ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρομοίασε Σαμαρά, Τσίπρα με τον Σώρρα

Σκληρή επίθεση Γ. Παπανδρέου κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Σκληρή επίθεση κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανεβάζει τους τόνους, λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μιλώντας σε στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ο πρώην πρωθυπουργός παρομοίωσε τους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα με τον Αρτέμη Σώρρα που υπόσχεται ότι έχει κάπου κρυμμένα 600 δισ. ευρώ και ότι κέρδισε άλλα 2,5 τρις επειδή ...πούλησε διαστημική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στις ΗΠΑ.

«Σώρρα είχαμε και το 2010 και το 2011 και το 2012. Μόνο που τότε τον έλεγαν Σαμαρά, Καμμένο και Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί σήμερα ο Ελληνικός λαός και ειδικότερα η νέοι άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι αν όχι προδομένοι. Οι αντίπαλοι κατάφεραν να ρίξουν το βάρος της κρίσης σε μας υποσχόμενοι Ζάππεια και Προγράμματα Θεσσαλονίκης. Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς - ήρθε νέα απογοήτευση.

Και στη συνέχεια ο Τσίπρας, παραπλανώντας τους νέους. Πολλές προσδοκίες. Μίλαγε για το καινούργιο, γιατί δεν είχε μπλέξει με την εξουσία. Αναρωτήθηκαν, κάτι διαφορετικό δεν θα κάνει; Και φέρνει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, χωρίς καν να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα της χώρας».

Η «ανίερη συμμαχία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Κάνοντας λόγο για «ανίερη συμμαχία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά:

Μαζί το 2010 ύψωσαν την αντιμνημονιακή σημαία για μικροκομματικό συμφέρον. Μαζί καταδίκασαν την Ελλάδα σε μια δεκαετία - όπως πάει, εξάρτησης, εποπτείας και επαιτείας.

Η χώρα, δυστυχώς, δεν διαθέτει αριστερή κυβέρνηση. Η χώρα έχει κυβέρνηση υπερασπιστών του καραμανλικού εφιάλτη. Κυβέρνηση Καραμανλή. Παράδοση άνευ όρων στους εμπρηστές που κατέκαψαν τη χώρα και μετά δραπέτευσαν.

Μεγάλο τμήμα της ΝΔ έχει εξελιχθεί στο βασικότερο εταίρο της σημερινής κυβέρνησης, με αντάλλαγμα ακριβώς αυτό το ξέπλυμα του καραμανλικού εφιάλτη.

Κοινός στόχος της ανίερης συμμαχίας είναι η απαξίωση της προσφοράς της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Αλλά ειδικότερα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011. Η κυβέρνηση που σταμάτησε το πάρτι - ένα πάρτι για το οποίο δαπανήθηκαν περισσότερα από 150 δισ. Ευρώ, με αποτέλεσμα να υπερδιπλασιαστεί το χρέος της χώρας. Ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχε σύσσωμο το πελατειακό σύστημα της χώρας, το ίδιο σύστημα που στήριξε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ο βασικότερος εχθρός τους δεν είναι πρόσωπα, δεν είναι κόμματα, είναι η αλήθεια. Με αυτήν έχουν πρόβλημα, αυτήν επιχειρούν να αλλοιώσουν. Το "ντηλ" βγάζει μάτια. Το βρώμικο 2016 κάνει το βρώμικο 1989 να μοιάζει νηπιαγωγείο.

Την ίδια ώρα, η επίσημη ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανήμπορη, υποτίθεται πως αντιπολιτεύεται. Μιλάει για "Συμφωνία Αλήθειας" αλλά υιοθετεί κάθε ψέμα που καλύπτει την καραμανλική λαίλαπα. Όσοι ψήφισαν με ελπίδα την αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ, σήμερα βλέπουν να μην συγκρούεται με ότι χαντάκωσε την χώρα».

16 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 16:24 22/01/2017

    ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ…! ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ…!

    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!!!….

    ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου.
    ========================================================================
    *Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε, επί τέλους, να λειτουργεί, οι επίορκοι τυφλοπόντικες τα ‘’έχασαν’’ ! Τα ‘’κόκκινα’’ τηλέφωνα κτύπησαν και τα φερέφωνα άκουγαν χωρίς να μιλούν. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να σωθεί η χώρα.
    *Κι όμως με (ν)τροπολογία στις 11 Δεκ. 2013, Σαμαράς-Βενιζέλος, ΧΑΡΙΣΑΝ το πρόστιμο 1,2 Δις. ευρώ που είχε επιβάλλει για λαθραία διακίνηση και εισαγωγή πετρελαίου σε Λάτση και Βαρδινογιάννη. Και εμείς ‘’οι έντιμοι’’ που ..επαναστατούμε με το παραμικρό όταν θίγονται τα συμφέροντά μας, τι δίδαγμα δίνουμε στα παιδιά μας, στην Ελλάδα του αύριο? Που είναι η ηθική συμπαράσταση, στον έντιμο αγωνιστή που διώκεται από την κλίκα , γιατί είναι ΕΝΤΙΜΟΣ?
    *Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, δεξιοί, αδέξιοι, ‘’αριστεροί’’ και ακροφασίστες, οδήγησαν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ειδικό δικαστήριο , οι έντιμοι του Σύριζα, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του συκοφάντη και ψεύτη καμένου και των χρυσοδολοφόνων γιατί δεν …εισέπραξε 120.000 ευρώ από τη Λίστα Λαγκαρντ, ενώ αυτοί επί τρία χρόνια σχεδόν …τι εισέπραξαν?
    * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, και κατόπιν Μπαροζικής οδηγίας και υποστήριξης αποφάσισαν την ανατροπή και την τιμωρία αυτών που αγνόησαν τα αφεντικά τους.
    *Για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκαν δύο πολιτικοί και επέβαλαν πραγματικό πρόστιμο σε λαθροδιακινητές τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου. Κι όμως , η πράξη του αυτή δημιούργησε »ΤΣΟΥΝΑΜΙ»» οργής, τόσο στους φοροφυγάδες, όσο και μίσθαρνα όργανα της δημόσιας εξουσίας.
    *Ασυγκράτητοι όλοι τους θέλησαν να θρέψουν δάφνες, με την »ευκαιρία» τιμωρίας του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού, που έκανε το καθήκον του βάζοντας πρόστιμο στην κορυφή της πυραμίδας φοροδιαφυγής.
    *Πότε στο παρελθόν έγινε έλεγχος και επεβλήθη πρόστιμο τόσο μεγάλο, όσο και το μέγεθος της φοροδιαφυγής και το εμπορικό και κοινωνικό »ανάστημα» των φοροφυγάδων.
    *230 !!! βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού, πιστεύοντας ότι ο ..ψηφοφόρος θα τους »εξάγνιζε» πολιτικά ισοβίως.Φαίνεται ότι ο ‘’πολιτικός’’ συμπεριφέρεται ανάλογα με την ‘’κάστα’’ και τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων.
    *Στην αρχαία Ρώμη οι ‘’πελάτες’’ ζήταγαν αίμα.
    Σήμερα, στην Ελλάδα οι ‘’πελάτες’’ ζουν και αποχαυνώνονται με ..χόρτα, καφέ και ‘’παρόλες’’ μικροκομματικής σκοπιμότητας και πελατειακής εξυπηρέτησης.
    Αυτοκαταστροφή χωρίς επιστροφή για την Ελλάδα και… εκούσια δυστυχώς.
    ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑΤΙ ο κ. Τσίπρας δεν επαναφέρει το πρόστιμο των 1,2 δις ευρώ με νέο νόμο, ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ !!! ώστε με τα χρήματα αυτά να επιλύσει ΟΛΑ! σχεδόν τα παρόντα προβλήματα?

  2. NM 16:19 22/01/2017

    Η Ελλάδα ΚΑΗΚΕ,
    οι προδότες ανέλαβαν την εκτέλεση των εντολών ΜΠΑΡΟΖΟ, ο Παπανδρέου ΕΠΕΣΕ!!! Το δημοψήφισμα της δημοκρατίας ‘’σκοτώθηκε’’ από τους προδότες.
    Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, γνωρίζει την αλήθεια, Γνωρίζει ‘’ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ’’ ο Αντωνάκης για να γίνει πρωθυπουργός, γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Βαγγελάκης για να γίνει..μηδέν, όπως γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Αλέξης για ..να μας μάθει αγγλικά.Το ΜΟΝΟ που δεν ξέρουμε είναι πόσο μας στοίχισε ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΕΠΑΥΛΗ, της… ..πεθεράς του Πάνου?
    Ο αριθμός των θανάτων όμως,‘’στοίχειωσε ’’ την συμμορία των εκτελεστών δολοφόνων και των συκοφαντών του Γιώργου Παπανδρέου, αφού σε αυτόν έριξαν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ οικονομικό έγκλημα.
    Σήμερα ΤΡΕΜΟΥΝ την εκδίκηση του λαού που έμαθε την αλήθεια!

