Βουλιάξουμε !

    • Σού τό είπα η δέν σου το είπα; γιατί δεν μιλάς καθαρά να σε καταλαβαίνω;
      Δέν σου είπα εγώ οτι εκείνη η προσπάθεια να ταπεινώσεις να μειώσεις όλες τις έστω και απεγνωσμένες προσπάθειες όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων ειναι καταστροφική συμπεριφορά; Τά Χαλάς όλα.
      Η Ελλάδα προχωρά μη μου θυμίζεις την 2ετια πρίν το 2011 μη γίνεσαι καί συ τό ίδιο αντιπαθής σάν τους άλλους.

  6. ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ‘’ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ’’ ..ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ?

    Τα προσόντα του πολιτικού ελέφαντα Πάνου καΜένου εντελώς,
    σε …υαλοπωλείο
    Σε περασμένη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung,
    ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει «νομίζω πως ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος» και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
    *Ενώ για τον Πάνο Καμμένο αναφέρει ότι…….
    ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης, θυμίζοντας ότι σε συνέντευξη του ο υπουργός Αμυνας στη Bild είχε απειλήσει να χορηγήσει στους μετανάστες χαρτιά για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
    *Επίσης ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε για τον Ελληνα υπουργό Άμυνας, ότι στη συνέντευξή του στη Bild μίλησε για τον Β. Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας.«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως αρχηγός του κόμματος, επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας.
    -Σήμερα, όμως εξακολουθεί να είναι Υπουργός Οικονομικών,» σημειώνεται στο δημοσίευμα.
    *Ο ‘’κλέφτης’’ λοιπόν Σόϊμπλε,
    κατά τον συκοφάντη και ψεύτη Καμμένο, είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την τύχη της πατρίδας μας.
    *Αυτόν τον άνθρωπο τόλμησε ο πιο ηλίθιος –ξυδιάρης πολιτικός να κατηγορήσει ως ‘’λαμόγιο’’ και αφού ο Τσίπρας της Χούντας, τον ανέχεται, σημαίνει ότι συμφωνεί?
    *Τι άλλο θα ήταν τόσο συκοφαντικό, προκλητικό, ασεβές από τις εκφράσεις αυτές του πιο ηλίθιου , αγράμματου, συκοφάντη και ψεύτη πολιτικού και μάλιστα δημόσια για έναν άνθρωπο και μια χώρα η οποία μπορεί να καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας?
    Τι μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στη κυβέρνηση ο φοροφυγάς ‘’ελέφαντας ..του υαλοπωλείου , κατά τον Σούλτς?

  7. »ΕΥΤΥΧΩΣ» ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ κ.ΦΕΛΝΙΚΟ

    Άδωνις κατά Καμμένου για τη φωτογραφία μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
    1/20/2017 10:18:00 μ.μ.

    Έντονη κριτική άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή τη φωτογραφία του μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
    «Η δημοσίευση της φωτογραφίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, απλωμένου στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ταξίδι του προς τις ΗΠΑ, δείχνει το πραγματικό ύφος και ήθος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και σημειώνει:
    «Για ποιο λόγο ο κ. Καμμένος δεν ταξίδεψε με το αεροπλάνο της γραμμής, ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο; Τη φωτογραφία αυτήν την παραδίδουμε σε όλους όσοι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας τον κ. Τσίπρα ψηφίζουν το “νέο” στην πολιτική. Μία μόνο λέξη ταιριάζει: Ντροπή».

    • ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ..

