ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Αθηναίων

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης επισκέφθηκε τον νέο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό του δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο

Τον νέο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό του Μεταξουργείου, με δυνατότητα φιλοξενίας 72 παιδιών, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες, καθώς και από την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθησία που καλλιεργεί στους μικρούς μαθητές.

Πρόκειται για έναν από τους δύο Βιοκλιματικούς Παιδικούς Σταθμούς που κατασκεύασε ο δήμος Αθηναίων -ο δεύτερος λειτουργεί στην Κυψέλη- με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Αυτός ο παιδικός σταθμός, και το δίδυμο αδελφάκι του στην Κυψέλη, φτιάχτηκαν στη λογική της αξιοποίησης φυσικών πηγών φωτισμού και αερισμού, και αρχιτεκτονικά με τέτοιο τρόπο ώστε να προάγεται η περιβαλλοντική ευαισθησία των παιδιών», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται ξεπερνά το 50%.

Αποτελεί φιλοδοξία μας, το δίκτυο των βιοκλιματικών παιδικών σταθμών να διευρυνθεί τόνισε ο κ. Καμίνης σημειώνοντας ότι ο δήμος Αθηναίων λειτουργεί 76 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε όλη την Αθήνα, στους οποίους είναι εγγεγραμμένα 4.562 παιδιά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε συνολικά στο έργο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στα μαγειρεία του οποίου παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση περίπου 7.000 γεύματα, καλύπτοντας τις ανάγκες όχι μόνο των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και ευπαθών ομάδων.

Κάθε μέρα στέλνονται, μετά από συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς, 1.150 γεύματα για μαθητές σε σχολεία της Αθήνας.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων, που εποπτεύει τους δημοτικούς σταθμούς, κυρία Πόπη Γιαννοπούλου, δήλωσε ότι τα παιδιά διαμένουν, κατά μέσο όρο, στους παιδικούς σταθμούς εννέα ώρες λαμβάνοντας πρωινό και μεσημεριανό γεύματα που παρασκευάζονται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.