Υλικά
1 πατάτα (περίπου 250γρ.), πλυμένη 1 κ.σ. ελαιόλαδο θαλασσινό αλάτι 160 γρ. κομμάτια τόνου σε άλμη, στραγγισμένα 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά) 1-2 κ.σ. μαγιονέζα 2 κ.σ. βούτυρο Έξτρα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Τοποθετούμε την πατάτα σε ένα ταψί, την τρυπάμε με το πιρούνι αρκετές φορές και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι - αυτό βοηθά στο να γίνει τραγανή η πατάτα μας- και ψήνουμε για 1 έως 1¼ ώρες ή μέχρι η πατάτα να είναι τρυφερή.
Ανακατεύουμε τον τόνο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη μαγιονέζα.
Όταν η πατάτα είναι έτοιμη, την κόβουμε στη μέση και πολτοποιούμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο.
Μοιράζουμε το μείγμα τόνου μεταξύ των δύο μερών της πατάτας, βάζουμε στην κορυφή έξτρα φρέσκο κρεμμυδάκι, γαρνίρουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για όλη την οικογένεια με κολοκυθάκια, ντομάτες και γραβιέρα. Ένα καλοκαιρινό και ελαφρύ γεύμα με έμφαση στα εποχιακά λαχανικά. Υλικά 500 γρ. κολοκυθάκια 600 γρ. ντομάτες 200 γρ.
Η τέλεια συνταγή για να συνδυάσετε δίαιτα και πάνω από όλα σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Υψηλής διατροφικής αξίας και πλήρης από άποψη θρεπτικών συστατικών, καθώς περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη (που πλησιάζει αυτή του κρέατος), υδατάνθρακες και καλή
Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κατσικάκι με πατάτες και πιπεριές με κόκκινη σάλτσα. Απλό και πολύ εύκολο στη παρασκευή του, εξαιρετικά νόστιμο στη γεύση του. Υλικά 2 κιλά κατσικάκι 2/3 φλ.
Όσπρια φοβερά, αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σας! Μην τα παραβλέπετε! Tα ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο είναι ένα φτηνό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό! Υλικά 3 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ 4-5 μελιτζάνες, ανάλογα με το μέγεθος,
Μια πρόταση για ένα γρήγορο, ελαφρύ και γευστικό γεύμα με λίγα και θρεπτικά υλικά. Διάφορα ψητά λαχανικά και σάλτσα βαλσάμικου. Υλικά 1 μελιτζάνα 1 μεγάλο βολβό
Οι πατάτες στο φούρνο είναι περισσότερο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και μπιφτέκια. Όμως οι ροδέλες πατάτας γίνονται τόσο νόστιμες που κάλλιστα μπορούμε να τις φάμε και σαν κυρίως πιάτο με μια πλούσια χωριάτικη σαλάτα. Υλικά 1 ½ κιλό
Κατά τους ιστορικούς της γαστρονομίας η τάρτα είναι η εξέλιξη της πίτας. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν πάνω σε ένα κομμάτι ζύμης διάφορα άλλα τρόφιμα, να φτιάχνουν δηλαδή πίτες. Η πλούσια όμως ζύμη της τάρτας