ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο των ελληνοκυπριακών εφημερίδων

Το Κυπριακό, το εδαφικό και οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών κυριαρχούν στην ειδησεογραφία των σημερινών ελληνοκυπριακών εφημερίδων ενόψει της τριήμερης συνάντησης της ομάδας των τεχνοκρατών ( Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής) για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η σύσταση της οποίας αποφασίστηκε την περασμένη βδομάδα στην διάσκεψη της Γενεύης.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του έχει τίτλο «Πόλεμος με τους χάρτες» και γράφει ότι προ διμήνου, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Ακιντζί για τις σκληρές του θέσεις για Μόρφου και Κόκκινα. Σε άλλο θέμα επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέϊ Λασβρόφ, ότι «κάποιοι μπλόκαραν» τη συμμετοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη της Γενεύης. Επίσης γράφει ότι έρχεται το πλοίο που δώρισε το Ομάν για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ.

«Η ΧΑΡΑΥΓΗ»: « Ξεκινούν οι συζητήσεις τεχνοκρατών στο Μον Πελερέν».

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ»: «Η ώρα των τεχνοκρατών. Στο Μον Πελερέν μεταφέρεται το σκηνικό από σήμερα. - Έκκληση Αναστασιάδη για ανακωχή και ενότητα

«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Εντατικό τριήμερο για τις εγγυήσεις. Καταγραφή θέσεων στα ερωτήματα των Ηνωμένων Εθνών. Παραμένει ο στόχος για επάνοδο στη Γενεύη. - «Νέο συνέδριο ΑΚΕΛ ενόψει δημοψηφίσματος. Ξεκαθάρισμα από Άντρο Κυπριανού».

«Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ» κάνει λόγο ότι «στα ρηχά» οι προσδοκίες στο Μον Πελερέν. Ξεκινά σήμερα η διερευνητική συνάντηση των τεχνοκρατών για την ασφάλεια» - Νίκος Κοτζιάς: «Με κτυπούν για να δώσουν άλλοθι στην Τουρκία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.