ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λος Άντζελες θα ανεγερθεί το Μουσείο Τζορτζ Λούκας

Η δύναμη τελικά ήταν με το μέρος του Λος Άντζελες.
Ο δημιουργός της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Stars Wars» Τζορτζ Λούκας και η ομάδα του αποφάσισαν ότι στο Λος Άντζελες θα εδρεύει το Μουσείο που θα παρουσιάζει το έργο του και θα φιλοξενήσει τη μεγάλη προσωπική συλλογή του που συνδέεται με την ιστορία του κινηματογράφου.
Το Μουσείο διεκδικούσαν δύο πόλεις της Καλιφόρνιας, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.
Τελικά οι εμπνευστές του πρότζεκτ ανακοίνωσαν ότι «μετά από τη δέουσα περίσκεψη» αποφάσισαν ότι το Μουσείο θα ανεγερθεί στο Exposition Park στο Λος Άντζελες στην περιοχή όπου εδρεύουν άλλα, πιο παραδοσιακά μουσεία, όπως το Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνιας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες.
Ο σκηνοθέτης του «Star Wars» προσπαθούσε εδώ και μία δεκαετία να δημιουργήσει το «Λούκας Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης», όπως θα ονομάζεται και γνωστοποίησε ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος το έργο με 1 δισ. δολ.
Στο Μουσείο θα στεγαστεί η προσωπική συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει 40.000 έργα ζωγραφικής, εικόνες και αντικείμενα, τα οποία συνδέονται με την επική διαστημική σειρά ταινιών.
Φανατικός συλλέκτης έργων τέχνης για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Λούκας δίνει στο μουσείο περίπου 10.000 έργα ζωγραφικής και εικονογραφήσεις που περιλαμβάνουν δεκάδες έργα του Νόρμαν Ρόκγουελς, του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Εντγκάρ Ντεγκά και του σύγχρονου Αμερικανού καλλιτέχνη Κιθ Χέρινγκ.
Στο μουσείο θα φιλοξενούνται περίπου 30.000 εκθέματα που αφορούν ταινίες, όπως τα storyboards και τα κοστούμια από τα φιλμ Ο «Μάγος του Οζ», «Καζαμπλάνκα» και φυσικά το Star Wars.
Ο Λούκας έχει δεσμούς και με τις δύο πόλεις που διεκδικούσαν το Μουσείο. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, η οποία βρίσκεται στην ίδια περιοχή όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο. Έχει ζήσει ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι σχολιάζοντας την ανακοίνωση της απόφασης ότι είπε ότι «το LA είναι το ιδανικό μέρος για την ανέγερση του Μουσείου Λούκας και ότι εκατομμύρια κατοίκων και επισκεπτών της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μία συλλογή για την τέχνη της αφήγησης, μία τέχνη που σημαίνει πολλά για την ιστορία και την κληρονομιά του Λος Άντζελες».

NBC

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.