ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση και με Μοσκοβισί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Τετ α τετ Τσακαλώτου - Σαπέν στο Παρίσι για τη β' αξιολόγηση

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, θα έχει σήμερα Τετάρτη στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 (τοπική ώρα), εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των επαφών για τις διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση.

Συνάντηση Ευκ. Τσακαλώτου - Π. Μοσκοβισί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ερωτηθείς για την ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως δεν υπάρχουν νεότερα, σημειώνοντας ωστόσο πως ο Έλληνας υπουργός θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες την Πέμπτη και θα συναντηθεί με τον επίτροπο Μοσκοβισί.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ‘’’ότι το ΔΝΤ ήρθε στην Ευρώπη επειδή οι Γερμανοί αλλά και οι Γάλλοι δεν γνώριζαν το πως και κυρίως δεν ήθελαν να βοηθήσουν τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης.’’
    ===================================

    Ιστορικές απαντήσεις από τον Τρισέ για το ποιος πραγματικά έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη

    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από εκείνες που προσέφυγαν στην Τρόικα όπου ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης πιστεύει δυο πράγματα που δεν ισχύουν:
    α) Ότι η χώρα προσέφυγε απευθείας στο ΔΝΤ, εξ’ ου και τα «IMF go home».
    β) Ότι η χώρα όχι μόνο προσέφυγε στο ΔΝΤ αλλά αυτό έγινε επειδή την κυβέρνησαν «προδότες».
    Για όποιον θέλει να ακούσει, ο Τρισέ χθες μίλησε και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη κι επανέλαβε για ακόμα μια φορά το προφανές, ότι το ΔΝΤ ήρθε στην Ευρώπη επειδή οι Γερμανοί αλλά και οι Γάλλοι δεν γνώριζαν το πως και κυρίως δεν ήθελαν να βοηθήσουν τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης.
    Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν τότε τόσο ισχυρή που κατάφερε να επιβάλει την παρουσία του ΔΝΤ και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία αλλά και…μεταγενέστερα στην Κύπρο, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!
    Εξάλλου, ακόμα κι αν «προδότες» έβαλαν και την Ιρλανδία στον μηχανισμό κι αν ακόμα το ΔΝΤ έκανε τόσα λάθη όσα τα ελληνικά κόμματα υποστηρίζουν, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί η Ιρλανδία ήδη κατάφερε να ξεμπερδέψει με το Μνημόνιο και δεν μετανιώνει καθόλου που μπήκε;

    Μήπως ψεκάζουν και τους Ιρλανδούς;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.