  3. Όσοι περάσαμε από το Ξενοδοχείο Τιτάνια στο κέντρο της Αθήνας χθές, για την κοπή της πίτας του του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας για το νεο έτος , κερδίσαμε όλοι μας απο ενα φανταστικό φλουρί !
    Την ελπίδα οτι μέσα στο 2017 θα καταλάβει και η πλειονότητα του Ελληνικου Λαού για τα ψέματα που ακούσαμε , ή την λάσπη που εκτοξεύθηκε άδικα στους πρωτεργάτες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας.
    Είδαμε τον Πρόεδρο και ακούςαμε τους μπροστάριδες του κόμματος μας σε μαχητική διάθεση και ευθυγράμμιση των μελλών μας στην καινούργια δομή και τακτική μέσα απο την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΤΑΞΗ στην οποία μετέχουμε σαν ανεξάρτητη πολιτική οντότης με πρωταρχικό σκοπό την συνέχιση των αλλαγών που άρχισαν την περίοδο 2009–2011.
    Ανεξάρτητοι ,αλλα συντονισμένοι με το Πα.Σο.Κ. στην προσπάθεια ν ´ απαλλαγούμε από την «Σκυλα ή την Χάρυβδη » που είναι αντίστοιχα η ΝΔ και το ΣΥΡΙΣΑΝΕΛ , στίς οποίες κινδυνεύει να ξαναπέσει παλι η χώρα στην επόμενη εκλογική αναμετρηση .
    ΔΕΝ πείρατε το ζητούμενο συμπέρασμα και σεις κυρίες και κύριοι ,
    σύντροφοι και συντρόφισσες της υπόλοιπης Κεντροαριστεράς απο τα καμώματα των ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ή των ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ακόμη ;
    Συντονισθείτε , γιατί μαζί μας φαινεται φως στο τούνελ .
    Τούτη την φορά ειναι απόφαςης μας η διάθεσης ν´αποβάλουμε τους Βενιζέλους του συστήματος και να εργαστούμε προσφέροντας , όπως στο παράδειγμα και τους συμβολισμούς που κράτησαν οι μπροςτάριδες μας ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , Πετστάλνικος, Καρχιμάκης, Πεταλωτή σ, Σαχινιδης, , Ξυνίδης, Ρέππας , Νιώτης, Σκουλάς, Ελενόπουλο και λοιποί που θυσίασαν τα παντα για «τα πιστεύω » τους .
    ΠΑΜΕ Λοιπόν ΜΑΖΙ , οι ΑΛΛΑΓΕΣ. Γίνονται μονον με προσφορά και χωρις ατομικά ανταλλάγματα . ΑΖΥτό είδα εγώ εχθές στην ΤΙΡΠΤΑΝΙΑ .

  4. «Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»

    «18 προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία»,
    ===================================
    Κατά το παρελθόν σε άρθρα μου, όπως «ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος», http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/260-o-syhronos-mavrogialouros
    πολλές φορές επεσήμανε ανεφάρμοστα ψεύδη που απηύθυνε στους Έλληνες ψηφοφόρους ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να εκλεγεί Πρωθυπουργός.

    Σήμερα, λοιπόν, θα σας παραθέσω επιπλέον, τις «18 προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία», όπως τις εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, δυο εβδομάδες πριν από τις τελευταίες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, από του βήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Και δεν είναι τυχαίο το χρονικό διάστημα που επέλεξε για να ανακοινώσει το νέο πακτωλό ψεμάτων του προς τον Ελληνικό λαό.

    Ήταν αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, όταν το κόμμα του κατέγραψε τα χαμηλότερα εκλογικά αποτελέσματα (18,85% επί του εκλογικού σώματος) από ιδρύσεως της ΝΔ. Έτσι, εκτός της κατατρομοκράτησης του λαού, μέσω του διλήμματος, για την παραμονή της χώρας ή όχι στην ευρωζώνη και στο ευρώ, έπρεπε να εξαγγείλει και νέες ανεφάρμοστες υποσχέσεις, του τύπου «λεφτά υπάρχουν», προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του.

