ΚΟΣΜΟΣ

Aπεργιακή κινητοποίηση και στην British Airways

Βρετανία: Απεργούν οι σιδηροδρομικοί της Southern

Συνεχίζονται σήμερα τα προβλήματα στις μεταφορές στη Βρετανία, την επομένη της απεργίας στο μετρό του Λονδίνου, με μια απεργιακή κινητοποίηση στην British Airways και μια νέα κινητοποίηση των σιδηροδρομικών της Southern Railway.

H British Airways χρειάστηκε να ακυρώσει περίπου πενήντα πτήσεις στο Χίθροου αλλά διαβεβαίωσε πως όλοι οι επιβάτες μπορούν να φθάσουν στον προορισμό τους με άλλα αεροπλάνα νωρίτερα ή αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα μέρος του ιπτάμενου προσωπικού της βρετανικής εταιρίας πραγματοποιεί απεργία την Τρίτη (σήμερα) και την Τετάρτη λόγω μιας διένεξης για τις αποδοχές των νεοπροσλαμβανόμενων από το 2010.

Το συνδικάτο Unite καταγγέλλει πως όλα τα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού που προσελήφθησαν από τότε αρχίζουν με έναν ετήσιο μισθό που έχει καθοριστεί στις 12.000 λίρες (14.000 ευρώ) στον οποίο προστίθεται το ποσό των τριών λιρών ανά ώρα για κάθε πραγματοποιηθείσα πτήση.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, οι συνθήκες είναι τόσο ασύμφορες ώστε «ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων είναι υποχρεωμένοι να έχουν και δεύτερη δουλειά».

Η απεργία στη Southern Railway, σιδηροδρομική εταιρία που συνδέει τη νότια και νοτιοανατολική Αγγλία με το Λονδίνο, είχε πιο σημαντικές επιπτώσεις, καθώς τα δρομολόγιά της χρησιμοποιούν καθημερινά 300.000 άνθρωποι.

Πρακτικά κανένα από τα 2.000 τρένα δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σήμερα, αύριο και την Παρασκευή. Οι υπάλληλοι της Southern διαμαρτύρονται για τη βούληση της διεύθυνσης να αναθέσει στους οδηγούς το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών των συρμών, λειτουργία την οποία μέχρι τώρα επιτελούσε ένας δεύτερος υπάλληλος.

Η διένεξη είχε οδηγήσει σε πολλές απεργίες το 2016. Άλλες τρεις ημέρες κινητοποιήσεων προβλέπονται για τις 24, 25 και 27 Ιανουαρίου.

Η εταιρία δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν καταργήσεις θέσεων εργασίας και ότι ο δεύτερος υπάλληλος θα παραμείνει στο τρένο. Όμως τα συνδικάτα υποστηρίζουν πως αυτή η μεταρρύθμιση θα βλάψει την ασφάλεια των επιβατών και φοβούνται καταργήσεις θέσεων μεσοπρόθεσμα.

Χιλιάδες Λονδρέζοι επηρεάστηκαν χθες από μια νέα απεργία στο μετρό, λόγω μιας διένεξης για την κατάργηση θέσεων και εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, η οποία προβλέπεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.