• Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γεμιστή πατάτα με τόνο

Gemisti-patata-me-tono_min

 

Υλικά

1 πατάτα (περίπου 250γρ.), πλυμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
160 γρ. κομμάτια τόνου σε άλμη, στραγγισμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
1-2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. βούτυρο
Έξτρα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Τοποθετούμε την πατάτα σε ένα ταψί, την τρυπάμε με το πιρούνι αρκετές φορές και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι - αυτό βοηθά στο να γίνει τραγανή η πατάτα μας- και ψήνουμε για 1 έως 1¼ ώρες ή μέχρι η πατάτα να είναι τρυφερή.

Ανακατεύουμε τον τόνο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη μαγιονέζα.

Όταν η πατάτα είναι έτοιμη, την κόβουμε στη μέση και πολτοποιούμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο.

Μοιράζουμε το μείγμα τόνου μεταξύ των δύο μερών της πατάτας, βάζουμε στην κορυφή έξτρα φρέσκο κρεμμυδάκι, γαρνίρουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.