Neo

Στηρίζει Αχτσιόγλου η γερμανίδα ομόλογός της

axtsioglou

Ένα από τα βασικά «αγκάθια» για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση παραμένει το θέμα των εργασιακών, αφού την ώρα που οι δανειστές ζητούν περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός ζητούν το… ακριβώς αντίθετο: κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έχει αρχίσει επαφές με ευρωπαίους ομολόγους της, ώστε να συγκροτήσει συμμαχίες ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Χθες, λοιπόν, η Έφη Αχτσιόγλου είχε έναν σημαντικό λόγο να χαίρεται: κατάφερε να αποσπάσει την στήριξη της γερμανίδας ομολόγου της, με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Η Έφη Αχτσιόγλου συνομίλησε τηλεφωνικά με την Andrea Nahles για 30 λεπτά και η γερμανίδα υπουργός Εργασίας εξέφρασε την στήριξή της στην θέση της ελληνικής κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, η γερμανίδα φέρεται να συμφώνησε ότι οι θέσεις του ΔΝΤ αποτελούν τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ενώ αναγνώρισε ότι στην Ευρώπη και στο κοινοτικό κεκτημένο οι συλλογικές διαπραγματεύσεις κατέχουν κομβική θέση και πρέπει να κατοχυρωθούν εκ νέου και στην Ελλάδα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NB 23:06 11/01/2017

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΗΓΕΣΙΑΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ…. !!!

  Γράφει ο Ν Βράχος

  Η Ελλάδα του σήμερα δεν ‘’έχει τη δύναμη’’ να πιστέψει στο αύριο. Το αύριο που υπόσχονται οι ‘’ΝΕΟ89ρηδες,Σαμαράς και Τσίπρας δεν πείθει κανέναν. Όλοι οι Έλληνες κάηκαν από τα ψέματα της αντιπολίτευσης των ανθρώπων του 2010-2011 που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία.
  Ποιος πιστεύει τον εγκληματία ‘’της διαφάνειας’’ Καραμανλή? ΚΑΝΕΙΣ.
  Ποιος πιστεύει τον αιμοβόρου παραμυθά Αντώνη? Κανείς !
  Ποιος πιστεύει τον Τσιπουροκαλόγερο ‘’θαυματοποιό’’ του Αλαβάνου ? Κανείς !
  Ποιος σιχαίνεται και αηδιάζει με τον Βαγγέλη? ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
  Ποιος γελάει με τον Πάνο?? Όλη η Ελλάδα!
  Ποιος μισεί και οργίζεται με τους χρυσοδολοφόνους ? ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  Μας σκότωσαν τα όνειρα και την ελπίδα οι δολοφόνοι της ευτυχίας μας.
  Ύστερα ήλθαν οι βάρβαροι του Αντώνη, του Αλέξη και λοιποί ηλίθιοι και πολιτικά απροσάρμοστοι…για να εφαρμόσουν τα αρχικά προγράμματα Παπανδρέου, αλλά δυστυχώς και άργησαν οι επίορκοι και ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ στα αφεντικά τους εφαρμόζοντας γενοκτονικές μεθόδους.
  Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
  Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας.
  Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
  Τον μοναδικό πολιτικό που θέλει και μπορεί, με την παγκόσμια προσωπικότητά του, τις γνώσεις του, τις γνωριμίες του και τις εμπειρίες του, από την άθλια συμπεριφορά όλων των υποταγμένων, να συμβάλει τα μέγιστα στην σωτηρία και την ανάπτυξη της πατρίδας μας, προκαλώντας και προσκαλώντας την παγκόσμια κοινότητα σε μια προσπάθεια σωτηρίας της πατρίδας μας.
  Ποιος άλλος μπορεί να μας σώσει από τον κατήφορο της υπανάπτυξης, της απόγνωσης και της διαφθοράς των τοκογλύφων ντόπιων και ξένων?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.