    Θα θυμηθούμε, λοιπόν, τις υποσχέσεις του, και θα συμφωνήσουμε πιστεύω, πως αυτές οι υποσχέσεις, στο σύνολό τους έμειναν ανεκπλήρωτες παρ΄ ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά διάγει τον τέταρτο μήνα ύπαρξής της:

    «1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεχνικών επιδομάτων, καθώς και των εποχικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009. Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

    3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.

    4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

    5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

    6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.

    7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.

    8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

    9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ως το 2016 τουλάχιστον.

    10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.

    11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.

    12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

    13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

    15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

    16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

    17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

    18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ».

    Για όλα τα παραπάνω, θα επικαλεσθώ τον αρχαίο Έλληνα στρατηγό και ιστορικό, Θουκυδίδη (460-398 π.Χ) ο οποίος είχε πει:

    «Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»

  5. Θ.Τ. 0:26 22/01/2017

    «Σώρρα είχαμε και το 2010 και το 2011 και το 2012. Μόνο που τότε τον έλεγαν Σαμαρά, Καμμένο και Τσίπρα».
    Σώρρας είπε γιά ψεύτικα 600 δις, Σαμαράς, Καμμένος & Τσίπρας είπαν 600 δις ΨΕΜΜΑΤΑ.

  6. ΝΜan. 23:49 21/01/2017

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

    Άδωνις κατά Καμμένου για τη φωτογραφία μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
    1/20/2017

    Έντονη κριτική άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή τη φωτογραφία του μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
    «Η δημοσίευση της φωτογραφίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, απλωμένου στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ταξίδι του προς τις ΗΠΑ, δείχνει το πραγματικό ύφος και ήθος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και σημειώνει:
    «Για ποιο λόγο ο κ. Καμμένος δεν ταξίδεψε με το αεροπλάνο της γραμμής, ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο; Τη φωτογραφία αυτήν την παραδίδουμε σε όλους όσοι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας τον κ. Τσίπρα ψηφίζουν το “νέο” στην πολιτική. Μία μόνο λέξη ταιριάζει: Ντροπή».
    ΣΧΟΛΙΟ: Σκεφθείτε ΑΝ (?) δεν υπήρχε και ο κ. Σόϊπλε……!!!!

    • Αλλά ενώ έχουμε… ανθρωπιστική κρίση που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ,
      ενώ το κράτος έχει κάνει ριφιφί στα ταμεία και τους οργανισμούς προκειμένου να μαζέψει τα αποθεματικά τους για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και την ίδια ώρα να υπογράφουμε συμβάσεις για εξοπλιστικά, αυτό δεν χωνεύεται.
      Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
      Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο;
      Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

      ΣΧΟΛΙΟ: Αυτά ‘’βλέπει’’ ο Σόϊπλε και ακούει ..Τσίπρας καΜένος και σκέφτεται αυτά που μας επαναλαμβάνει συνεχώς, δηλαδή σπαταλάτε ΞΕΝΑ χρήματα που θα ξεπληρώσουν οι Έλληνες με το αίμα τους ….

  7. ΝΒ 22:36 21/01/2017

    . ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

    865 .000 προσλήψεις -οι μισές εκτός ΑΣΕΠ- στο Δημόσιο στα χρόνια του Νέρωνα Καραμανλή
    Από τα ΝΕΑ
    Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές – 57% – έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη…

    …του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.

    Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα σε ένα έτος, το 2008 πραγματοποίησε 112.716 νέες προσλήψεις, ενώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2009 πρόλαβε να εγκρίνει άλλες 65.061 θέσεις. Συγκριτικά μάλιστα με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2008, παρατηρήθηκε αύξηση 35,2% στον αριθμό των προσλήψεων.

    Η αντίστροφη πορεία της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο άρχισε μετά τις εκλογές του 2009. Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου, στο Δημόσιο απασχολούνταν 108.000 λιγότεροι υπάλληλοι σε σχέση με το 2009, καθώς είχαν απομακρυνθεί 35.000 μόνιμοι υπάλληλοι, 51.000 συμβασιούχοι και 22.000 απασχολούμενοι με προγράμματα Stage. Το ψαλίδι στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίστηκε και το 2011 με αποχώρηση άλλων 90.000 εργαζομένων.

    Σχόλιο : Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν τον άθλιο Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο» για τη χώρα, πιστεύοντας μάλιστα ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ του…1980!