      Είναι και ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ

      «Ο θυμός τού Σόιμπλε είναι για άλλη μια φορά εναντίον του Τσίπρα, διότι αυτές τις μέρες έκανε περιοδεία στην Ευρώπη αναζητώντας στήριξη έναντι των δανειστών. Ειδικά η επίσκεψη στον Ολάντ θύμωσε περισσότερο τον Σόιμπλε, διότι ήταν μόνο η γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατά την προσφυγική κρίση απέτρεψε εκδίωξη της Ελλάδας από την Σένγκεν.
      Ως «ευχαριστώ» δεν είχε να κάνει κάτι άλλο από το να πάει στο Παρίσι για το πακέτο διάσωσης», σημειώνεται, ενώ σχετικά με το ΔΝΤ αναφέρεται: «Ο Σόιμπλε είναι όμως θυμωμένος και με το ΔΝΤ, από τότε που υπήρξε η διαρροή της υποκλοπής συνομιλίας (…)
      Το θεωρεί ανόητο να συζητάς εμπιστευτικά θέματα στο τηλέφωνο, αλλά θύμωσε και με το περιεχόμενο, δηλαδή την εξαγγελία ότι το ΔΝΤ, αν χρειαστεί, θα πιέσει την Μέρκελ για την Ελλάδα. Θεωρεί ότι πρόκειται για προσπάθεια εκβιασμού».

      Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι δύο Γερμανοί ευρωβουλευτές οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε την Ελλάδα, σε επιστολή τους προς τον κ. Σόιμπλε εξέφρασαν τη «βαθιά ανησυχία» τους για την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι «ούτε η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι βιώσιμη ούτε η καταπολέμηση της διαφθοράς δείχνει κάποια επιτυχία».

      • Ένα βιβλίο με αποκαλύψεις από τους Σόιμπλε και Σαπέν
        ====================================
        του υπουργούς οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας αντίστοιχα έρχεται να αποκαλύψει όλα όσα έγινα το 2015 στα εκοφίν που μετείχε ο Γιάνης Βρουφάκης αλλά και στις συζητήσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα.
        Πόσο γρήγορα και πόσο καθαρά οι ξένοι συνομιλητές του Τσίπρα σε όλο τον κόσμο ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ άμεσα τον κίνδυνο που πηγάζει, από κάθε επαφή του Τσίπρα με οποιονδήποτε για την διακυβέρνηση της Ελλάδας , αλλά και τα μυριάδες προβλήματα που δημιουργούσε η ..προσπάθεια του επιτελείου Τσίπρα να συναγωνιστεί την Ηλιθιότητα που τους ‘’έδερνε’’ και τους δέρνει και ειδικά, η προσπάθεια να ξεχωρίσουν και να αυτοπροβληθούν συναγωνιζόμενοι την ειδικού βάρους εξυπνάδα του συγκυβερνήτη ψεύτη και συκοφάντη εντελώς.
        *Όπως αποκαλύπτει «ΤΟ ΒΗΜΑ» σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σήμερα ο ιδανικός εκτελεστής του τρίτου μνημονίου .
        Ο κ. Σόιμπλε πάντως σημειώνει μέσα στο βιβλίο του:
        ===========================================

        *«Εγώ πάντως θα δυσκολευόμουν να κάνω έναν εκλογικό αγώνα με ένα κεντρικό μήνυμα και να
        ————————————————————————————————-
        πραγματοποιήσω κατόπιν το ακριβώς αντίθετο από αυτό».
        ————————————————————————–

        *Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω κατά την εκφορά του λόγου του ο κ. Σόιμπλε
        αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα «μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίον θα υποσχεθεί ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, αλλά και ότι δε θα αποδεχθεί καμία μνημονική υποχρέωση.

        *Αν είναι έτσι του απάντησα, σου εύχομαι προσωπικά να μην κερδίσεις τις εκλογές.
        =================================================================
        *Για αυτό και δεν εξεπλάγην όταν ο Τσίπρας τις κέρδισε, ούτε με ότι συνέβη μετά.

        *Ήμουν κάπως περίεργος πως θα έλυνε κατόπιν το πρόβλημα.

