Neo

Το «εθνικό μέτωπο» κατά των μέτρων και η «οπισθοδρόμηση»

«Εθνικό μέτωπο» κατά της νομοθέτησης μέτρων φέτος, που θα αφορούν το 2019, ζητά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Όλα τα κόμματα της χώρας, πρέπει να πουν Όχι στην απαίτηση για νομοθέτηση μέτρων από τώρα, για το 2019. Εθνικό μέτωπο κατά του παραλογισμού», αναφέρει επί λέξει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σε άλλη ανάρτησή του επικρίνει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ για την αντιμεταναστευτική πολιτική του: «Το μεγαλύτερο έθνος μεταναστών στην ιστορία, με το διάταγμα Τραμπ, κλείνει τα σύνορα του σε μετανάστες. Ζούμε καιρούς μεγάλης οπισθοδρόμησης», σχολιάζει ο Δ. Παπαδημούλης.  

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 18:01 29/01/2017

    ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΠΑΓΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    Επιχείρηση αρπαγής περιουσιών μέσω Δασικών Χαρτών
    Ζούμε σε μια χώρα – δάσος αλλά… χωρίς δένδρα!
    Του Χρίστου Κοτσωνή ,δημοσιογράφου,
    μέλους του ΔΣ, του Συλλόγου «ΕΥΝΟΜΙΑ» της Μάνης

    Δασικοί Χάρτες
    (…)Υπ’ αυτές τις συνθήκες, το κράτος αποφάσισε, αντί να προβαίνει σε μεμονωμένους χαρακτηρισμούς εκτάσεων, να το πράξει μαζικά δίκην εργολαβίας. Και ανέθεσε το έργο της σύνταξης των χαρτών σε ιδιώτες. Σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους ρεύμα, που η εργασία είναι τόσο δυσεύρετη όσο και ο χρυσός, που οι μισθοί έχουν πέσει στα τάρταρα, που η ανέχεια πλήττει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, αποφασίσθηκε νέο χαράτσωμα. Και μάλιστα πολύ άγριο προκειμένου να αποδείξει κάποιος ότι δεν είναι… συνεταίρος με το ελληνικό κράτος!
    **Αλλά ποιο κράτος;
    Αυτό που επί δεκαετίες, μετά τον Εμφύλιο, έζησε από τις εισροές συναλλάγματος των μεταναστών, τους οποίους το ίδιο είχε στείλει στο εξωτερικό (και το εσωτερικό μην ξεχνάμε), ερημώνοντας τα χωριά˙ αυτό που ποτέ δεν οργανώθηκε ώστε να έχει μια σοβαρή αγροτική πολιτική˙ που «πέρασε» πρόχειρα και ανοργάνωτα τον αγροτικό τομέα στην μηχανική καλλιέργεια, με αποτέλεσμα οι μικροί κλήροι να εγκαταλειφθούν από τους γέροντες που απέμειναν στα χωριά (κυρίως τις δεκαετίες ’60 -’90) και να λογγώσουν. Και όλα αυτά χωρίς να λαμβάνεται υπ” όψιν η αλλαγή των συνηθειών των ανθρώπων που από οικιακή οικονομία** μετατράπηκε σταδιακά σε σουπερμαρκετική.
    **Και σήμερα, με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών
    ========================================
    ουσιαστικά όλος ο νομός Μεσσηνίας παραμιλά, αφού τεράστιες καλλιεργημένες εκτάσεις εμφανίζονται (και χαρακτηρίζονται) ως δασικές. Οι ιδιοκτήτες πλέον καλούνται, θέλουν δεν θέλουν, ν’ αποδείξουν το αυτονόητο, βεβαίως καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα: για την ένσταση θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι 1 στρέμμα 45 ευρώ, μέχρι 5 στρέμματα 135 ευρώ, μέχρι 20 στρέμματα 450 ευρώ, μέχρι 100 στρέμματα 900 ευρώ, μέχρι 300 στρέμματα 1.800 ευρώ και από 301 στρέμματα και πάνω 3.600 ευρώ. Και δεν είναι μόνον αυτό: καλούνται να συντάξουν τοπογραφικά, αφού το σύστημα απαιτεί συντεταγμένες και, φυσικά, να πληρώσουν και τον δικηγόρο που θα χειριστεί την υπόθεσή τους!
    *Αλήθεια, πόσοι συμπατριώτες μας έχουν τους πόρους να χρηματοδοτήσουν το νέο χαράτσωμα για να σώσουν την περιουσία τους από τις αρπακτικές διαθέσεις του ελληνικού κράτους;

