ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα δύσκολα ξεκινούν στο Χίλτον

Και τώρα… μάχη για τις «γκρίζες ζώνες» της συμφωνίας

Η ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο που ξεκινούν μετά την Καθαρά Δευτέρα στο Χίλτον διαδέχονται την αρχική ανακούφιση που προκάλεσε στην κυβέρνηση η επίτευξη της «προσυμφωνίας» στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Καίτοι οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι συζητήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των δανειστών ήταν εξαιρετικά «αναλυτικές» και «άγγιξαν» τις τεχνικές παραμέτρους της συμφωνίας, η έλευση των τεχνοκρατών την ερχόμενη εβδομάδα προκαλεί αγωνία και άγχος στο κυβερνητικό επιτελείο. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική ομάδα καλείται να δώσει δύο παράλληλες μάχες: αφενός, την μάχη επί των επώδυνων μέτρων (μείωση αφορολόγητου και κατάργηση «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις), αφετέρου να κατοχυρώσει… «στο χαρτί» τα θετικά «αντίμετρα» που εξασφάλισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την περασμένη Δευτέρα.

Τα σκοτεινά σημεία

Επί της ουσίας, τα επώδυνα μέτρα και η συμφωνία επ’ αυτών περιέχει αρκετά σκοτεινά σημεία, που καθιστούν ακόμη το κλείσιμο της αξιολόγησης αβέβαιο. Κι αυτό διότι η συζήτηση μεταξύ Αθήνας-δανειστών για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων παρέμεινε σε εκκρεμότητα και παραπέμφθηκε σε επόμενο Eurogroup. Μ’ άλλα λόγια, όσο οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας παραμένουν ασαφείς, αντίστοιχη ασάφεια παρουσιάζεται στα μέτρα που θα απαιτηθούν προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί. Συν τοις άλλοις, όλα δείχνουν πως το ΔΝΤ δύσκολα θα βάλει νερό στο κρασί του και θα παραιτηθεί από την αξίωσή του για μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ για το 2019 και εξής. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο λογαριασμός των μέτρων μπορεί να φτάσει τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ και να οδηγήσει σε βαθιές «παρεμβάσεις» στην «προσωπική διαφορά», που θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Ταυτόχρονα, αν ο αριθμός των 3,6 δισεκατομμυρίων παραμείνει ως έχει στο τραπέζι, μεγάλη αναμένεται να είναι και η μείωση του αφορολόγητου ορίου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μάλιστα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει αναφερθεί ακόμη και το σενάριο μείωσής του στις… 5.000 ευρώ, κάτι που οδηγεί σε μεγάλες επιβαρύνσεις τα «συνήθη υποζύγια», ήτοι μισθωτούς και συνταξιούχους. Στο κομμάτι αυτό, πάντως κυβέρνηση αλλά και εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ επιμένουν πως ο λογαριασμός των μέτρων δεν χρειάζεται να υπερβεί το 1,5% του ΑΕΠ, επικαλούμενοι την δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2016, που ανατρέπει επί τα βελτίω τις προβλέψεις για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας από το 2018 και εξής.

Αγωνία για τα «αντίμετρα»

Πάντως, η αγωνία των κυβερνητικών δεν επικεντρώνεται μόνο στα επώδυνα μέτρα, αλλά και στην διασφάλιση των «κερδών» που συμφωνήθηκαν στο προχθεσινό Eurogroup. Μ’ άλλα λόγια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει σκληρή μάχη ούτως ώστε να παραμείνει «δημοσιονομικά ουδέτερο» το ισοζύγιο των μέτρων και να τηρηθεί η δέσμευση για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα». Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς τα μεν δυσάρεστα μέτρα θα νομοθετηθούν χωρίς αιρεσιμότητα (δηλαδή θα ισχύσουν ούτως ή άλλως από το 2019) ενώ τα «αντίμετρα» θα αφορούν σε… υπεραπόδοση στο πλεόνασμα. Δηλαδή, οι φοροαπαλλαγές, οι ελαφρύνσεις και οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ θα εφαρμοστούν μόνο αν το πρόγραμμα παραμείνει εντός τροχιάς και οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερπηδηθούν. Όπως και να έχει, η Αθήνα προβάλλει ως βασικό κέρδος την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την οποία αναμένεται να δοθεί… μεγάλη μάχη με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ στο Χίλτον. Επίσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να κατοχυρώσει την μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσω του «ανασχεδιασμού» του φόρου επί της ακίνητης περιουσίας, που θα οδηγήσει στην εφαρμογή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα επιβαρύνει τους «έχοντες και κατέχοντες» και θα ελαφρύνει όσους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μόνο για την πρώτη κατοικία τους. Τέλος, μάχη αναμένεται να δοθεί για τις φοροελαφρύνσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την ενέργεια, αλλά και για άλλα θετικά «αντίμετρα» που μπορούν να συγκρατήσουν τις υφεσιακές επιπτώσεις των νέων μέτρων.

