ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία -Επιπλέον μέτρα σε εργασία, συντάξεις, αφορολόγητο

Την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Εντατικοποιήσαμε τις συζητήσεις μας» την τελευταία εβδομάδα, τόνισε και, συνεπεία αυτού, τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση για τις αλλαγές στα εργασιακά, τις συντάξεις και το φορολογικό.
Ο επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης δήλωσε πολύ χαρούμενος από τη σημερινή εξέλιξη και τόνισε ότι υπάρχει ευρεία στήριξη των θεσμών.

Από την πλευρά του, ο κοινοτικός Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη βούληση απ' όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την Ελλάδα. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε «πολύ θετικές επιδόσεις» εντός του 2016.

«Οι πιο μακρές συζητήσεις δεν σημαίνει ότι είναι και πιο αποτελεσματικές. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να δουλεύει για να υπάρξει συμφωνία» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει βούληση, υπάρχει ένας ανοιχτός πολιτικός δρόμος.

«Θα πρέπει να γίνει δουλειά, θέλουμε καλύτερη αγορά εργασίας, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, να υπάρχει εξομάλυνση της αγοράς εργασίας. Οι εταίροι όλοι αναγνώρισαν τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας και, με την εμπιστοσύνη να επιστρέφει, η ανάπτυξη θα είναι 2,7% φέτος και 3% του χρόνου» σημείωσε.

Και συνέχισε: «Τα δημοσιονομικά στοιχεία μας εκπλήσσουν θετικά. Οι δαπάνες έχουν μειωθεί κάτω από το όριο που είχαμε θέσει. Η Ελλάδα είχε θετικές επιδόσεις το 2016 και μπορεί να πετύχει 2% στόχο πλεονάσματα».

«Βλέπω ότι υπάρχει μια νέα ώθηση, υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να δουλεύουν. Υπάρχει πεδίο προετοιμασίας, ώστε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς» προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.