ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι

Προβλήματα από τον παγετό στη Λέσβο μετά τη χιονοθύελλα

Ο παγετός σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα μετά τη χιονοθύελλα που έπληξε χθες Σαββάτο τα ξημερώματα και για αρκετές ώρες τη Λέσβο.

Οι κεντρικοί οδικοί άξονες του νησιού είναι ανοικτοί μετά από ολονύκτια μάχη των συνεργείων του Δήμου Λέσβου και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου με τον πάγο. Όμως συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, αφού ο κίνδυνος καιροφυλακτεί σε σημεία που τρέχουν νερά που παγώνουν όπως στο κεντρικό μεγάλο δάσος του νησιού, μετά το χωριό Λάμπου Μύλοι.

Από το πρωί έχουν συμβεί μικροατυχήματα στο σύνολο τους όταν αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες βγήκαν γλίστρησαν και βγήκαν από το δρόμο. Ανάμεσα τους και δυο κλούβες της Αστυνομίας αλλά και μια νταλίκα που δίπλωσε και προσωρινά διέκοψε την κυκλοφορία στην περιοχή της Καράβας στο δρόμο Μυτιλήνης - Μανταμάδου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, «οι αλατιέρες συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε οι δρόμοι δεδομένων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν να παραμείνουν ανοικτοί. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι κινούνται στο ευρύτερο περιφερειακό και αγροτικό δίκτυο όπως οι κτηνοτρόφοι που θα κινηθούν προς τις στάνες τους δεδομένου ότι εκεί δεν έχουν επιχειρήσει συνεργεία».

Ομαλοποιείται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Χίου

Την ίδια ώρα σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Χίου. Οι ρίψεις αλατιού αλλά και οι παρεμβάσεις των εκχιονιστικών μηχανημάτων φαίνεται ότι απέδωσαν και το βασικό οδικό δίκτυο της Χίου είναι καθαρό και προσπελάσιμο από ανθρώπους και οχήματα. Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιοχή των Αυγωνύμων και των Καρυών, προς τα Καρδάμυλα και την Βολισσό, όπου είχαν παρουσιασθεί τα σημαντικότερα προβλήματα. Καθαρό είναι, επίσης, όλο το οδικό δίκτυο περιμετρικά της Αμανής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.