ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δημιουργεί μόνη της αδιέξοδα»

Γεννηματά: Εχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί της Κυριακής, στον ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι «βγάζει αριστερές κορώνες και δημιουργεί από μόνη της αδιέξοδα».  

Όσον αφορά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «ξεκίνησε ως δήθεν επαναστάτης και τώρα έγινε υποτακτικός των πιο σκληρών της Ευρώπης».

«Με τα αδιέξοδά του και τις αποφάσεις του που αλυσοδένουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια γίνεται συνεργός στα σενάρια που απεργάζονται συντηρητικοί κύκλοι για Grexit ή διαρκή λιτότητα. Εγώ τον ρώτησα γι' αυτό στη Βουλή και δεν μου απάντησε» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διέψευσε ότι υπήρξε ποτέ πρόταση για σύμπραξη λέγοντας ότι «ήταν ψέματα ότι μου τηλεφώνησε το βράδυ των εκλογών για να σχηματίσουμε κυβέρνηση».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και πάλι στο σχέδιό της με την κωδική ονομασία «Ελλάδα» το οποίο εξήγησε ότι περιλαμβάνει τρία σημεία:

ένα δικό μας σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στο κράτος και την οικονομία το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει με αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη
να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα εκτιμώντας ότι ο στόχος του 3,5% για μετά το 2018 δεν βγαίνει με τίποτα
ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους και «όχι αυτά τα μεσοπρόθεσμα-βραχυπρόθεσμα που λέει ο κ. Τσίπρας. Υπενθυμίσε, δε, με αυτή την αφορμή την απόφαση του Eurogroup του 2012 που έλεγε ότι το 2022 στόχος ήταν ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ να είναι κάτω από 110% «και αυτό το απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας».
Επιπλέον, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από τις εκλογές «όπως συμβαίνει με τους μεγάλους συνασπισμούς σε ευρωπαϊκές χώρες».

Στην ερώτηση τι θα έκανε η ίδια και αν θα έβαζε τη χώρα σε μνημόνιο, απάντησε χαρακτηρίζοντας ως «μονόδρομο» το μνημόνιο του 2012 αν και παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν λάθη και βεβαίως ήμασταν απροετοιμαστοί όπως όλη η Ευρώπη». Επιτιθέμενη για μία ακόμα φορά στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι ήταν «τεράστιο λάθος και φασιστική άποψη από τον Τσίπρα να λέει ότι το σύνολο της μεταπολίτευσης έκανε λάθη και οδήγησε στο Μνημόνιο».

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ τόνισε «προχωράμε όλοι μαζί, η ενότητα, η συσπείρωση και η ανανέωση είναι στόχος» και σημείωσε: «Εγώ είμαι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν μπορεί να προχωρήσει κανένας χώρος χωρίς επικεφαλής».

Τέλος, η κ. Γεννηματά έκλεισε την πόρτα σε όσους «πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» , ενώ όσον αφορά στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το ταξίδι του πρωθυπουργικού αεροσκάφους είπε ότι «είναι λάθος, ευτελίζεται η πολιτική ζωή με ευθύνη και των δύο, ρίχνουμε νερό στο μύλο των πιο συντηρητικών κύκλων».

 

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΜΑΝΟ,
    ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ
    ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΣΤΟ ΔΗ.ΣΥ. ΘΑ ΠΕ-
    ΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ‘Η ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΜΗΤΕ Η ΔΗ.ΣΥ. ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΓΙΑ
    ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ
    ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΙ-
    ΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ???
    ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΣΤΗ ΔΗ.ΣΥ. ???
    ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν.Δ.-ΔΗ.ΣΥ. ΔΕΝ ΕΥΟΔΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
    ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ), ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥ-
    ΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ.
    ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ,
    ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΔΗ.ΣΥ. ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ.
    ΕΑΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕΙΜΑΓΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ
    ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΟΥ.

