ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο LSE

Χρειαζόμαστε την Παγκόσμια Τράπεζα και όχι το ΔΝΤ

Η Ελλάδα χρειάζεται την Παγκόσμια Τράπεζα και όχι το ΔΝΤ. Αυτό το μήνυμα στέλνει σήμερα, μετά από επτά χρόνια κρίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση στο London School of Economics, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι τόσο σοβαρή που θα έπρεπε να στραφεί στην Παγκόσμια Τράπεζα για βοήθεια και όχι στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Telegraph, o κ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε πως τα οικονομικά και οι θεσμοί της Ελλάδας είναι τόσο αδύναμοι που η χώρα έχει ανάγκη από μια βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Υποστήριξε εξάλλου πως εκτός από τις προσπάθειες διασώσεων, η Ελλάδα δέχεται εντολές για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τον τρόπο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. «Γνωρίζω πως δεν είναι πολιτικά ορθό να το λέω, όμως η Ελλάδα είναι περισσότερο περίπτωση για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το ΔΝΤ. Χρειάζεται σοβαρή στήριξη μεταρρύθμιση των θεσμών της. Όχι μόνο την task force που ήρθε να μας βοηθήσει, όχι μόνο την πολύ καλή τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ, αλλά μια πολύ πιο μακροπρόθεσμη θεσμική μεταρρύθμιση για να μπορέσει να τα υλοποιήσει όλα αυτά», είπε.
«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβει η τρόικα το μέγεθος της αδυναμίας της Ελλάδας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις», σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου, την ώρα που το ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμες οικονομικές κρίσεις.
Αναφερόμενος, τέλος, στον ‘πολιτικό κυνισμό’ της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου υποστήριξε ότι στην χώρα μας εκλέγονται κόμματα με ιδεολογίες και προγράμματα αντίθετα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, για αυτό και μετά πρέπει να δείξουν στους πολίτες πως ό,τι κάνουν το κάνουν μόνο λόγω της πίεσης που δέχονται από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.