ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρωτότυπη επιχείρηση

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης χελιών

Μία πρωτότυπη για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά επιχείρηση παράνομη εμπορίας χελιού εξαρθρώθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος.
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για το περιβάλλον και τα προστατευόμενα είδη.
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση μεταξύ πέντε ευρωπαϊκών χωρών ( Ελλάδος, Ισπανίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας) και υπό την εποπτεία της Eurojust, για την Ελλάδα συμμετείχε ο εισαγγελέας Νικόλαος Ορνεράκης, ενώ την ευθύνη των ερευνών για τη χώρα μας κινούσε το γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων με τη συμμετοχή της αντεισαγγελέως Ελένης Μιχαλοπούλου, συνελήφθησαν όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε Αττική και επαρχία ενώ μπαράζ συλλήψεων εκδηλώθηκε ταυτόχρονα και από τις ισπανικές αρχές.
Η ασυνήθιστη υπόθεση που κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές σε πέντε ευρωπαϊκές χώρας, αφορούσε σε οργανωμένο κύκλωμα παράνομης εμπορίας του ευρωπαϊκού χελιού που φέρει την επωνυμία "Αnguilla Anguilla".
Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν έφθασαν πληροφορίες από την Ισπανική Europole στην Αθήνα ( αρμόδια υπηρεσία των Τελωνείων ΕΛΥΤ Αττικής) για οργανωμένη ομάδα που δρούσε στη χώρα μας με παράνομα κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από την εμπορία - παράνομη- του προστατευόμενου χελιού.
Το γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα ( επικεφαλής Παν. Αθανασίου) κινήθηκε άμεσα και έδωσε εντολή στην αντεισαγγελέα Ελένη Μιχαλοπούλου να ξεκινήσει έρευνα.
Η εισαγγελική λειτουργός με συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών και πρωτίστως της Οικονομικής Αστυνομίας, έδωσε αρχικά εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και συστηματική παρακολούθηση των εμπλεκομένων, ενώ μετείχε σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την οργάνωση της επιχείρησης από τη Eurojust προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμένες συλλήψεις, όπως και έγινε.
Η έφοδος και οι συλλήψεις στη χώρα μας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε Αττική και περιφέρεια, συνελήφθησαν εννέα άτομα, ενώ παράλληλα συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ισπανία όπου δρούσε η "κορυφή" της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.