        Το έλυσε με το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που υποσχέθηκε στις εκλογές».
        ———————————————————————————————————————-
        ΣΧΟΛΙΟ: Τι άλλο να διαβάσει κανείς, για να αντιληφθεί πόσο «ΚΛΟΟΥΝ»“ είναι οι κυβερνώντες πολιτικοί, που γράφει ΟΛΟΣ ο Γερμανικός τύπος.
        Το βρόμικο ‘’ΔΙΠΛΟ παιχνίδι’’ του Τσίπρα, άλλα να συμφωνεί με τους έξω και άλλα να μας ’’προσφέρει’’ μέσα ως ΣΑΝΟ λησμονιάς και αποχαύνωσης, αποκαλύπτεται πλήρως, δείχνοντας με την πικρή γεύση της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ αποτυχίας , το εθνικό μας ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ να αναθέσουμε την διακυβέρνηση σε Τσίπρες και ΚαΜένους εντελώς.
        Έχουν συμφωνήσει και ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ !!! σε όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2015.
        ΣΗΜΕΡΑ! ..θυμήθηκαν να φέρουν αντιρρήσεις στις συμφωνίες αυτές?

        Έχουμε εξευτελισθεί διεθνώς με τον ΗΛΙΘΙΟ και κουτοπόνηρο τρόπο που προσπαθούμε σαν χώρα μέλος της ΕΕ να διαψεύσουμε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ και συνεχίζουμε ΔΙΑΡΚΩΣ την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ !!! των Ελλήνων.

        Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει κάποιος που διαθέτει ΦΙΛΟΤΙΜΟ?

        Μάλλον ..ΟΧΙ !!! αφού θα είχε ΗΔΗ παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ!!!!

        • Σόιμπλε: Η Ελλάδα χωρίς εμάς θα ήταν χρεωκοπημένη
          12/22/2016

          Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους».
          «Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» ισχυρίζεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο οποίος αντιπαραβάλει την πρόοδο που έχει πετύχει η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε Μνημόνιο.
          Όταν, δηλαδή, όπως γράφει η Deutsche Welle, ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας του επισημαίνει πως στη νότια Ευρώπη είναι διαδεδομένη η άποψη πως η Γερμανία με την οικονομική πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία πολλών ανθρώπων, ο Σόιμπλε απαντά πως είναι λάθος αυτός ο τρόπος προσέγγισης και δηλώνει: «Δεν μπορείτε σε βάθος χρόνου να εξηγήσετε ούτε στους Ολλανδούς ούτε στους Γερμανούς ότι είναι οικονομικά ορθό να πληρώνουν διαρκώς χωρίς όριο για άλλες χώρες.
          Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο φάνηκε κάτι τέτοιο. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει ραγδαία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο».
          Και η κατανόηση έχει όρια σύμφωνα με τον Β.Σόιμπλε
          Η εφημερίδα παρατηρεί ωστόσο ότι «πάγωσε» η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα. Και ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Όχι. Ρωτήσαμε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη».
          Τέλος, στην επισήμανση ότι ίσως βοηθούσε περισσότερο εάν έδειχνε μεγαλύτερη κατανόηση για τις ανάγκες άλλων χωρών, απαντά:
          «Κατανόηση δεν σημαίνει ότι δέχεται χωρίς αντίρρηση τα πράγματα όταν πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Το να δημιουργείς χρέη χωρίς όριο προκαλεί περισσότερα προβλήματα. Μερικοί ξεχνούν επίσης πως τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τους Γερμανούς ή τους Γάλλους φορολογουμένους αλλά και από χώρες όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία. Εκεί οι συντάξεις και τα επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι σε χώρες που λαμβάνουν βοήθεια»

    • «ΕΥΤΥΧΩΣ» ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ κ.ΦΕΛΝΙΚΟ

      ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟΥ …‘’ΑΜΒRΟΣΙΟΥ’’

      ΚΩΔΙΚΟΣ: »Ποτέ μην κτυπάς μια πόρτα κλειστή…»

      Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία
      Οι Τσίπρας-Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
      Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
      Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
      Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
      Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
      Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
      Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού
      ΣΧΟΛΙΟ: ΜΑ ΓΙΑΤΙ δεν εφαρμόζουν τώρα τόσα προγράμματα που είχαν απο τότε?

      • «ΕΥΤΥΧΩΣ» ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ κ.ΦΕΛΝΙΚΟ

        Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

        Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο; Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.