ΚΟΣΜΟΣ

Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ

Συνελήφθη ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη

Στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hürriyet γράφει ότι οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, συνελήφθη στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος, κατά 99%, είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την ώρα της σύλληψής του βρισκόταν με τον 4χρονο γιο του.

Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγείται στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί προκειμένου να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει πιθανούς συνεργάτες του.

Ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον γιο του.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Η αστυνομία έχει δώσει φωτογραφίες από τη σύλληψή του, στις οποίες το πρόσωπό του είναι εμφανώς χτυπημένο, ενώ σε μία άλλη φωτογραφία, τον πατούν με το κεφάλι στο πάτωμα.

Ο Ουζμπέκος εντοπίστηκε στο σπίτι ενός συνεργάτη (;) του από το Κιργιστάν.

Η σύζυγός του δήλωσε στα τουρκικά κανάλια ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τρομοκρατική δράση του συντρόφου της και ότι ενημερώθηκε για όλα τα γεγονότα από την τηλεόραση.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2017, ένας άνδρας με αυτόματο όπλο μπήκε στο κλαμπ Ρέινα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας συνολικά 39 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Η τουρκική αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ είχε βγει η φωτογραφία ενός πιθανού δράστη, ο οποίος τραβούσε βίντεο και έβγαζε φωτογραφίες πριν εξαπολύσει την επίθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.