Κοντολογίς: η μάχη της διαπραγμάτευσης αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, οπότε και η διαπραγματευτική ομάδα θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών προκειμένου να συγκροτηθεί ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει.

    Γράφει ο Ν Βράχος 20.3.13
    =====================
    Δικαιωμένος πλήρως αισθάνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που ‘’επέβαλε’’ τόσο στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου ή και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης», μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, όσο και στο εσωτερικό σύστημα διακυβέρνησης για αλλαγή και προκοπή. Ήταν τόσο δύσκολο αφού τόσα χρόνια «λίμναζε» το πρόβλημα του ..τραυματισμένου προϋπολογισμού.
    Επί 45 χρόνια κανένας προϋπολογισμός δεν ήταν ισοσκελισμένος στο τέλος του χρόνου. Πάντα δανειζόμαστε για να «καλυφθούμε», ώσπου το έλλειμμα έφτασε τα 25Δις ευρώ και κανείς δεν μας δάνειζε πλέον.

    Ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας δεν ήταν το χρέος ή το έλλειμμα μόνο,
    το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το οικονομικό έλλειμμα όσο το ‘’έλλειμμα πατριωτισμού’’ που καλλιεργήθηκε τόσο έντεχνα, τόσο αδίστακτα όσο και τόσο καταστροφικά.

    Ήταν το ‘’έλλειμμα’’ από την απώλεια της εξουσίας της δεξιάς και των συνοδοιπόρων της.
    Σκοτώναμε τα όνειρά μας πάνω στο βωμό της αλληλοεξόντωσης ! Έτσι μας οδηγούσε το ‘’σύστημα’’! διακυβέρνησης των νταβατζήδων

    Κι όταν κάποιος τόλμησε να πει ΦΤΑΝΕΙ ! όλοι έπεσαν επάνω του να τον φάνε. Είναι γνωστά τα αποτελέσματα της κατάρας των εμφυλίων, που χρόνια μας ταλανίζουν. Η κάστα και η κλίκα των κοτζαμπάσηδων και των νταβατζήδων, ριζωμένη μέσα στα σπλάχνα μας, απομυζούσε ανέκαθεν κάθε ίχνος εθνικής ανάτασης, εθνικής αντίστασης, εθνικής αναγέννησης. Και το απέδειξε για μία ακόμη φορά.

    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν , το 2009 συνέχιζε ο Καραμανλής ή παραλάμβανε ο Σαμαράς. Φανταστείτε ……!!!!Τώρα ξέρετε….

    Που θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα; Τι θα κάναμε για να ζήσουμε αν ακολουθούσαν την ίδια πορεία την ίδια συμπεριφορα; Πόσο ακόμη θα κρύβαμε τη βρωμιά κάτω από το εθνικό μας..χάλι;

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιώνεται ημέρα με την ημέρα, καθώς ο λαός μας έχει και παραδείγματα και γνώση. Τώρα κατάλαβε τι ΓΛΙΤΩΣΕ!!!

    Το ομολογεί η αλλαγή ηγεσίας στην Κύπρο και η πρώτη υπογραφή της μεγάλης ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Πάνε οι καταθέσεις! Τινάζουν τον κόσμο στον αέρα. Πίνουν το αίμα του κόσμου οι προστάτες του Αντωνάκη και των υπολοίπων φανερών και ..κρυφών.

    Το ομολογούν τα ξένα ΜΜΕ, και οι καραδοκούντες , άδικα πλέον, δραχμολάγνοι εραστές του βρώμικου χρήματος .

    Το ομολογούν τα SITE της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού ΞΑΦΝΙΚΑ!!! άρχισαν να αναρτούν σχόλια και απόψεις που αποδεικνύουν την αλήθεια και ΑΘΩΩΝΟΥΝ τον Γιώργο Παπανδρέου από τις κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος του ΠΑΣΟΚ !

    Το ομολογούν τα πρόσωπα των Πασοκων που ένιωσαν την ντροπή και την προσβολή του..πέμπτου απο-κόμματος, από την προσπάθεια του φαταούλα της κενοδοξίας να γίνει πρόεδρος του Πασόκ. Πίστευε , ο άθλιος λογοπαίχτης, ότι το Πασοκ είναι ..σκεύος ηδονής του κάθε παραπολιτικού ..ερωτύλου.

    Το ομολογούν όλοι, ακόμη και οι εχθροί του Γιώργου, οι διαπλεκόμενοι .
    Ντρέπονται και φοβούνται φανερά τον εαυτόν τους και την κοινωνία για όσα ψευδή, ανύπαρκτα ή και διαστρεβλωμένα έχουν γράψει . Τα γεγονότα τους διαψεύδουν και η τιμωρία έρχεται.

    Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.

    Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας.

    Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
    Τον ευγενή άνθρωπο που δεν ανταπέδωσε ούτε μία ύβρη στο ποτάμι της συκοφαντίας που δέχεται, τον αγωνιστή που πάλεψε και παλεύει για μια Ελλάδα καλλίτερη. Για μια Ελλάδα με μέλλον , όραμα και ελπίδα !
    Τον πολιτικό που αγωνίζεται για ιδέες και οράματα με σεβασμό για όλους και αυτοσεβασμό πρωτόγνωρο για την Ελληνική πολιτική ιστορία.

    **Τότε, το σύστημα
    δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.

    Τώρα το σύστημα
    δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:

    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.
    Γιώργο,
    η Ελλάδα χαμογελά, οι Έλληνες ελπίζουν ξανά.
    Η Ιστορία σε περιμένει να συνεχίσεις το έργο σου !

    • Τί να σου κάνουν Ο Σόιμπλε ο Τσίπρας καί Τσακαλώτος;; αυτοί φταιει άν εσύ πλήρωνες τα γ@μήσια του Ζαχοπουλου χωρίς διαμαρτυρία;

      Μέχρι και τα γ@μήσια του Ζαχοπουλου πληρώναμε μέσω των Μ.Κ.Ο
      «Εσείς 69 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια; Εμείς σας περάσαμε και
      δώσαμε 62 εκατομμύρια, αλλά σε δύο χρόνια και μόνο στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου».

      Με αυτά τα λόγια απάντησε σε διάδρομο της Βουλής το 2011 ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θόρυβο για τις ΜΚΟ.

      Η γαλάζια απάντηση στο πράσινο πάρτι με τις ΜΚΟ άρχισε αμέσως μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
      Αφορμή για το «διάλογο» των βουλευτών ήταν το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες (2011) ο (τότε) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας είχε ζητήσει τη διερεύνηση καταγγελιών για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ. Την έρευνα είχε αναλάβει ο σημερινός Οικονομικός Εισαγγελέας Π. Αθανασίου. Τα 62 εκατ. είχαν δοθεί σε 1.624 σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού το 2004 και το 2005…

      Από τη δική του πλευρά, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής είχε αναλάβει να ερευνήσει πού κατέληξαν 9,3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν βρεθεί στον προσωπικό λογαριασμό του (τότε) επικεφαλής της ΔΑΚΕ στο υπουργείο Πολιτισμού. Από αυτά είχαν άμεσα δικαιολογηθεί τα 300 χιλιάρικα και αναμένονταν δικαιολογητικά για τα υπόλοιπα.

      Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, αν και βρέθηκε υπό Ένορκη Εξέταση, και προήχθη και βγήκε στη σύνταξη.

      Η «Γλαυκώπις Αθηνά»

      Χθες έγινε γνωστό ότι οι τότε έρευνες κατέληξαν στο ΣΔΟΕ, το οποίο κάνει ιδιαίτερες έρευνες για αρκετές ΜΚΟ του υπουργείου Πολιτισμού και μεταξύ αυτών και για την οργάνωση «Γλαυκώπις Αθηνά», η οποία ενισχύθηκε με 3 εκατ. ευρώ.

      Η ΜΚΟ αυτή σχετίζεται με τη συνδικαλιστική δράση των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.
      Με τη συνδικαλιστική δράση σχετίζονταν και τα 9 εκατ., όπως είχαν πει και τότε. Από τη μία πλευρά στέλεχος της ΔΑΚΕ, από την άλλη στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ενώ τα στελέχη των δύο κομμάτων σφάζονταν σε άλλα… φόρα, στο υπουργείο Πολιτισμού υπήρχε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.

      Λίγο προτού κερδίσει τις εκλογές του 2004, ο Κώστας Καραμανλής εκφώνησε μια ομιλία στο Ζάππειο για τις ΜΚΟ και στις πρώτες σειρές κάθονταν οι Χρ. Ζαχόπουλος και Στ. Συρμόγλου.
      Ο δεύτερος είναι ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Εργον Πολιτών», η οποία χρηματοδοτήθηκε εκείνα τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή με 9 εκατ. ευρώ.
      Ο Ζαχόπουλος είναι γνωστός από το σκάνδαλο το οποίο παρά λίγο να του στοιχίσει τη ζωή με την απόπειρα αυτοκτονίας. Σήμερα στην υπόθεση υπάρχει θεαματική ανατροπή που έμεινε κρυφή, καθώς τα δικόγραφα που πέτυχαν αυτή την ανατροπή μιλούσαν εμφαντικά για φαγοπότι με ΜΚΟ…

