ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και σως μέλι-βαλσάμικο

 

Υλικά

6 φέτες μπέικον
900 γρ λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση, χωρίς κοτσάνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1/2 φλ σπόροι ροδιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και βάζουμε τις φέτες μπέικον.

Τις ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές, για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το μπέικον από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Κρατάμε το λίπος του μπέικον από το ταψί σε ένα μπολ.

Αλλάζουμε το αλουμινόχαρτο στο ταψί.

Τοποθετούμε τα λαχανάκια στο ταψί και περιχύνουμε με το λίπος του μπέικον και το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντάς τα 2-3 φορές, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το μέλι και το βαλσάμικο

Σπάμε το μπέικον, το ρίχνουμε στα λαχανάκια και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το ρόδι.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.