ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική κατάσταση στην Αλόννησο -Ζητούν απεγνωσμένα γιατρό

alonisos

Απο την πλευρά του ο δήμος απέστειλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνα 9,84 απεύθυνε έκκληση στους υπευθύνους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους δίνοντας τέλος στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το νησί.

«Η κατάσταση στο νησί είναι πλέον τραγική, έχουμε μείνει με μία αγροτική γιατρό σε ένα νησί 2.700 κατοίκων από τους οποίους, 300 παιδιά, στα μέσα του χειμώνα, με αποκλεισμούς, κακοκαιρία κλπ. Ένας άνθρωπος που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και 30 μέρες τον μήνα, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού», σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84.

«Η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ζωή και την υγεία των κατοίκων. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν σταλεί πολλές επιστολές στους αρμόδιους Υπουργούς , έχουν γίνει πολλές συναντήσεις στα υπουργεία, δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εμείς οι κάτοικοι της Αλοννήσου απλά ζητάμε τα αυτονόητα. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια και αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη» και καταλήγει «πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν, οι κάτοικοι δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, αν δεν μπορεί η πολιτεία να μας παρέχει υγειονομική περίθαλψη, να μας το πουν να το ξέρουμε να δούμε τι θα κάνουμε από μόνοι μας», κατέληξε ο δήμαρχος στην παρέμβασή του.

Η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σήμερα είναι η εξής:
• (1) Ιατρός Γενικής Ιατρικής (Διευθυντής) – Κενή από την 1/1/2014
• (2) Αγροτικοί Ιατροί Μια κενή από τις 22/10/2016
• (1) Παιδίατρος – Παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2013
• (1) Οδοντίατρος – Παραμένει κενή από 2/01/2012
• (1) Παρασκευαστής – Παραμένει κενή από τις 31/1/2013
• (1) Μαία – Παραμένει κενή εδώ και πολλά χρόνια .
• (1) Νοσηλεύτρια – Η θέση είναι κενή από τις 23/12/2016.
• (1) Χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος. Προσλήφθηκε χειριστής τον Ιούλιο του 2014 , παρατάθηκε η σύμβασή του μέχρι το Ιούλιο του 2015 νέα παράταση για το 2016 και νέα παράταση μέχρι τον Ιούλιο του 2017.
• (1) Οδηγός ασθενοφόρου – είναι καλυμμένη. Χρειάζεται και δεύτερος εποχικός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.