    *Οι Δασικές υπηρεσίες ξεκίνησαν την «εργολαβία» των χαρτών έχοντας ως αφετηρία μια σαθρή και επιστημονικά μη απολύτως έγκυρη βάση δεδομένων: τις αεροφωτογραφίες των Άγγλων του 1945. Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι καλλιεργούσαν κατά την διάρκεια της Κατοχής και λίγο μετά με τα εμφύλια πάθη σε έξαρση; Μια ματιά στην Ιστορία δεν θα έβλαπτε…
    *Επίσης, χρησιμοποιούν τις αεροφωτογραφίες του 1960, όταν ολόκληρη η χώρα μετανάστευε και οι αγρότες εγκατέλειπαν την ύπαιθρο αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής στο εξωτερικό, στην Αττική και τις πρωτεύουσες των νομών.

    **Δεν γνωρίζω, εκτός από την εισπρακτική λογική,
    τι άλλο μπορεί να επικρατεί στον νου των ανθρώπων που σκέφτηκαν την «εργολαβία» των Δασικών Χαρτών.
    *Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν αυτά που λέει και σκέπτεται η κοινωνία. Καλό θα είναι να την αφουγκραστούν και να αναζητήσουν πιο ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή προσέγγιση επί του ζητήματος. Εύχομαι, έστω και την ύστατη ώρα, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ν’ αντιληφθούν το εγκληματικό λάθος και να το διορθώσουν.
    *Εκτός κι αν θέλουν να συγκεντρώσει το κράτος μεγάλο μέρος γης υπό μορφήν «δασικών εκτάσεων», για να το παρουσιάζουν στους δανειστές προς εκποίηση. Ή σκέπτονται μόνιμη εγκατάσταση νεοφερμένων προσφύγων που θα χρειαστούν εκτάσεις…
    **Διότι διαψεύδονται ότι προστατεύουν το περιβάλλον,
    =======================================
    αφού έχουν σε ισχύ νόμο που επιτρέπει την αποψίλωση – καταστροφή της αυτοφυούς βλάστησης (όπως στην περίπτωση της «Ελληνικός Χρυσός») για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών κ.λπ.
    *Τέλος, καλό θα είναι να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι το δέσιμο των ανθρώπων με τη γη, συνοδευόμενο από παιδεία και συνεπώς πολιτισμένη συμπεριφορά του κράτους, δημιουργεί σοβαρούς πατριώτες και όχι αρπακόλλα αεριτζήδες – απάτριδες…
    *Το Έπος του ’40 το φιλοτέχνησαν άνθρωποι της γης
    και όχι έμμισθοι, επιδοτούμενοι και «γκόλντεν μπόις». Εκτός κι αν κάποιοι επιθυμούν να μετατραπούν οι Έλληνες μόνο σε δυστυχή φορολογικά υποζύγια χωρίς αναφορά σε πατρώα γη…
    ΥΓ. Από τα γεγονότα επιβεβαιώνεται πόσο μπροστά έβλεπε ο Σύλλογος «Η Ευνομία» που αγωνίστηκε επί
    —————————————————————————————————
    δεκαετία για την μανιάτικη γη. Τότε που μερικοί έλεγαν ότι τα μέλη της «θέλουν να φάνε δασικές εκτάσεις»… Σήμερα «το κακό» πλήττει τους πάντες.
    * Δεν είναι πολύ άδικο για τους αγωνιστές που απελευθέρωσαν μια πατρίδα αυτή ν” αναγνωρίζει το δίκαιο του κατακτητή τους;
    **Η ελληνική οικιακή οικονομία χρησιμοποιούσε την αυτοφυή βλάστηση επί της ουσίας ω ς καλλιέργεια και γι” αυτό ποτέ δεν προσπαθούσε να την εξαφανίσει

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.