Neo

Ευγνώμονες εργαζόμενοι, χωρίς «εργολάβους»

Στη Μεσσηνία περιόδευσε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Στην περιοδεία του είχε και μία ευχάριστη στιγμή, όταν επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς εκεί συνάντησε ικανοποιημένους εργαζόμενους και κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με το καταγραφόμενο στις δημοσκοπήσεις. Κι αυτό διότι τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής υποδέχθηκαν εργαζόμενοι που έως πρότινος εργάζονταν σε εργολάβους, αλλά πλέον έχουν προσληφθεί απευθείας από το νοσοκομείο. Ο Παππάς, άλλωστε, δημοσιοποίησε τη συνάντηση και μέσω των social media, δείχνοντας ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για το προσωπικό που ως πρότινος εργαζόταν σε εργολάβους δεν αποτελεί μόνο πολιτική επιλογή, αλλά και επιλογή… εξοικονόμησης χρημάτων: «Με εργαζόμενους που ως πρόσφατα εργάζονταν για εργολάβους. Πλέον, με τις νέες συμβάσεις, οι μισθοί τους διπλασιάστηκαν, ενώ το νοσοκομείο εξοικονόμησε 200 χιλιάδες ευρώ», έγραψε στο facebook ο Νίκος Παππάς, ενώ η φωτογραφία μαρτυρούσε το καλό κλίμα στη συνάντηση.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜαν. 13:27 16/02/2017

    Είναι τόσο άχρηστοι ή προετοιμάζουν ξανά εκλογές?
    Είναι άχρηστοι ή βιάζονται για εκλογές;

    Κάποιοι πιστεύουν ότι η μανία για εξουσία που διακατέχει τους κυβερνώντες, αποτελεί ταυτόχρονα και τη ντόπα τους, έτσι ώστε να σκέφτονται και να εφαρμόζουν αδιάκοπα, ευφυή σχέδια που θα τους διατηρήσουν στους θώκους τους.
    Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι οι πρωτοκλασάτοι Συριζαίοι, είναι κάτι αναρχοαριστεροί ανθέλληνες, που βρέθηκαν συμπτωματικά στην εξουσία και που θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν εκεί, με όπλα την πονηριά, το θράσος και την προπαγάνδα.
    Εγώ συμφωνώ με τους δεύτερους…
    Αν έχουμε εμείς δίκιο, τότε ο χρόνος που απομένει στο κωμικοτραγικό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τελειώνει. Από τη μία, η μερίδα του λαού που χόρταινε με «σανό», μειώνεται καθημερινά.
    Από την άλλη, αν είσαι αναξιοπρεπής, αμόρφωτος και θρασύς, δεν φτάνει μόνο η πονηριά για να διατηρηθείς στην κορυφή. Κάποια στιγμή, θα κάνεις λάθη!
    Λάθη σαν αυτά που έκαναν οι πολιτικοί «συναυτουργοί» του Καλογρίτσα, οι οποίοι μες στη βιασύνη τους να αδειοδοτήσουν άμεσα τον αγαπημένο δανειολήπτη της Τράπεζας Αττικής, πίστεψαν ότι τα δανεικά βοσκοτόπια θα περνούσαν απαρατήρητα κατά τον έλεγχο του «Πόθεν Έσχες» του εκλεκτού τους.
    Ήθελαν πάσει θυσία να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία -προτού καν αποφασίσει επί του ζητήματος το ΣτΕ- και πιθανώς θεώρησαν ότι εφόσον οι ίδιοι ήταν οι θεματοφύλακες της δημοπρασίας, η ακρίβεια (ή η αληθοφάνεια) των φακέλων ήταν κάτι που θα κρινόταν… υποκειμενικά.
    Δεν φαντάστηκαν όπως αποδείχθηκε, ότι το «Μίκυ Μάους» «Πόθεν Έσχες» του Καλογρίτσα θα μπορούσε εύκολα να διαρρεύσει στον Τύπο από εκείνους που έχοντας πρόσβαση στους φακέλους της Τράπεζας Αττικής (ή της Τραπέζης Ελλάδος!) γνώριζαν από πρώτο χέρι τι είχε -αλλά κυρίως τι ΔΕΝ είχε- ο συμπαθής υπερθεματιστής.
    Ομολογώ πάντως ότι έμεινα έκπληκτος από τη διεκπεραίωση του σχεδίου! Οι κυβερνώντες, δεν μας έχουν συνηθίσει σε οργανωτικά ολισθήματα κατά την ολοκλήρωση καθεστωτικών πρακτικών. Έγιναν ξαφνικά απρόσεκτοι, ανόητοι ή απλά βιάζονταν πολύ;
    Ένα λογικό σενάριο που μπορεί να δικαιολογήσει την παταγώδη τελικά αποτυχία του διαγωνισμού (που πιθανώς να ακυρωθεί) είναι η βιασύνη τους να στήσουν «βοθροκάναλο» που να προπαγανδίζει τα ψέματα του Τσίπρα και του Παππά ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για εκλογές.
    Κανένα άλλο λογικό σενάριο δεν μπορεί να εξηγήσει το σκάνδαλο Καλογρίτσα, δεδομένου ότι η βλακεία τους είναι αδύνατο να ξεπερνά το θράσος τους!

