ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Ρολάκια κρέπας με καπνιστό σολομό
Υλικά
Για τη γέμιση:
2/3 φλ κρέμα γάλακτος
250 γρ καπνιστός σολομός, σε φέτες
1 μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
κλωνάρια κάρδαμο, για γαρνιτούρα
Για τις κρέπες:
1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1 φλ γάλα
λίγο βούτυρο, για το τηγάνι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το αβγό και χτυπάμε τα υλικά με αναδευτήρα.
Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ σε μέτρια φωτιά.
Αλείφουμε το τηγάνι μας με λίγο βούτυρο.
Προσθέτουμε 1/4 φλ μείγματος και στριφογυρίζουμε το τηγάνι, ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη τη βάση του.
Ψήνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες.
Γυρνάμε την κρέπα και ψήνουμε και από την άλλη για 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπη μείγμα για να κάνουμε 6 κρέπες.
Απλώνουμε διπλό φύλλο μεμβράνης στην επιφάνεια εργασίας και από πάνω δύο κρέπες, η μία δίπλα στην άλλη, έτσι ώστε να επανωτίζουν ελαφρά.
Μοιράζουμε 1/3 κρέμας γάλακτος και από πάνω βάζουμε 1/3 φέτες σολομού και 1/3 σχοινόπρασο.
Ανασηκώνουμε τη μεμβράνη και διπλώνουμε τις κρέπες σφιχτά σε ένα ρολό.
Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες κρέπες, την κρέμα γάλακτος, το σολομό και το σχοινόπρασο.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ και απλώνουμε σε πιατέλα.
Γαρνίρουμε με κλωνάρια κάρδαμου και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr