ΚΟΣΜΟΣ

Βολές από τον πρώην ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων

Αιχμές Μακέιν για Τραμπ: Οι δικτάτορες ξεκινούν με καταστολή της ελευθερίας του Τύπου

Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, υπερασπιζόμενος τα μέσα ενημέρωσης μετά την τελευταία επίθεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον τους, προειδοποίησε πως η φίμωση του ελεύθερου Τύπου είναι ο τρόπος με τον οποίο «αρχίζουν οι δικτάτορες».  

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αριζόνα, συχνός επικριτής του Τραμπ, απάντησε με τη δήλωση αυτή σ' ένα μήνυμα του Τραμπ στο Twitter, στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι είναι «ο εχθρός του αμερικανικού λαού».

Η διεθνής τάξη, που εγκαθιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οικοδομήθηκε εν μέρει πάνω σ' έναν ελεύθερο Τύπο, δήλωσε ο Μακέιν σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC. Το απόσπασμα δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τη μετάδοση ολόκληρης της συνέντευξης σήμερα το πρωί.

«Μισώ τον Τύπο. Μισώ ειδικά εσάς», είπε στον δημοσιογράφο Τσακ Τοντ μιλώντας από τη διεθνή διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια. «Όμως το γεγονός είναι ότι σας χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε έναν ελεύθερο Τύπο. Πρέπει να τον έχουμε. Είναι ζωτικής σημασίας».

«Αν θέλεις να διαφυλάξεις --μιλώ πολύ σοβαρά τώρα-- αν θέλεις να διαφυλάξεις τη δημοκρατία όπως τη ξέρουμε, πρέπει να έχεις έναν ελεύθερο και μερικές φορές αντίπαλο Τύπο. Και χωρίς αυτόν, φοβάμαι ότι εν καιρώ θα χάσουμε πάρα πολλά από τις ατομικές ελευθερίες μας. Έτσι αρχίζουν οι δικτάτορες», δήλωσε ο Μακέιν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.