AUTO - MOTO

Toyota

Βράβευση της Toyota στην τελετή Απονομής των Environmental Awards 2016

Σε μία ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για 4η χρονιά φέτος, η τελετή απονομής των Environmental Awards 2016, που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε η Boussias Communications.

Περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων παρακολούθησαν την απονομή βραβείων στις καλύτερες πρακτικές της χώρας για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφορία, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω αδιάβλητης διαδικασίας, από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή επιστημόνων και experts σε θέματα περιβάλλοντος.

Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications και παρουσίασε η δημοσιογράφος Αθηναΐδα Νέγκα.

Η Τoyota Ελλάς στην συγκεκριμένη διοργάνωση είχε την χαρά και τιμή να λάβει δύο σημαντικά βραβεία για τις πρωτοβουλίες της, που συνεισφέρουν και υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, αναδεικνύοντας παράλληλα τη συνεισφορά της στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, η Toyota κατέκτησε δυο βραβεία:

Βραβείο GOLD στην ενότητα Human Environment στην κατηγορία Sustainable Product or Service

Το βραβείο αυτό απευθύνεται στις επιχειρήσεις που έχουν επιτύχει να αναπτύξουν και να παράγουν καινοτόμα, αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, διαδικασίες, εφαρμογές ή υπηρεσίες, εφαρμόζοντας τις ενδεδειγμένες πρακτικές ή τεχνολογίες (μείωση της χρήσης πρώτων υλών, ορθολογική διαχείριση ενέργειας, ΤΠΕ, υπεύθυνη χρήση προϊόντων/αγαθών, βιώσιμη διαχείριση της αλυσίδας αξίας).

Βραβείο BRONZE στη ενότητα Resourcse Sustainability Industry στην κατηγορία Sustainable Energy Intensive Industry

Tο βραβείο αυτό απευθύνεται στις επιχειρήσεις της ενεργοβόρου βιομηχανίας, που έχουν εφαρμόσει τεχνολογικές λύσεις / πρακτικές και μεθόδους παραγωγής / συμπαραγωγής, οι οποίες επιτυγχάνουν μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και των εκπεμπόμενων ρύπων ή τη βέλτιστη αξιοποίηση των πρώτων υλών / φυσικών πόρων που χρησιμοποιούν.

Επίσης, συμμετοχή από επιχειρήσεις του κλάδου που έχουν υλοποιήσει επιτυχημένες πρακτικές επικοινωνίας για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Η Κριτική Επιτροπή του Θεσμού "Εnvironmental Awards 2016" αποτελείται από κορυφαίους εμπειρογνώμονες του χώρου και στελέχη που διαθέτουν σημαντική εμπειρία και γνώση, ενώ από την πλευρά της Toyota Ελλάς, ο κ. Χρήστος Βόντας (στη φωτό), Network Director και η κα Κλ. Χατζηγιάννη, Press Relations Manager, είχαν τη χαρά να παραλάβουν τα βραβεία της εταιρείας.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Δρ Κάτια Λαζαρίδη, Αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Καθηγήτρια, Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένης Οικονομίας, μεταξύ άλλων ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία της «… Τα Βραβεία απονέμονται σε αυτούς που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης περιβαλλοντικών προτύπων και έχουν δεσμευτεί ως προς κάποιους διαρκείς και φιλόδοξους στόχους για μελλοντική περιβαλλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα Βραβεία στοχεύουν να δημιουργήσουν συνθήκες ευγενούς συναγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων με σκοπό την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, καθώς επίσης να αναδείξουν την κοινωνική συνεισφορά επιχειρήσεων, οργανώσεων, ατόμων, στην υλοποίηση δράσεων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση…».

Ο κ. Χρήστος Βόντας, Network Director κατά την τελετή βράβευσης τόνισε επίσης χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστούμε πολύ την Κριτική Επιτροπή καθώς και την Boussias Communications για την διοργάνωση των Environmental Awards 2016, αφού μέσα απ’ αυτήν την διοργάνωση, αναδεικνύονται εταιρείες, που φροντίζουν για το υγιές περιβάλλον και συμβάλλουν στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Το ‘"επίτευγμα" Toyota Mirai, που αφορά σε ένα όχημα κυψελών υδρογόνου καυσίμου, αποτελεί μια ακόμα πρωτοποριακή τεχνολογία. Μέσα απ' αυτήν την τεχνολογία, η Toyota, επιβεβαιώνει και πάλι, την μακροχρόνια αφοσίωσή της στην ασφαλή και πρακτική μετακίνηση, δημιουργώντας το απόλυτο οικολογικό αυτοκίνητο που δεν εκπέμπει τίποτε άλλο, παρά μόνο ένα ποτήρι καθαρού νερού.

Η συμβολή στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων αποτελεί προτεραιότητα για την Toyota.

Πιστεύοντας ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να έχουν πραγματικά θετικό αποτύπωμα μόνο μέσα από ευρεία χρήση, η Toyota έχει ήδη ενθαρρύνει την υιοθέτηση των υβριδικών οχημάτων μαζικής παραγωγής στις αγορές όλου του κόσμου.

Σήμερα, πάνω από 9 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα Τoyota κυκλοφορούν στους δρόμους του πλανήτη, ενώ επεκτείνεται ακόμα περισσότερο την υβριδική γκάμα των μοντέλων μας με στόχο να φτάσουμε τις αθροιστικές πωλήσεις των 15 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το 2020.

Αναμφισβήτητα, στόχος μας είναι να παραδώσουμε μια βιώσιμη κοινωνία αντάξια των ευθυνών μας, και όχι μια κοινωνία με ημερομηνία λήξεως».

Πηγή: autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.