ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση ΔΟΛ

Πολιτική Θύελλα για τον ΔΟΛ και κατηγορίες για προσπάθεια ελέγχου του από την κυβέρνηση...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης για την «υπόθεση ΔΟΛ» από το βήμα της Βουλής με τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για κυβέρνηση ορισμό της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων, τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ news και τον Σταύρο Θεοδωράκη να υποστηρίζει πως το κρυφό σχέδιο είναι να περιέλθει τελικά ο ΔΟΛ στον Μπόμπολα.

Κυριάκος: Είστε η πιο αδίστακτη κυβέρνηση

Για εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ έκανε λόγο στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι «οι εξελίξεις έριξαν το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια την αδίστακτη φύση και τον ηθικό κυνισμό της κυβέρνησης αυτής».

«Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους που θα άλλαζαν το μιντιακό κατεστημένο και μέσα σε δύο χρόνια κ. Τσίπρα εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση και μετά», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να ελέγξει την ενημέρωση με το φιάσκο του διαγωνισμού με τα λεφτά της τράπεζας Αττικής, τα βοσκοτόπια με συναλλαγές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. «Αν κρίνω από όσα είπατε μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο νόμος Παππά έχει κριθεί αντισυνταγματικός».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «επιχειρήσατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα το κάνετε με εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε μετά τους συναντήσατε. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφείο τύπου της κυβέρνησης ενώ κάποιους άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες».

Ειδικότερα για την υπόθεση ΔΟΛ είπε ότι «επιχειρήσατε να πάρετε τον έλεγχο με τοποτηρήτή τον Μουλόπουλο που δεν πιστεύω ότι το έκανε από μόνος του. Αυτό τον άνθρωπο είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες αρχές».

Η κυβέρνησή σας είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων, επικίνδυνη για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα, είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο πλουραλισμός και η δημοκρατία είναι ισχυρότερα από εσάς και ότι η η προσπάθεια σας να φέρετε την Ελλάδα στα δικά σας μέτρα θα μας βρείτε απέναντι. «Θα μείνει βαρύ στίγμα σε εσάς και όποιον βουλευτή ανέχεται αυτή την κατάσταση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Φώφη: Ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση Μουλόπουλου στο ΔΟΛ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας στην αρχή της τοποθέτησής της στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό ότι «δεν καταφέρεται να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channell και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news».

«Αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα. Πρόκειται για προσπάθεια να στήσετε καθεστώς ενώ καταρρέετε» συνέχισε σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία έκανε λόγο και για ένα «μέρος του τραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να ελεγξετε την ενημέρωση».

«Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε γάτα Ιμαλαΐων» είπε η κυρία Γεννηματά και χαρακτήρισε ως το πιο σύγχρονο ανέκδοτο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει τη διαφθορά.

«Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την αριστερά» κατέληξε την αναφορά της για το θέμα προειδοποιώντας ότι «η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».

Θεοδωράκης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τον ΔΟΛ στον Μπόμπολα

Για σχέδιο «Βενεζουελοποίησης» της ελληνικής δημοσιογραφίας κατηγόρησε την κυβέρνηση από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση περνά σε άλλη πίστα. Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και αναλαμβάνει η ίδια με τους ανθρώπους της τους Δημοσιογραφικούς Ομίλους. Η επίλυση των προβλημάτων του ΔΟΛ ανετέθη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και μέλους του ΔΣ της Αυγής».

Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει να μεταβιβάσει τον ΔΟΛ στον όμιλο Μπόμπολα. «Σήμερα ο κ. Ψυχάρης πέρασε την πόρτα του ανακριτή αφού πρώτα έβγαλε την ανακοίνωση ότι παραδίδει τον όμιλο στον έμπιστο του κ. Τσίπρα. Χθες η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου στον όμιλο Μπόμπολα με έκπτωση 53%. Οσα δηλαδή κατήγγειλε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι ο Μπόμπολας θέλει να αναλάβει τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση».

«Είναι συνηθισμένη πρακτική η κυβέρνηση να αναλαμβάνει την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες είπε με ειρωνική διάθεση σε άλλο σημείο για να εξηγήσει «έχει γίνει στην Βενεζουέλα, την Τουρκία και την Βόρειο Κορέα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελέγξει πλήρως την δημοσιογραφία «θέλει όλοι να έχουν την ίδια φωνή. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ» είπε χαρακτηριστικά.

«Πως μπορεί να επιλύσει κάποιος τα προβλήματα μιας τόσο υπερχρεωμένης επιχείρησης; Ποιος θα βάλει τα λεφτά; Ο κ. Μουλόπουλος; Όχι! Έχει θεσμικούς επενδυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης για να σημειώσει «Ελπίζω οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες να βρουν τρόπο να απαντήσουν και να αντισταθούν».