  8. ΝΜ 22:33 21/01/2017

    ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το σώμα….

    Η κυβέρνηση Καραμανλή , κρύβει τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εφραίμ .

    Αν έχετε ακόμα απορίες γιατί έδιωξαν τον Γιώργο Ζορμπά από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαβάστε τι έγινε με την Εξεταστική Επιτροπή:

    Στις 12 Νοεμβρίου ο αντικαταστάτης του Ζορμπάς Στέλιος Γκρόζος είχε απαντήσει στο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μονής Βατοπεδίου έχουν ανοίξει. Σήμερα όμως αναφέρει σε επιστολή του ότι απλώς έχουν “ Παγώσει’’” τα 67 εκατομμύρια ευρώ που σχετίζονται με την αγοραπωλησία του Ολυμπιακού Ακινήτου στους Θρακομακεδόνες και των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

    Έτσι ύστερα από 15 μέρες αδικαιολόγητης καθυστέρησης ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το σώμα, ότι το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν ικανοποιείται από τον κ. Γκρόζο και οι χρηματικές ροές παραμένουν με άνωθεν – προφανώς – εντολές της Κυβερνώσας παράταξης στο σκοτάδι προς το παρόν. Φυσικά ευθύνες έχει και ο κ. Μαρκογιαννάκης που σύμφωνα με το αρ. 145 του Κανονισμούς της Βουλής έχει όλες τις ανακριτικές εξουσίες, αλλά δεν μπήκε κι αυτός στον κόπο.
    Θα αργήσουμε λοιπόν πολύ ακόμα να μάθουμε που πήγαν τα λεφτά.
    ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ «ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ» ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ…!!!

    • Ενδεικτικά υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
      ==========================
      Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
      • Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη «Noliden».[4]
      • Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
      • Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της «Ανθεμιάς» είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
      • Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και «δωρεά» €9 εκατομμυρίων.[6]
      Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

  9. Μνήμων 22:30 21/01/2017

    ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

    Απόσπασμα από την συνέντευξη Ζαν-Κλόντ- Γιούνκερ στον Αλέξη Παπαχελά.

    Αλέξης Παπαχελάς
    -Σας θυμάμαι πολύ θυμωμένο όταν αποκαλύφθηκε ο αριθμός του ελλείμματος 12,7 %. Μπορείτε να μας περιγράψετε τα συναισθήματά σας τότε;
    Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
    -Δεν θυμάμαι λεπτομερώς, τι σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα και δεν ήταν η μοναδική ημέρα που ήμουν θυμωμένος. Δεν ήταν έκπληξη ότι το έλλειμμα ήταν υψηλότερο από όσο γνωρίζαμε, αλλά ήταν σημαντικά υψηλότερο και ήταν εκείνη η ημέρα που είπα «το παιχνίδι τέλειωσε», γιατί μέχρι τότε πάντα μας δίνονταν στοιχεία, που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

  10. ΝΜαν. 22:11 21/01/2017

    Καλογρίτσας- Καραμανλής

    Σ αυτόν τον άνθρωπο στηρίζεται ο Καραμανλής

    Καλογρίτσας: Ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου
    =====================================
    Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς ο Χρήστος Καλογρίτσας παραμονεύει από κάτω. Η διαπίστωση δεν χρήζει αμφιβολίας. Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» η οποία αν και αμιγώς αριστερής καταγωγής, έκανε το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, είναι ένας από τους γνωστότερους εργολάβους κατασκευαστές.

    Αυτό που δεν είναι γνωστό ωστόσο
    αφορά την σχέση του επιχειρηματία, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε πολλές από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του βαρυποινίτη Βλαστού με τον υπόδικο επιχειρηματία Γιώργο Τρομπούκη, με μία από τις γνωστότερες εταιρείες Δημοσκοπήσεων, την GPO.
    Ο Χρήστος Καλογρίτσας, που επελέγη πριν από δύο δεκαετίες από τους αριστερούς κύκλους του πολιτικού σκηνικού να αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη», ελέγχει μέσω των τριών παιδιών του, τον Ιωάννη, την Ηλέκτρα και την Κωνσταντίνα το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας GPO.
    Διευθύνων Σύμβουλος της GPO είναι ο Γιάννης Θεοδωρικάκος, πρώην Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΚΕ) που διαχειρίστηκε και την Μεγάλη διάσπαση 1991-1992. Είναι προφανές πως η γνωριμία Καλογρίτσα- Θεοδωρικάκου υφίσταται από τα χρόνια μιας κοινής πορείας στα μονοπάτια της Αριστεράς.

