ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΝ

«Πράσινο φως» στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ

dei

Ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει προστασία σε περιπτώσεις ρευματοκλοπών και στρατηγικών κακοπληρωτών, είτε αυτοί ειναι ιδιώτες είτε επιχειρησεις.

Αυτό ανέφερε σήμερα υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Ενέργειας, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες αποφάσεις της ΔΕΗ για "πάγωμα" των χρεών μέχρι 500 ευρώ, ρυθμίσεις χρεών αλλά και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι ομαλοποιείται πλήρως η κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα της χώρας καθώς ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, ενώ υπήρξε συνεισφορά στο ισοζύγιο και από αιολικά πάρκα.

Δήλωσε δε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των φορέων της ενέργειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης (λόγω της κακοκαιρίας), των βλαβών που παρουσιάστηκαν σε μονάδες της ΔΕΗ και της σχεδόν μηδενικής συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών. Από αύριο αίρεται η απαγόρευση εξαγωγών ρεύματος και από σήμερα η σύσταση για περιορισμό της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές :

-Ο νέος διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ που θα προκηρυχθεί, θα λαμβάνει υπόψη τις αιτιάσεις της Κομισιόν που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου. Είναι δεδομένο ότι θα πουληθεί το 31% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο, είναι ανοιχτή όμως η συζήτηση για το ποσοστό που θα διατεθεί συνολικά μέσω του διαγωνισμού. Για τις λοιπές ενεργειακές εταιρίες οι εξελίξεις συναρτώνται και με τις εισηγήσεις των συμβούλων.

-Είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ που προβλέπει η συμφωνία , ενώ εξετάζονται οι μέθοδοι συμμόρφωσης προς την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτοπαραγωγή.

-Επίκειται η έκδοση εγκυκλίου που θα ρυθμίζει τα της αυτονόμησης επιμέρους ιδιοκτησιών από την κεντρική θέρμανση. Όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως τα διαμερίσματα που αποκτούν αυτονομία θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στις πάγιες δαπάνες.

-Η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.