ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαδικασίες του Κινήματος σε Αγρίνιο και Πάτρα ο Ελενόπουλος

Εθνική συνεννόηση για να βγούμε από την κρίση

elenopoulos

Τους στόχους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μέσα και από την συμπόρευσή του με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έθεσε, μιλώντας τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στην Πάτρα, σε εκδηλώσεις των οργανώσεων του κόμματος, ο Γιώργος Ελενόπουλος. «Οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να ισχυροποιηθούν και να προχωρήσουν σε εθνική συνεννόηση, η οποία είναι απαραίτητη για μία βιώσιμη επόμενη μέρα», δήλωσε, ασκώντας παράλληλα διμέτωπη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το σημερινό αδιέξοδο και τονίζοντας με νόημα πως τα συμφέροντα που στήριζαν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τώρα στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα…

«Δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν αποδείξει ότι είναι μέρος του προβλήματος», είπε κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων ότι προέταξαν το στενό κομματικό τους συμφέρον και οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα, τα οποία πληρώνουν με εκατοντάδες δις ευρώ οι πολίτες. Αντίθετα, υποστήριξε ότι «ο προοδευτικός χώρος είναι μέρος της λύσης του ελληνικού προβλήματος και το απέδειξε προτάσσοντας το εθνικό έναντι του κομματικού συμφέροντος». Θύμισε βεβαίως ότι ο χώρος το πλήρωσε, «μέσα στο αρρωστημένο περιβάλλον των ψευδών και των μύθων που διαμόρφωσαν δυνάμεις ασυνείδητες», αλλά και τόνισε ότι παρέμεινε συνεπής στις αρχές και τις αξίες του, καθώς και στον ιστορικό του χώρο.

Υπερασπιζόμενος την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, ο συντονιστής του Κινήματος τόνισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να ισχυροποιηθούν, προκειμένου να μπορέσουν να επιβάλουν την ‘εθνικά αναγκαία’ συνεννόηση μεταξύ πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. «Εθνική συνεννόηση για να βγούμε από την κρίση και να οδηγηθούμε σε μία βιώσιμη επόμενη μέρα», όπως είπε, κάνοντας λόγο για μία μέρα απαλλαγμένη από τις κακοδαιμονίες του πελατειακού πολιτικοοικονομικού συστήματος, το οποίο κρατά τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε ομηρία και συνεχίζει να παράγει αδικίες και ανισότητες. «Στρατηγικός μας στόχος, παραμένει πάντα η αλλαγή της χώρας και η διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική, από όποιον και αν αυτή εκφράζεται», είπε, για αυτό και «έχουμε χρέος να συγκροτήσουμε μια πλειοψηφική προοδευτική πολιτική και κοινωνική συμμαχία, που να εργαστεί για το μέλλον των Ελλήνων και της χώρας, και με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών».

Στο ίδιο πλαίσιο, έθεσε ως σκοπό την ενίσχυση της δράσης του Κινήματος στην κοινωνία, ώστε αυτό με την σειρά του να ισχυροποιηθεί και να συμβάλει στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ». Υποστήριξε εξάλλου ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, χωρίς πολιτική πρόταση, χωρίς σχέδιο, μόνο με την αντιμνημονιακή τους ρητορική, έφεραν τους Έλληνες και τη χώρα σε αδιέξοδο, και επέβαλαν σκληρά μέτρα που πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες». Αντίθετα, θύμισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, προέταξε το εθνικό συμφέρον και το εθνικό καθήκον και γι’ αυτό λοιδορήθηκε από αυτούς που έγιναν στη συνέχεια οι πιο μνημονιακοί. «Όταν δεν έχεις πρόταση, σύρεσαι σε αυτά που σου επιβάλλουν, και γίνεσαι εσύ ο πιο μνημονιακός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. N Μαν. 12:20 16/02/2017