    Ο άνθρωπός που στηρίζει τον Καραμανλή

    Στην σελίδα 603 της δικογραφίας με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών των μελών της «Σπείρας των 16» ο Γιώργος Τρομπούκης αναφερόμενος στον Χρήστο Καλογρίτσα επισημαίνει πως είναι ο άνθρωπός που στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή και μέσω της εταιρείας Δημοσκοπήσεων GPO. Η συζήτηση είναι πραγματικά απολαυστική.
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Άκου τώρα, εκεί στέκονται προσοχή…
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι…
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Κυβερνήσεις…
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ρε το ξέρω αυτό ρε τρελοκομείο, το ξέρω δε σου λέω όχι, κατάλαβες;
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εκεί στέκονται προσοχή, ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αυτή τη στιγμή στηρίζεται από αυτόν τον άνθρωπο…
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ρε το κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες, ωραία…
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Όταν οι δημοσκοπήσεις που βλέπεις στην τηλεόραση…
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, τα ξέρω, τα ξέρω…
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Της GPO…

  11. Μνήμων 22:07 21/01/2017

    ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή??? .

    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος
    κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
    ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
    *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
    Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
    *Τι έγιναν τα λεφτά; Σε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.?
    Καλύπτετε τους ΚΛΕΦΤΕΣ??

    • ΝΒ 22:20 21/01/2017

      ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

      ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

      Γράφει ο Ν Βράχος
      Γιατί κύριε Παυλόπουλε, κύριε Καμμένε , κύριε Στυλιανίδη, κύριε Μεϊμαράκη, κύριε Νικολόπουλε, έκλεισε η Βουλή; Εσύ που ήσουν; Μήπως δεν το άκουσες; Μήπως δεν ενημερώθηκες;
      *Ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε
      διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
      **Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή; Είναι αλήθεια;
      *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
      Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?????
      * Τι φοβόσουνα;
      *ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΗΓΑΝ ,όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;
      *Ποιές παρανομίες ήταν τόσο ΜΕΓΑΛΕΣ; Ποιοι Νεοδημοκράτες υπουργοί κινδύνευαν για τα κακουργήματα που είχαν διαπραχθεί;
      *Καραμανλική Δημοκρατία. «Κλείστε το μπουρδ… τη Βουλή» λέγεται ότι είπε!
      =======
      Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τους τόκους του δηµόσιου χρέους και τα «φρέσκα» ελλείµµατα που δηµιουργούσε , ογκώδη κουτιά µε έγγραφα περνούσαν τις πύλες της Βουλής για να αποτελέσουν το αντικείµενο εξεταστικών επιτροπών.
      *Εκείνο το ζεστό απόγευµα και µόλις έναν µήνα πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίµου ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της εξουσίας από την πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δοµηµένων οµολόγων .

      *Ο κ. Καραµανλής συζήτησε µε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ι. Αγγέλου και τον «υπερυπουργό » Εσωτερικών κ. Πρ . Παυλόπουλο και αποφάσισε να «κλείσει τη Βουλή».
      *Οι αντιρρήσεις του κ. Σιούφα, ο οποίος είχε δηµοσιοποιήσει το πρόγραµµα των κοινοβουλευτικών εργασιών της επόµενης εβδοµάδας , αγνοήθηκαν.

      *Προεδρικό διάταγµα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και θυροκολλήθηκε τη νύχτα εκείνης της Παρασκευής «επέβαλλε» τη λήξη των εργασιών της Β’ τακτικής συνόδου της ΙΒ’ περιόδου της Βουλής και εξασφάλισε την παραγραφή των ποινικών ευθυνών για όσες αποφάσεις ελήφθησαν την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Καραµανλή – µεταξύ 2004 και 2007 !!!!!!!

