ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβουλευτής Πρασίνων: Δεν επιτρέπεται να συμπλέει ο Σόιμπλε με τους φορολογικούς παραδείσους

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό» το γεγονός ότι μια σειρά από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ των οποίων και η Γερμανία- μπλοκάρουν τη διαδικασία κατάρτισης μαύρης λίστας με τις χώρες των οποίων η νομοθεσία για τη φορολογία είναι προβληματική, είπε ο «πράσινος» ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ σε σημερινή του συνέντευξη στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF).

Κατά τον ευρωβουλευτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πράττει βέβαια περισσότερα κατά των φορολογικών παραδείσων και κατά της «επιθετικής» φοροαποφυγής μεγάλων επιχειρήσεων υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από οποιαδήποτε άλλη Επιτροπή στο παρελθόν, το πρόβλημα όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι μια σειρά από χώρες μπλοκάρουν αυτήν τη στιγμή τη διατύπωση των προγραμματισμένων κριτηρίων και των μέτρων για τη δημιουργία της μαύρης λίστας. Οι χώρες αυτές είναι πρωτίστως το Λουξεμβούργο, η Μ. Βρετανία και η Ιρλανδία, αλλά και η Γερμανία, ανέφερε ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

Πρόσθεσε δε πως ναι μεν η Κομισιόν έχει κάνει την πρόταση να υπάρξει διαφάνεια από τις μεγάλες εταιρείες ως προς τον τόπο και το ύψος των φόρων που καταβάλλουν, αλλά «σε αυτό το θέμα η Γερμανία είναι η χώρα εκείνη η οποία κυρίως μπλοκάρει την προσπάθεια», όπως είπε στο DLF.
Ο «πράσινος» ευρωβουλευτής επισήμανε επίσης το γεγονός ότι ο Σόιμπλε μιλάει διαφορετικά στη Γερμανία απ΄ ό,τι ενεργεί στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «ο Σόιμπλε δεν επιτρέπεται να συμπλέει με τους φορολογικούς παραδείσους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.