  2. MANOS 20:45 05/02/2017

    Γλύκας, Να κάνουν κυβέρνηση με την ΝΔ όλοι οι άλλοι πλην ΔΥΣΗ, δεν Κατάλαβα πάλι θύμα ψάχνετε? Τέλος οι τσόντες αγαπητέ μου.

  3. Ξανά το ΠΑΣΟΚ θα σώσει τους Έλληνες.

    Από τη μια, η απύθμενη επιπολαιότητα και ο άφρων τυχοδιωκτισμός του κυρίου Σαμαρά έσυρε τη χώρα σε εκλογές, σε αποτελμάτωση και διχασμό.
    Την ώρα που στοιχειώδης αίσθηση εθνικού καθήκοντος επέβαλλε την συστράτευση όλων σε μια κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα επαρκή να αποφύγουμε τα χειρότερα.
    Από την άλλη, η παιδαριώδης ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη χειρότερη εκδοχή ανορθολογικής δημαγωγίας και επιθετικού λαϊκισμού, που χρειάστηκαν αγώνες χρόνων για να ξεπεράσει και να αποβάλει το ΠΑΣΟK.

    Και σήμερα οι εμπρηστές του 2009, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, και οι πυρομανείς του 2012 εμφανίζονται ότι διαφωνούν, ενώ στην ουσία έχουν από κοινού σαλπίσει την άτακτη υποχώρηση της χώρας:
    • πίσω στις πρακτικές του 2009,
    • πίσω στις ανεύθυνες εξαγγελίες, στις ηρωικές καταγγελίες που οδηγούν σε εθνικές τραγωδίες,
    • πίσω στα οικονομικά των ελλειμμάτων, της υπερχρέωσης, των διορισμών.
    • πίσω στις προσλήψεις των καλαματιανών κλητήρων και στις συνταξιοδοτήσεις σαραντάρηδων.
    • πίσω στην πολιτική που μοιράζει λεφτά που δεν είναι δικά μας, λεφτά που δεν έχουμε πια.

    Και μαζί:
    • Στη δαιμονοποίηση του ορθού λόγου.
    • Στη βίαιη ενοχοποίηση της κοινής λογικής.
    • Στην απαξίωση κάθε προσπάθειας διαρθρωτικών αλλαγών, νοικοκυρέματος και μεταρρυθμίσεων.
    • Στην υπονόμευση της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας.

    Δεν είναι βεβαία καθόλου τυχαίο – ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους- ότι το κονκλάβιο της δραχμής που ετοιμάζεται για τη λεηλασία της χώρας αν βγει από το ευρώ, στήριξε διαδοχικά και τους δυο, Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα απροκάλυπτα.

    Εγκλωβίστηκε έτσι η χώρα σε ένα πολιτικό σπιράλ θανάτου που οδήγησε στο οδυνηρό σπιράλ κατάρρευσης της οικονομίας.
    Μόλις είχαμε κατορθώσει να βγούμε από τον ακραίο κίνδυνο, ό,τι θετικό είχαμε εξασφαλίσει, αναλώθηκε. Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, που είναι αδιαμφισβήτητο ότι ιστορικά θα πιστωθούν στην πρωθυπουργία Γιώργου Παπανδρέου, κινδυνεύει να μην έχει πια καμία σημασία. Ήδη, μέρα με την ημέρα, οργανώνεται διεθνώς η επιχειρηματολογία για τα οφέλη που θα είχε για την ευρωζώνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει.

    Βρισκόμαστε πλέον ενώπιον εθνικής τραγωδίας. Τίποτα λιγότερο.
    Και με αυτήν την αλήθεια στο νου πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας.
    Κυρίαρχη αντίθεση και δίλημμα σήμερα στη χώρα είναι αν θα πάρουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο το δρόμο του παρελθόντος ή το δρόμο που οδηγεί στο μέλλον.

  4. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ H Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΠΕΡ
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ.
    ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ‘Η ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΟ-ΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ ???
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΕΠΙΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗ-ΤΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.