Τσίπρας: Με συναίνεση από τα κόμματα θα βοηθήσουμε, όχι όμως μόνο ένα συγκρότημα

Με τα φθαρμένα, γενικόλογα επιχειρήματα κατά της διαπλοκής επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας να αποκρούσει το σφοδρό σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την ανάληψη της ηγεσίας του ιστορικού δημοσιογραφικού οργανισμού από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο θεσμικό πλαίσιο για την «διάσωση» υπερχρεωμένων ΜΜΕ κάνοντας ονομαστική αναφορά «στον ΔΟΛ, το ΕΘΝΟΣ και στον Ελεύθερο Τύπο».

«Σας άκουσα να με εγκαλείτε έμενα προσωπικά για το ζήτημα ΔΟΛ. Για τι ακριβώς μιλάτε;» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά.

Και πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: «Θέλετε να λογαριαστούμε; Ποιο ακριβώς είναι το αίτημά σας; Επί ενάμιση χρόνο τώρα ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά δεκάδες φορές στην πρώτη σελίδα. Είναι από αυτές τις σελίδες που άλλες φορές αρέσκεστε, κύριε Μητσοτάκη, να έρχεστε εδώ και να τις επιδεικνύετε. Ενάμιση χρόνο τώρα στη Βουλή μια με τον Αρκά μια με κανένα στίχο του Ελύτη και μια με το editorial των «ΝΕΩΝ» έρχεστε».

«Μάλλον χάλασε η συμφωνία» παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενάμιση χρόνο τώρα έχει μετατραπεί μια εφημερίδα σοβαρή, αξιόπιστη -με τις διαφωνίες που μπορεί να είχαμε- σαν το άλλο αγαπημένο σας φύλλο, του άλλου του κομιστή αυτού που έπιασαν με τις «μαύρες» σακούλες στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Βγάζει κάθε Κυριακή στα πρωτοσέλιδα λίβελλους εναντίον της Κυβέρνησης, για να κάνετε μετά εσείς δελτία τύπου, και έχει και ένα σπίτι στην Ελβετία, γιατί εκεί διαμένει με την οικογένειά του, με τα λεφτά που έχει βγάλει έξω. Αυτού, του κομιστή, του φίλου σας, του Αναστασιάδη, του Θέμου Αναστασιάδη. Εγώ δεν θα πω ονόματα; Με έχετε για αυτούς που δεν λένε ονόματα; Και έχετε και το θράσος και έρχεστε και μιλάτε;».

«Αυτή η ιστορική εφημερίδα επί ενάμιση χρόνο με προπηλακίζει προσωπικά ότι τάχα το σπίτι που μένω με νοίκι ανήκει σε άνθρωπο που το έχασε σε πλειστηριασμό ή ότι δίνω ψεύτικα πόθεν έσχες ή ότι έχω οφσόρ εταιρείες» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο για να υποστηρίξει ότι «το πολιτικό μπούλινγκ» εναντίον του έχει στόχο «να κάνω το πολύ απλό. Να κάνω ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι. Να σηκώσω το τηλέφωνο και να πάρω έναν τραπεζίτη να πω δώστε δάνεια με αέρα. Δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Μουλόπουλου στον ΔΟΛ απάντησε ότι παρόμοιες μετακινήσεις έχουν γίνει και κατά΄το παρελθόν με στελέχη άλλων κομμάτων. «Μας λέτε ότι επειδή ένας  πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να μετέχει σε προσπάθεια εργαζόμενων για διάσωση εμείς θέλουμε να κάνουμε νέα διαπλοκή και Βόρεια Κορέα. Όταν τα δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον Τύπο στην πολιτική είναι ελευθερία, ενώ εμάς διαπλοκή. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Μιχελάκης έγινε διευθυντής στον Αnt1. Είπαμε εμείς ότι ο Αnt1 είναι μαγαζί σας; Ο υιος Ψυχάρη ήταν βουλευτής της ΝΔ. Η κυρία Σπυράκη, ο κ. Καψής , δεκάδες παραδείγματα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα ΜΜΕ διέρχονται δομική κρίση λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και της κακής οικονομικής διαχείρισης. «Η αξιοπιστία του χώρου πλήττεται. Λειτουργεί ως προπαγανδιστικός μηχανισμός και αυτό είναι έλλειμμα για την Δημοκρατία» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Με αποκλειστική ευθύνη όσων διαχειρίστηκαν τα οικονομικά κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγηθούν στον γκρεμό. Εμένα δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία. Δεν υπήρξε πολιτικός που να δέχθηκε τέτοιο μπούλινγκ από το συγκεκριμένο συγκρότημα. Όμως οι εργαζόμενοι είναι κάτι άλλο. Θα είναι αρνητική εξέλιξη να κλείσει ο ΔΟΛ, το Εθνος, ο Ελεύθερος Τύπος».

