ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 14 μονάδες

Σαρωτικό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Τη διψήφια διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι.

 

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει  30,5% έναντι του   16,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα και ταυτόχρονα καταγράφει και υψηλή συσπείρωση, γεγονός που αποδείδεται στις κινήσεις συσπείρωσης του τελευταίου διαστήματος.

Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα 15- 17 Ιανουαρίου. Σε ποσοστό 88% οι ερωτηθέντες απαντούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Με την ίδια απαισιοδοξία, το 72% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016.

Ο «δείκτης απαισιοδοξίας» μεγάλωσε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου. Η ίδια απαισιοδοξία διακατέχει του Ελληνες και στο ερώτημα αν περιμένουν βελτίωση των οικονομικών τους.

Σε ποσοστό 86,5% απαντούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν σε ποσοστό 72,5% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 40% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Με ποσοστό 33,5% ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει «καταλληλότερος» για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Στην ίδια ερώτηση ο κ.Τσίπρας συγκεντρώνει 20%.

Ο κ.Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός, ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της δημοτικότητας της Φώφης Γεννηματά που πλασάρεται στη δεύτερη θέση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, του ΚΚΕ.

Στην παράσταση νίκης το 71% πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, καταγραφόταν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παρέμενε, τότε, η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθούσε το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή έμπαιναν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ?

    »Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους»
    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.
    Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!» διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.

    Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
    ===========================
    Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2… Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού!
    Αντώνης Σαμαράς

  2. ΝΜan. 22:31 19/01/2017

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ:

    ‘’Μην πληρώνετε, να πέσει ο Παπανδρέου’’.

    Από κοινού επίορκοι εγκληματίες Καραμανλής και Τσίπρας διέλυσαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Όταν ο Παπαθανασίου έδινε εντολή «μην πληρώσεις, ασ’τα για του χρόνου»

    *Ένα απίστευτο έγγραφο που καίει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δημιουργεί υπόνοιες και ενδείξεις για την βρώμικη συνεργασία Καραμανλή Τσίπρα ,προκειμένου να πλήξουν την εθνική οικονομία και μέσω αυτής τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    *Αν και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν συνειδητά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, το έγγραφο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος εμφανίζεται ενήμερος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009.

    *Στις 17 Απριλίου 2009,
    ο Υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου,
    σε συνάντηση με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων δίνει την εξής εντολή: «μην πληρώσεις, άστα για του χρόνου», ενώ παρακάλεσε όσες υποχρεώσεις μπορούν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά να αναβληθούν. Με άλλα λόγια, «δεν πληρώνω» και βλέπουμε.

    *Τον Ιανουάριο του 2010,
    ====================
    η πολιτική συμμορία του Σύριζα με τoν καραμανλικό ‘’στρατό’’ του Παυλόπουλου , εξορμούσε με κύριο σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’.
    Τι ανώμαλες καταστροφικές συμπτώσεις εις βάρος της οικονομίας μας από δύο περίεργα ‘’αλληλοσυμπαθούντες’’ πολιτικούς θεσιθήρες?

    *Μου αρέσει ο μικρός έλεγε ο αντεθνικός μας μπουχέσας, έχε κότσια , το λέει η καρδιά του.

    *Το κοινό τους σύνθημα ήταν :
    ======================
    ‘’Μην πληρώνετε για να πέσει ο Παπανδρέου’’
    Εμπρος να διαλύσουμε το Πασοκ και να πάρετε εσείς τη θέση του.

    *Αυτή η ανώμαλη ‘’αγάπη’’ είχε και έχει .. την ομαλή ερμηνεία της. Κοινή προσπάθεια να πέσει ο Παπανδρέου, να του φορτώσουμε τη χρεοκοπία και να γλιτώσει ο άεργος ταβερνολάτρης την εθνική κατακραυγή για την εσχάτη προδοσία.

    *Σήμερα, ο Τσίπρας ,προκειμένου να ευχαριστήσει , τόσο τους νεοδημοκράτες του Παπαθανασίου, που δεν πλήρωσαν, όσο και τους νεοάρπαγες του ‘’δεν πληρώνω’’ ..αριστερούς της δεξιάς, τους έδωσε τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , σε δέκα χρόνια ΄η σε 100 δόσεις. Αρκεί που έπεσε ο Παπανδρέου και έγινε εξουσία ο ..Στρατούλης και …ο Πάντζας.

    ΥΓ.
    Η καταστροφή της οικονομίας και η δυστυχία των ελλήνων, είναι σίγουρα, ένα θέμα που καθόλου δεν απασχολεί τους δύο ‘’αλλοεθνείς’’ αφού και οι δύο’’ ζούν στον κόσμο τους’’, που καμία σχέση δεν έχει με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περίτρανη απόδειξη τούτου, αποτελούν οι προεκλογικές εξαπατήσεις και οι μετεκλογικές πράξεις και ανώμαλες προσγειώσεις των απλών, εύπιστων και δυστυχισμένων ψηφοφόρων.

  3. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ..ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως τελείωσε και με υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας

    Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα?
    Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.

    Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.
    Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.

    Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες του.
    Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
    ————————————————————————————–
    (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
    ————————————————————————————
    ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…

    *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια
    ===============================
    αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
    *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

    *Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου,
    οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.
    ———————————————————————————————————————————–
    *Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.

    • ΝΜαν. 22:26 19/01/2017

      ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ( ΜΕΣΩ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ) ..ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

      Είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι η »ευκαμψία» ορισμένων δικαστών συνεχίζεται όπως και επί Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες να συνεχίζουν να αμφιβάλλουν για την απόδοση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
      Οι εκάστοτε κυβερνώντες( Πλήν Γεωργίου Α. Παπανδρέου) φρόντιζαν για την έγκαιρη »ασυλία» τους και των ‘’ δικαστών »τους».
      Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα παρομοιάζει με τα …φίδια που δαγκώνουν μόνο τους »ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ» …
      Οι ΕΝΤΙΜΟΙ δικαστές συνήθως, είναι το »κόκκινο» πανί της εκάστοτε επιλεγμένης ηγεσίας.
      Είναι πλήθος τα παραδείγματα όπως περιγράφει ο έντιμος δικαστής Σωτήρης Μπάγιας που υπέστη την εκδικητική αποστροφή της τότε εισαγγελίας του ΑΠ και στο τέλος αθωώθηκε πανηγυρικά .
      Θα ‘’απαλλαγούν’’ λοιπόν, και οι ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ’’ του σκανδάλου ‘’Αστέρας Βουλιαγμένης’’ της Τράπεζας ‘’ΑΤΤΙΚΗ’’ και πλήθος άλλων… όπως απηλλάγησαν, ουσιαστικά ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ και οι πολιτικοί-ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ’’ ? του σκανδάλου των ‘’ΟΜΟΛΟΓΩΝ’’ ? και τόσων ακόμη σκανδάλων του ‘’σκανδαλοποιού’’ ανενεργού της Ραφήνας?
      *Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και κατά των υπευθύνων ΗΘΙΚΩΝ αυτουργών ( Παπάς και…ΣΙΑ )?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.