      Όταν έγραφε η «Ε» το 2010
      Για τον Στ. Συρμόγλου έγραφε (ρεπορτάζ, Βασιλικής Σιούτη) η «Ε» το 2010:
      «…Διευθυντής του οργανισμού είναι ο Στέλιος Συρμόγλου. Πρόκειται για παράγοντα του νεοδημοκρατικού χώρου, που έχει υπάρξει στενός συνεργάτης της Εκκλησίας. Το 2004 οι πιέσεις για να τοποθετηθεί σε δημόσια θέση ο άνθρωπος «της Δεξιάς του Κυρίου» ήταν πολλές.
      Του ανατέθηκε, λοιπόν, ο οργανισμός για τον εθελοντισμό -όπως αυτοπροσδιορίζεται-, ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το 2005 (ως υπουργός Πολιτισμού).
      Τα βασικά ετήσια λειτουργικά έξοδά του, σύμφωνα με τον Στ. Συρμόγλου, είναι 1,3 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα καλύπτονται, λέει, από χορηγούς (Hellenic Aid, Αττικό Μετρό, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΟΤ κ.ά.). Σε αίτημα της «Κ.Ε.» να παρουσιάσει τον οικονομικό απολογισμό του (δημόσιου) οργανισμού, ο διευθυντής του αρνήθηκε.

      »Το «Εργο Πολιτών» στεγάζεται σε πολυτελή γραφεία στον Πύργο Αθηνών. Στο γραφείο του προέδρου, όπου οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με εγγλέζικες ταπισερί, υπάρχει μια πλούσια συλλογή από ξυλόγλυπτα, ένα τηλεσκόπιο (η θέα είναι εντυπωσιακή) κι ένας υγραντήρας με κουβανέζικα πούρα.
      Ο οργανισμός με το διμελές δ.σ. διαθέτει στην υπηρεσία του προσωπικό που προσελήφθη εκτός ΑΣΕΠ και λίγους (πρώην) ημέτερους διανοούμενους, ενώ το έργο του όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνει κυρίως κάποιες εκθέσεις φωτογραφίας, δεξιώσεις και ημερίδες, όπου πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος. Στο έργο του κρατικού φορέα περιλαμβάνεται και η έκδοση CD για τον εθελοντισμό της ηθοποιού (και συζύγου του διευθυντή) Γωγώς Αντζολετάκη…».

      Η ΜΚΟ αυτή ιδρύθηκε με φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2005.

      Στο πόρισμα του κ. Ρακιντζή από τότε είχε διαπιστωθεί ότι ο Συρμόγλου αυτής της ΜΚΟ αμειβόταν από το 2005 μέχρι το 2009 με μισθό 9.500 ευρώ το μήνα. Από το 2010 ο μισθός έπεσε στις 5.800 το μήνα. Δηλαδή, μέχρι το 2009 είχε πάρει περίπου μισό εκατομμύριο σε μισθούς χώρια οι παραστάσεις σε συνεδριάσεις Δ.Σ. κ.λπ.

      Τα «ροζ» βίντεο
      Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος Ζαχόπουλος είχε παρουσιάσει εαυτόν ως εκβιαζόμενο σφοδρά με τη διαβόητη υπόθεση Τσέκου και το ροζ βίντεο από τις προσωπικές τους στιγμές.

      Όμως ο στενός συνεργάτης του και στέλεχος του τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ. τσοντοσκηνοθέτης Γιώργος Μυλωνάς είχε κυκλοφορήσει πριν από την παραίτηση-απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου ένα βιβλίο το οποίο ήταν κωδικοποιημένη μεν, καθαρή δε φωτογραφική περιγραφή της πορείας Ζαχόπουλου.

      Στο βιβλίο αυτό τα γεγονότα ξέφευγαν πολύ από το ροζ και περιέγραφαν παιχνίδια εξουσίας σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο κ.λπ.

      Τότε η πλευρά Ζαχόπουλου είχε εμφανισθεί ως εκβιαζόμενη από την Τσέκου και δύο δικηγόρους φίλους της.

      Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η «Ε» είναι η πλήρης αντιστροφή στις δικαστικές αίθουσες και αυτή η αντιστροφή έμεινε στο σκοτάδι.

      Ο υποτιθέμενος εκβιαστής δικηγόρος Η.Κ., αφού δικαιώθηκε από τις κατηγορίες με αγωγή πήρε 90.000 ευρώ ως αποζημίωση από τον Ζαχόπουλο.

      Στη Δικαιοσύνη για αποζημίωση κατέφυγε και η Εύη Τσέκου και για το διάστημα που κρατήθηκε στις φυλακές και για όσα την κατηγόρησαν, καθώς και εκείνη απηλλάγη από κάθε κατηγορία…

      Πηγή
      ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ’αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!
      Πηγή: zoomblog.org/2014/02/blog-post_1526.html#ixzz4ZRGSFAxY

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.