«Μπορεί η επιθυμία μας να είναι να μην κλείσει όμως δεν έχουμε μαγικές λύσεις» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν βρεθούν επενδυτές να συμβάλουμε στο πλαίσιο του νόμου και σε αυτό που οι τράπεζες μπορούν να συζητήσουν. Όμως επενδυτές δεν υπάρχουν και οι ιδιοκτήτες δεν προθυμοποιούνται να βοηθήσουν. Οι εργαζόμενοι απαιτούν λύσεις. Ζητούν όσο διαρκεί η εκκαθάριση, που στον ΔΟΛ ξεκινά το επόμενο διάστημα, να υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται, να μην απαξιωθούν οι τίτλοι και να μην χαθεί η εμπορική αξία».

«Έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε» κατεληξε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:«Δεν θα γίνει αυτό κάτω από το τραπεζι με καμία συνδιαλλαγή. Δεν μπορεί όμως να γίνει μόνο για ένα συγκρότημα και αν δεν βρει την μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων. Ολοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στα ύψη ανέβηκε η πολιτική αντιπαράθεση με την «μονομαχία» Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μετά τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αλλά και τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με τον συγκεκριμένο δημοσιογραφικό οργανισμό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητοστάκης υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα τις συναντήσεις του με τον Σταύρο Ψυχάρη παρουσία της… γάτας Ιμαλαϊων.

Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε να μετακυλιθούν τα βάρη στους φορολογούμενους

«Εσείς δεν είστε που κάνατε μυστικές συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη παρέα με μια γάτα; Εσείς τις κάνατε. Αν κάτι χάλασε στην μοιρασιά είναι δικό σας πρόβλημα. Εσείς μυστικά συναντήσατε εκδότες. Το να συναντάς μυστικά εκδότες  και μετά να αφήνεις υπονοούμενα, γεννά ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει «ο κ. Μουλόπουλος  ως τι εμφανίζεται και τι ρόλο θα παίξει; Μηπως ο εκπροσωπεί μεγάλα κεφάλαια ή έχει προσωπικά κεφάλαια για την σωτηρία οργανισμού;».

Εκτός αυτού ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν ευσταθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες υπήρξε νέα μυστική συνάντηση «Παππά, Μουλόπουλου, Ψυχάρη».

«Δεν τον βλέπω εδώ τον κ. Παππά σήμερα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχουμε μάθει για μπόλικες μυστικές συναντήσεις και καλό είναι να ξεκαθαρίσετε το πλαίσιο σωτηρίας που σχεδιάζετε για τα ΜΜΕ» για να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί κανένα σχεδιο σωτηρίας που θα μετακυλίει τα  βάρη στους φορολογούμενους.

«Αισθάνθηκα ένα μικρό συναισθηματικό σκίρτημα όταν μιλήσατε με τρεμάμενη φωνή για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης με ειρωνική διάθεση προς τον πρωθυπουργό: «Για τους εργαζόμενους στα κανάλια που θέλατε να κλείσετε δεν είδα το ίδιο σκίρτημα».

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Η ΝΔ θα κάνει μια απόλυση, την δική σας

«Θα κλείσω με το αγαπημένο σας θέμα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Επαναλάβατε για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ψέμα, ότι η ΝΔ θα κάνει απολύσεις. Θα κάνουμε μια συζήτηση για το όργιο παράνομων προσλήψεων συμβασιούχων και έχετε ευθύνες γι αυτό και οι ευθύνες αυτές θα αποδοθούν».

«Σας προειδοποιώ να μην αγνοείτε τις αποφάσεις Αρείου Πάγου και να μην παρεμβαίνετε στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπως κάνουν υπουργοί σας» είπε σε άλλο σημείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συνεχίσει: «Απολύσεις δεν θα κάνει η ΝΔ. Αλλά θα γίνει κ. Τσίπρα μια απόλυση και θα είναι η δική σας από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό. Η απόλυσή σας θα γίνει και θα γίνει πολύ σύντομα».

Για απόπειρα εκβιασμού μιλά σύσσωμη η αντιπολίτευση

H θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης, που σύσσωμη μιλά για εκβιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης από την ανακοίνωση του ΔΟΛ ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, μέχρι πρότινος πρόεδρος της «Αυγής», «απεδέχθη προθύμως την πρόταση να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού», ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης.

