ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση θα δεχθεί και νέα μέτρα τους επόμενους μήνες

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην FREE SUNDAY, εκτιμά οτι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει εντός του Ιανουαρίου γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή δεν έχει καταλάβει ότι όσο πιο πίσω πάει την διαπραγμάτευση, τόσο σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση είναι η χώρα μας και τελικά στο τέλος αναγκάζεται να δεχθεί τα πάντα.

«Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα. Αυτό θα γίνει για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση θα δεχθεί και νέα μέτρα τους επόμενους μήνες. Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία», τονίζει.

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται τόσο στην κοινωνία όσο και στη Βουλή, καθώς οι πολίτες απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν μία εναλλακτική προοδευτική λύση μακριά από αυταπάτες και λαϊκισμούς.

«Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε τόσο την ενότητα όσο και την ανανέωση που αποτελούν τις προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματός μας. Και κυρίως να παρουσιάσουμε μία ξεκάθαρη προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας», επισημαίνει.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι απαιτείται ενότητα του ευρύτερου χώρου μακριά από αντιπαλότητες του παρελθόντος που δεν αφορούν το παρόν και το μέλλον και στέλνει μήνυμα ενότητας προς τα πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναπτύσσουν τη δική τους πρωτοβουλία.

«Κάθε κίνηση που συμβάλλει στην ενοποίηση όλου του χώρου είναι θετική και κάθε κίνηση που συμβάλλει στον κατακερματισμό του χώρου δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Ελπίζω να επικρατήσουν και σε αυτές τις κινήσεις εκείνες οι φωνές που μιλούν για ενότητα και όχι για νέο κατακερματισμό», αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.