      *Γιατί τόση (!) βιασύνη; Να μη μάθουμε σε ποιο κόμμα πήγαν τα λεφτά; να μη μάθουμε ΠΟΣΑ (;) ήταν και ποιοι τα…πήραν; Αυτή η καταγγελία και μόνο από το πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής καταπολέμησης του ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, αποδεικνύει το ανήθικο πολιτικό σύστημα.
      *Έκλεψαν τα χρήματα και αυτοαθωώθηκαν; Και τολμάνε και μιλάνε για κλέφτες οι.. επαγγελματίες;
      *Γιατί κύριε Καραμανλή έκλεισες τη Βουλή;
      *Γιατί κύριε Παυλόπουλε «έκλεισες» τη Βουλή;
      *Γιατί κύριε Καμμένε έκλεισε η Βουλή; Εσύ που ήσουν; Μήπως δεν το άκουσες; Μήπως δεν ενημερώθηκες;
      Ή μήπως «υπέκυψες» οπότε, γιατί ζητάς την ψήφο μας; Πόσους βουλευτές έχεις από την Βουλή εκείνης της περιόδου;
      Αυτοί τι… ξέρουν;
      Αυτοί τι… υπέγραψαν; ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ;
      *Γιατί κύριοι της Νέας Δημοκρατίας κλείσατε τη Βουλή;

      Ο Πρόεδρος της Βουλής να έχει τοιχοκολλήσει το πρόγραμμα εργασιών της για το επόμενο δεκαπενθήμερο, και να…ΑΚΟΥΕΙ από την… τηλεόραση ότι ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ !!!!!;;;;

      *Τέτοιος ΠΑΝΙΚΟΣ πως εξηγείται; Με ποιο ηθικό δικαίωμα έκλεισαν τη Βουλή την Παρασκευή το βράδυ στις 22.00!
      Τι φοβόταν και τι φοβάται ο ΙΔΙΟΣ ο τέως πρωθυπουργός, που προέβη σε τέτοιο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα; Ήταν τόσα πολλά τα ανομήματα ή , η κατάσταση της οικονομίας ήταν τόσο οικτρή;
      ΥΓ.
      Ο Πρόεδρος της Επιτροπής παρέδωσε τους αριθμούς των λογαριασμών, τα ποσά, και τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
      Ψηφίσατε την παραγραφή της ΑΠΑΤΗΣ εις βάρος του Ελληνικού λαού και σήμερα αρκετοί από εσάς είσαστε… ΠΑΛΙ βουλευτές και Υπουργοί;
      Και σήμερα ζητάτε ΘΥΣΙΕΣ από το λαό;

  12. ΝΜαν. 22:04 21/01/2017

    Ο Καραμανλής και οι νταβατζήδες
    Δεκεμβρίου 26, 2011
    Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο “αυτή η παράταξη δεν είχε ποτέ νταβατζήδες” για τις σχέσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή με τα ΜΜΕ δημοσιεύει ο Μανόλης Κοττάκης στο βιβλίο του “Καραμανλής OFF THE RECORD».
    Ο δημοσιογράφος μιλάει για 3 γύρους αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες ,και κατά τη διάρκεια του τελευταίου «έπεσαν οι τόνοι».
    * Ο Καραμανλής αναφέρει είχε αρνηθεί να συναντήσει «οποιονδήποτε εκδότη, πλην ελαχίστων», με τους οποίους τον έδεναν “παλιοί οικογενειακοί δεσμοί και όχι προσωπική φιλία”, όπως συνέβη με την οικογένεια Αγγελοπούλου, όταν είχε τον “Ελεύθερο Τύπο”.
    *Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίο “επέτρεψε”, σε συγκεκριμένους υπουργούς να αποτελούν το σύνδεσμο της κυβέρνησης με τα media».
    *Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος «συνδεόταν φιλικά από παλιά με τον εκδότη Γιώργο Μπόμπολα, με το Σταύρο Ψυχάρη , αλλά και με το Χρήστο Λαμπράκη.
    *Για το Θ. Ρουσόπουλο, επικαλείται το θεσμικό του ρόλο που του έδινε τη δυνατότητα να συνομιλεί με όλους, ενώ αναφέρει ακόμη πως
    * ο Π. Παυλοπουλος είχε εξαιρετικές σχέσεις με το συγκρότημα της «Καθημερινής» και τον όμιλο Βαρδινογιάννη,
    *ο Γ. Αλογοσκούφης με τη Γ. Αγγελοπούλου και η Ν. Μπακογιάννη με τους Δ. Κοντομηνά και Χ. Λαμπράκη
    Παρατήρηση:
    Μάλλον δεν είχαν προ-μαντεύσει το μέλλον και την ευλυγισία που προσφέρει η φόρμα εξουσίας:
    «ΣΚΥΨΕ ΔΕΝ ΞΥΛΩΝΟΥΜΑΙ» !!

  13. ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!

    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.