  2. Ψέματα και μόνο ψέματα

    Από τότε και επί σχεδόν ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας και οι βασικοί συντελεστές του θιάσου του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο , ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Παππάς έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ ψεύτικων υποσχέσεων, παραπληροφόρησης, κοροϊδίας και προπαγάνδας προκειμένου να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο.
    Κόκκινες γραμμές εξαγγέλλονταν πανηγυρικά και με στόμφο αλλά υποχωρούσαν τελικά στη «διαπραγμάτευση», υποσχέσεις και εξαγγελίες που εξαφανίζονταν, βαρύγδουπες προαναγγελίες για μάχες που δεν έγιναν ποτέ.
    Τι να πρωτοαναφερθεί:
    • Το υπερταμείο στο οποίο έχουν περάσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και που δήθεν ήταν μια τεράστια επιτυχία και θα ίσχυε για χρόνο ίσο με το πρόγραμμα, αλλά μετά ο χρόνος έγινε 99 χρόνια;
    • Τα capital controls που ήταν για λίγους μήνες, αλλά θα μείνουν για λίγα χρόνια και στραγγαλίζουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα;
    • Το ΕΚΑΣ που δεν θα κοβόταν ούτε κατά ένα ευρώ, αλλά τελικά ο Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι είχε χαθεί από τον Ιούλιο.
    • Οι συντάξεις -κύριες και επικουρικές- που επίσης δεν θα περικόπτονταν και από εκείνη τη στιγμή κόβονται σχεδόν κάθε μήνα και από λίγο με διάφορα τρικ.
    • Η φορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, το αφορολόγητο που δεν θα έπεφτε κάτω από τα 9.000 ευρώ και τώρα οδεύει ολοταχώς προς τα 5.000 ευρώ, η διαχείριση του προσφυγικού, η ανάπτυξη που θα ερχόταν από το Πάσχα, τα ισοδύναμα που ποτέ δεν βρέθηκαν και όταν βρέθηκαν ήταν απλώς περικοπές συντάξεων και αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων.
    • Και ακόμη μήπως να μιλήσουμε για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν από τα μικρόβια, για τη φτώχεια που συνεχώς εξαπλώνεται , για τις αυτοκτονίες που αυξάνονται αλλά πλέον -με ένα μαγικό τρόπο- δεν οφείλονται στο μνημόνιο και τη φτώχεια, για το ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση που πριν εφαρμοστεί έχει αποτύχει, για τη λαίλαπα πάνω σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για τους νέους άμεσους και έμμεσους φόρους που φέρνει ο προϋπολογισμός.
    Το χειρότερο για τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους πρωτεργάτες της Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο είναι ότι στην ψηφιακή εποχή που ζούμε όλα αυτά όχι μόνον είναι καταγεγραμμένα δημόσια αλλά και ότι η τεχνολογία έχει φροντίσει ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.