Η αντίδραση των κομμάτων ήταν άμεση, καθώς είτε με επίσημες ανακοινώσεις είτε με τοποθετήσεις στελεχών τους, έσπευσαν να καταδικάσουν αυτό που ουσιαστικά είναι μια κυβερνητική ανάμειξη σε έναν δημοσιογραφικό οργανισμό. Επισημαίνουν εξάλλου πως με την στάση της αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκβιάζει τον εκδότη, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τις δικαστικές του εκκρεμότητες.

ΝΔ: Η κυβέρνηση εκβιάζει με δικαστικές εκκρεμότητες του εκδότη

Για εκβιασμό σε βάρος του εκδότη του ΔΟΛ με τη χρήση από την πλευρά της κυβέρνησης δικαστικών εκκρεμοτήτων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία  σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει το Βασίλη Μουλόπουλο «τοποτηρητή» του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και σημειώνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.
Η στάση της προς τους εκδότες:
Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους.
Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.
Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.
Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης». 

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στον ΔΟΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ο δημοσιογράφος και πολιτικός ανέβασε το μήνυμά του στα social media, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».

Λοβέρδος: «Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει την ενημέρωση»

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ανάληψης της ευθύνης για σωτηρία του ΔΟΛ από τον Βασίλη Μουλόπουλο της «Αυγής» πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τους κυβερνώντες αδίστακτους, ενώ τόνισε ότι η τοποθέτηση του Μουλόπουλου θέτει τους εργαζόμενους του Οργανισμού υπό καθεστώς εκβιασμού.

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον "δικό τους" Μουλόπουλο στο ΔΟΛ κ θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Βενιζέλος: Αποτέλεσμα χυδαίου εκβιασμού οι εξελίξεις στο ΔΟΛ

Ως αποτέλεσμα «χυδαίου εκβιασμού» από την κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Ο κ.Βενιζέλος επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, πολυφωνίας και διαφάνειας, ενώ όπως, προσθέτει «μαθαίνουν όλοι τι σημαίνει πραγματική διαπλοκή».

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο facebook έχει ως εξής:
Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν  οι  κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των  ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.
Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι  τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες.

Ανακοίνωση και από KKE

«Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια» σχολίασε το ΚΚΕ.

ΔΗΜΑΡ: Τελικά, ο νέος επενδυτής ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ

Οξύ πρόβλημα Δημοκρατίας και διαφάνειας αποτελεί η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τελικά, ο νέος επενδυτής στο ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση που καταλήγει με τη διαπίστωση «ω! καιροί, ω! ήθη» (ο tempora o mores!)

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:
Τελικά ο νέος επενδυτής  στον ΔΟΛ ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ !
Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές.  O tempora o mores!

ΚΙΔΗΣΟ: Πλήγμα στη Δημοκρατία η παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον Τύπο

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ εξέδωσε και το ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο τονίζει ότι ουδέποτε στη Μεταπολίτευση δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου. Θέτει δε το ερώτημα αν μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ζήτησε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ και ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Ποτέ στη μετά τη Μεταπολίτευση ιστορία του τόπου, δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου. Και μάλιστα, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία μιας εκδοτικής επιχείρησης. Μπροστά στο σημερινό γεγονός, ωχριούν και οι απαράδεκτες από κάθε άποψη υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια.

Ανεξάρτητα δε, από το αν ισχύουν ή όχι οι πληροφορίες περί συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μουλόπουλο, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα και δεν είναι ρητορικό:

Μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά;

Στο ερώτημα έχει ευθύνη να απαντήσει κάθε δημοκράτης και αριστερός πολίτης.

ΥΓ. Σημειώνεται ότι αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ».

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας υλοποιεί αριστοτεχνικά την διαπλοκή που καταγγέλει

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει μία ΔΟΛια στρατηγική για το μέλλον των ΜΜΕ, εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Βήμα FM, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως είναι πρόκληση η διαμεσολάβηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουλόπουλου για τη "σωτηρία" του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: "Η αρχή έγινε από τoν διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και το χθεσινό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ενώ ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τη διαπλοκή, τώρα την υλοποιεί αριστοτεχνικά και είναι πρόκληση για κάθε δημοκράτη πολίτη".
Πρόσθεσε επίσης ότι: "Τα δημοσιογραφικά μέσα του ΔΟΛ πρέπει να μείνουν ανοιχτά, να προσφερθεί ένα σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης και οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα λάθη τους. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να εργάζονται ελεύθερα, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ειναι ωρα ολος ο λαος να αντιδρασει δυναμικα γιατι αυτο το καφενειο θα μας καταντησει Βορεια Κορεα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.