ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά μπούτια κοτόπουλου με λεμόνι και θυμάρι

 

Υλικά

1 λεμόνι
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου με πέτσα, χωρίς κόκαλο
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
3 κγ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
3 κλωνάρια θυμάρι
1 κ.σ. κρεμμύδι, λιωμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες
1/4 φλ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μισό λεμόνι και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Κόβουμε το άλλο μισό σε δύο φέτες.

Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα.

Λαδώνουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο ένα βαθύ τηγάνι, που μπαίνει στον φούρνο και βάζουμε το κοτόπουλο.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Απλώνουμε μισές φέτες λεμόνι πάνω στο κοτόπουλο και μισές στον πάτο του τηγανιού.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή και να καραμελώσουν τα λεμόνια στον πάτο του τηγανιού.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τις καραμελωμένες φέτες σε μια πιατέλα, αφήνοντας τις φέτες, που ήταν πάνω στο κοτόπουλο, μέσα στο τηγάνι.

Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.

Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το χυμό από 1 φέτα λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για να ζεσταθεί.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις καραμελωμένες φέτες.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.