  Παραιτήσου επί τέλους κύριε Τσίπρα και διώξε τους ακροδεξιούς τραμπούκους…

  *Οι στιγμές και οι ευθύνες είναι ιστορικές και μοναδικές για την πατρίδα μας.
  Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ζει ακόμη στη μνήμη πολλών, αλλά δυστυχώς έχει ριζώσει στη ψυχή σας που είναι γεμάτη μίσος για εκδίκηση
  *Ποιος είσαι και πως βρέθηκες σε αυτή τη θέση?
  *Είναι αλήθεια ότι είσαι ο άνθρωπος, που δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή ζωή, τη ζωή του μέσου Έλληνα, τη ζωή ανθρώπων του μεροκάματου και του έντιμου ιδρώτα?
  *Πως ‘’έγινες’’ αριστερίζων, από αντίδραση στα πολλά και εύκολα εκατομμύρια, που απέκτησε ο πατέρας σου από την χουντοσυνεργασία και την παραεκκλησιαστική θρησκοληψία, των πτωχών και απελπισμένων θρησκόληπτων?
  *Δεν έχεις δουλέψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ! στην ψεύτικη και επιτηδευμένη ζωή σου, σαν γιος εκατομμυριούχου συνεργάτη της ‘’εθνοσωτηρίου’’ Απριλιανής κατάρας. Ένοιωσες ποτέ ,οργή, μίσος , αηδία για τα πολλά χρήματα που απέκτησε η οικογένειά σου από την εκμετάλλευση του δόγματος ‘’εξορίστων κομμουνιστών θυμάτων’’, σε πολλά νησιά και άλλους μαρτυρικούς τόπους, μιας ακόμη ελληνικής τραγωδίας?
  * Όταν δηλαδή εσείς ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΤΕ, οι άλλοι πραγματικοί σύντροφοι ‘’έπιναν ‘’ το αίμα τους ή το κάτουρό τους για να ξεδιψάσουν, και τα παιδιά πέθαιναν στις γωνιές του δρόμου νηστικά και κυνηγημένα από το χαφιεδότσουρμο !!!
  Κύριε Τσίπρα
  *Απορώ με το θράσος σου, για να μη πω για το μέγεθος της προδοσίας σου και της αναισθησίας σου, στον τίμιο αγώνα τόσων αγωνιστών, που πέθαναν για τις ιδέες τους και την Ελλάδα.
  *Τελικά ΕΧΟΥΝ δίκιο, όσοι υποστηρίζουν, ότι οι ηγεσίες της ‘’αριστεράς’’ ήταν πάντα πρακτορικά κελεύσματα του κεφαλαίου και του κατεστημένου.
  *Είσαστε, ένα αρρωστημένο συνονθύλευμα που ΠΡΕΠΕΙ τάχιστα να σας εκδιώξουμε πριν ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΞΑΝΑ την πατρίδα μας.
  Ντροπή σας απάτριδες σταλινοπροβοκάτορες.

 2. NMan. 12:06 16/02/2017

  ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΛΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  Αθεοι και απάτριδες κουκουλοφόροι και μη, μπολσεβίκοι, από κοινού με το δεξιό χαβιεδότσουρμο, προσέβαλαν ιερά και όσια και για πρώτη φορά ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση.

  Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση

  Αποχώρησε ενοχλημένος Κ. Παπούλιας
  Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

  • Γ. Παπανδρέου: Λέμε ένα μεγάλο «όχι» στις εξαρτήσεις 28/10/2011
  • K. Παπούλιας: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; 28/10/2011
  • Η ανακοίνωση της αστυνομίας 28/10/2011 18:21
  • Reuters: Διαμαρτυρίες και ματαιώσεις παρελάσεων στην Ελλάδα
  • 28/10/2011

  Διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.
  Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε από το χώρο της παρέλασης εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του.
  Κ. Παπούλιας: Ντροπή τους…
  Κ. Παπούλιας: Ντροπή τους…
  «Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα »Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη», πρόσθεσε.
  Γιαουρτοκαταπέλτη είχαν ετοιμάσει για τη »μάχη» εναντίον των »επισήμων»
  Μια πολεμική πολιορκητική μηχανή
  με βεληνεκές που μπορεί να στείλει ένα γιαούρτι από σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης, κατευθείαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, ανακαλύφθηκε παραμονές της κρίσιμης παρέλασης
  *Καταιγίδα γιαουρτιών με τη βοήθεια ρωμαϊκού καταπέλτη, ετοίμαζαν για την ημέρα της παρέλασης, οι γνωστοί-άγνωστοι, που όπως φαίνεται θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσουν από αέρος, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και… τον έλεγχο στα σημεία προσέγγισης της παρέλασης.
  *Μονάδες της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, ανακάλυψαν ένα καταπέλτη έτοιμο για χρήση, κρυμμένο μέσα στους θάμνους της πλατείας.
  *Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν κρυμμένα 30 γιαούρτια.
  *Μέσα στα γιαούρτια, βρίσκοταν ασύρματες μικροκάμερες, ώστε να καταγράψουν τις αντιδράσεις των επισήμων καθώς θα έβλεπαν τον κεσέ να να πλησιάζει, προκειμένου να ανέβουν μετά στο youtube.

  ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

 3. N Man. 12:02 16/02/2017

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ …ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

  Ο Σαμαράς δεν ψηφίζει μέτρα και νέο μνημόνιο – όχι σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!
  Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δήλωσαν πριν από λίγο:
  – Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση αν την πάνε στην Βουλή μαζί με τα μέτρα.
  – Η ΝΔ θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση μόνο αν πάει στην Βουλή χωρίς μέτρα και νέα μνημόνια
  – Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση με την διαδικασία των 180 επειδή αυτό σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
  Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

  ΟΥΤΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ …ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  *Όπως απεδείχθη, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ‘’συνδιαλέγονται’’ από κοινού για το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ‘’αριστεράς’’ ενθυμούμενοι ο καθένας χωριστά τα όσα υποσχόταν και ‘’εταζε’’ ο Αλέξης στον λαό μέχρι να τον εξαπατήσει και να του κλέψει την ψήφο.
  *Ενας κοινός πολιτικός ψεύτης και συκοφάντης είναι ο Αλέξης , όπως είναι και ο συνεργάτης του ακροδεξιός καΜένος εντελώς.
  *Απέδειξαν , επί ΟΚΤΩ μήνες την αυθύπαρκτη ανικανότητά τους , την σπατάλη τους και την επικίνδυνη ‘’επένδυση’’ να παραμείνουν στην εξουσία σαν άλλοι ..Καλλιγούλες.
  *Αλήθεια, υπάρχει κανείς που έχει εμπιστοσύνη στους ‘’αντιμνημονιακούς’’ συναδέλφους του Αντώνη?
  *Η κατάντια των τραπεζών είναι ΔΕΙΓΜΑ γραφής του ειδικού βάρους των ακροδεξιο-αριστερών.
  *Η κατάντια της οικονομίας αντικατοπτρίζεται στα τρομαγμένα βλέμματα των μανάδων που κοιτούν με απόγνωση, το αβέβαιο ‘’αύριο’’ μιας χώρας, που ‘’κυβερνιέται ‘’ σήμερα, από καΜένους μπολσεβίκους χουντόφρονες.

 4. Μιλάμε για ΕΣΜΟ!!!
  «το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα»
  Αυτοί είναι μερικοί από τους ‘’πατριώτες’’ που τότε κατηγορούσαν τον Παπανδρέου για παραποίηση του ελλείμματος και σήμερα, παρουσιάζονται σαν..θλιμένοι συγγενείς !
  *Εγώ απορώ γιατί ο εισαγγελέας δεν αρκέστηκε μόνο στην κατάθεση της Βούλτεψη.
  Δεν χρειαζόταν άλλος μάρτυρας.
  *Μου αρέσει όμως ένα πράγμα. Ότι ξεμπροστιάστηκαν.
  *Αν παρατηρήσετε, το πάνελ των «μαρτύρων» αντιπροσωπεύει όλο το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα που συγκρούστηκε με τον Παπανδρέου:
  *από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη τον Φαήλο, τον Τράγκα,τον Ιγνατίου
  *από τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου, και τη Βούλτεψη,
  *από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά, και τον Τέρενς
  *από τα «Επίκαιρα» μέχρι την «Αυριανή» και τη «Δημοκρατία»,
  *από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα
  * και από τον Μίκη μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.
  Ένας λαός που υπέφερε και υποφέρει ΤΟΣΑ! από μία κλίκα του κατεστημένου και δεν έχει το θάρρος να ομολογήσει και να διορθώσει τα λάθη του, είναι λαός καταδικασμένος να σύρεται πίσω από το ..κάρο της ντόπιας και διεθνούς ολιγαρχίας, ένας λαός που προσβάλλεται ασύστολα και δεν αντιδρά, ένας λαός χωρίς φιλότιμο που ‘’φέρει’’ ακόμη στο DNA του, τα ανομολόγητα μιας πολύχρονης σουλτανικής και κοτζαμπάσικης υποταγής και αφελληνισμού.
  Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.